Weleda: Citrusový deodorant


Léto létíčko je v plném proudu a já se obklopuji všemožnými vonítky a antismrdítky, které se mi dostanou pod ruku. V krabičce od Weledy jsem dostala k vyzkoušení také Citrusový deodorant, kterým určitě potěším milovnice všechno citronového a osvěžujícího. Jsem teď nějaká přecitrusovaná, citronové letní osvěžení se na mě valí snad z každé druhé kosmetiky, kterou doma mám. Nevěřila bych, kolik druhů citrusových vůní existuje! Je zábavné to porovnávat. Něco je typické chemické žluté lízátko, něco naopak opravdická vůně citrónových tónů. Citrusový deodorant Weleda patří rozhodně do té druhé kategorie.

Deodorant je skleněný a má šroubovací rozprašovač, což považuju za naprosto dokonalý nápad. Weleda na svém eshopu nabízí i možnost dokoupení náhradní náplně do deodorantu, čemuž tleskám. Deodorant lze použít také jako osvěžovač vzduchu a koupě 200 ml náplně je výhodnější, než kupovat vždy nový 100 ml. 


Osobně vnímám deodorant spíš jako osvěžovač vzduchu, nebo voňavku, respektive vonítko. Vůně citrónu je příjemná a nechemická, cítím z ní opravdové šťavnaté citróny. Přes léto si dávám citrón snad vždycky do vody jako nejlepší formu osvěžení. Stejně příjemné je i osvěžování s Deodorantem z citrusů od Weledy. Musím říct, že během těch některých parných dnů se v deodorantech doslova koupu. V kanceláři nám klimatizace funguje jen, když má dobrou náladu a koupat se v dřezu v kuchyňce prostě nejde. Mívám pak s sebou celou zásobu vonících prostředků a tohle citrónové osvěžení jsem si docela oblíbila hlavně proto, že to není prvoplánový chemický oblak vůně, ale taková přírodní citrónová "vodička", po které se cítím svěží.

Všichni už víme, že přírodní deodoranty nezabraňují pocení, ale zápachu. Deodorant neucpává potní žlázy, podpaží může volně dýchat a je příjemně osvěžené. Na čerstvě oholené kůži ale štipká, takže bych s aplikací být vámi po oholení raději chvilku počkala.

Co se osvěžujících a vonících účinků týče, těm nemůžu nic vytknout. Krásná citrónová vůně, která drží a osvěžuje. Nevydrží věčně a tady si ani netroufnu říct, jak dlouho vydrží. Ono je to totiž různé. Někdy jsou to tři hodinky, někdy celý den. Záleží na teplotě, vašem denním programu a námaze a podobně.


Pokud hledáte osvěžující přírodní deodorant (tedy vonítko, ne nepotítko), Deodorant citrus Weleda se vám bude líbit. Skleněná lahvička je sice na nošení s sebou nepraktická, ale deodorant je tím povýšen na voňavku (které s sebou stejně tahám sklo nesklo). Navíc má šroubovací uzávěr a je možné doplnit náplň, takže pokud si ho zamilujete, přísun navždy zaručen.


Čím se v létě osvěžujete?





Komentáře

  1. S deodoranty ve spreji moc dobré zkušenosti nemám. Jak říkáš, fungují spíše jako lehké osvěžení nebo vůně. Poslední dobou jsem si oblíbila deodoranty tuhé :)
    Btw. antismrdítko pobavilo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na léto je mám ráda, vždycky s sebou nějaké takové vonítko mám pro osvěžení :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥