Zrada jménem EOS: Kokosové mléko


Zapálit dvousotvku, nebo si koupit balzám na rty EOS? To je oč tu běží! Byla to jen otázka času, než taky podlehnu a koupím si jeden z těch profláklých balzámů na rty od EOS. Dlouho jsem mu vzdorovala a nad předraženou cenovkou ohrnovala nos. Ale pak jsem si jedno odpoledne, omámena náročným pracovním životem, rozhodla udělat radost v drogérii a chňapla po balzámu Kokosové mléko. On se mi totiž ten balzám tak trochu líbí. Četla jsem na něj spoustu negativních recenzí. Jenomže pak jsem se s ním setkala v reálném životě u spousty přítelkyň, které ho vychvalovaly do nebes. Může někdo, kdo není bloggerka, vědět, jaká kosmetika vlastně je? Ptala jsem se sama sebe po x-tém očuchávání balzámu naživo u kamarádky a poslouchání jejích ód. A tak se dostal eouš i ke mě.


Hned od začátku jsem byla připravená na to, že budu EOS Kokosové mléko nenávidět, protože to přeci bloggerky dělají. EOS jim přijde hrozný, nekvalitní a předražený produkt. I zatěšila jsem se na psaní negativní recenze, ve které si na tomto profláklém kosmetickém kousku pěkně smlsnu. Jediné, co by ho mohlo zachránit, by byla opravdu pěkná vůně. Aromaterapie na mě funguje jak facka na komára, samotné slovo KOKOS v mém těle okamžitě vyvolá endorfiny spojené s nastupujícím duševním klidem a relaxací. Otevřu tedy to pogumované vajíčko a přičuchnu. A mám chuť tím mrštit oknem ven ze třetího patra. Voní to jako párty v Karibiku. Proč voní kokosové mléko jako ananas? Kde je kokos? ZRADA! EOUŠI ty lháři! Ty vůbec nejsi kokosový, ale piňakoládový! Emoce ve mě divoce bouří. Od kdy voní kokos jako ananas? Měla jsem pravdu, vždyť jsem si to říkala! V očích mi ďábelsky zaleskne, to bude pane recenzička.


Zaplavila mě vlna instantní lítosti nad vyhozenými penězi. Zároveň mě zaplavila vlna nadšení, protože moc špatných produktů nemám a s těmi všemi oslavnými recenzemi si už někdy přijdu trapná. Vůně tedy dostává mínus tisíc bodů, protože neodpovídá názvu. Kdyby se jmenoval Párty v Karibiku nebo Piňakoláda, tak neřeknu (a nekoupím). Jsem zklamaný konzument. Co bohužel nenahrává mému negativnímu poslání vůči EOS balzámu je ten pěkný design, točící víčko s uspokojujícím zaklapnutím na konci. Zatracení návrháři! Tímhle u mě získávají body navrch.


Někdy mě i nevoňavé produkty překvapí. Sice se cítím podvedena, ale jdu vyzkoušet EOS balzám na rty. Cítím sladkou chuť. O tom jsem mezi kamarádkami taky slyšela. "Je to tak sladké, že to pořád ze rtů jím," říkala mi jedna. Přišlo mi to nechutné a nevhodné. Mávla jsem nad tím rukou. Osobně sladké balzámy na rty moc ráda nemám, protože prostě proto. Sladké chutě se rychle zprotiví. Nanáším tedy to kokosové neštěstí na rty a zažívám rozporuplné pocity. Chuť je sladká a ananasová. Nemám tyhle tropické vůně a chuti v kosmetice ráda. S nabalzámovanými rty pak čekám, co se bude dít.


Skoro doufám, že mě rty začnou štipkat a pálit, ale nic. Balzám mi přijde docela hutný, žádné rychlé vstřebávání. Na rtech vydrží kupodivu docela dlouho. Když ho nanesu večer, ještě ráno ho tam cítím. Na jednu stranu je to divné, že se nevstřebává, na druhou stranu nemám ale po ránu vysušené rty. Ba naopak, mám docela hezké rty. A nemám závislácký pocit jako u jiných balzámů. Jsem v rozpacích, protože jsem čekala nějakou příšernost, co se účinků týče. Ale nic takového se nekonalo. Po prvním namazání jsem si mnula ruce blahem z pomyšlení, jak bude EOS v mé recenzi pranýřován. Připadal mi jako průměrný produkt. Jenomže čím častěji ho používám, tím víc si mě získává. A tady je ta největší ZRADA celé dnešní recenze. EOS balzám Kokosové mléko totiž nakonec vůbec není příšerný, řekla bych, že je i celkem nadprůměrný.


Komu vyhovují dlouhovydržící balzámy, které večer nanese a za deset hodin (bez jídla a pití) je nalezne tam, kam je posadil, tomu bude vyhovovat i EOS. Kdo má rád přeslazené vůně a chuti, tomu bude vyhovovat taky. Kdo nemá zkušenosti s opravdu božími přírodními balzámy, jako je Hurraw, tomu bude připadat skvělý. Balzám je obrovský, vydrží navždy a má obal, se kterým se dá žonglovat a je prostě vtipný, legrační a antistresový, protože to finální zaklapnutí na konci balzámy v tyčce nemají. Finální verdikt? Balzám na rty EOS Kokosové mléko je docela fajn.



Komentáře

  1. EOS balzámy jdou naprosto mimo mě. Niajk mě neuchvátili a jsem za to i ráda, alespoň ušetřím 200 Kč a může být dobrý jak chce :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám jeden už snad rok zavřený ve skříni a bojím se ho otevřít. On už se chudák určitě zkazil... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu říkám nevraživost :D Třeba by tě příjemně překvapil, jako mě :)

      Vymazat
  3. Já mám z této řady takový ten modrý. Vanilka a mentol... Kolem mentolu to prošlo :D Za mě je nejlepší eos mentolový. Ten má fakt grády :D Na léto je nejlepší, protože chladí, ale v zimě jsem ho nemohla používat, protože mi byla zima na rty.
    Chtěla jsem si pořídit i tento, ale kamarádka říkala, že voní jako piňakoláda, tak jsem si ho nakonec nepořídila.


    Krásné nohy s Remingtonem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mentolový zní mnohem líp, než piňakoládový, to rozhodně. Ale nechtěla bych chladivý, nemám to moc ráda, protože je mi pořád zima :D

      Vymazat
  4. Ja som tiež nechcela a odolávala a odolávala. A potom prišiel Lemon Drop a proste... láska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že jsem nevyzkoušela lemon drop, protože do dalšího EOSu už asi nepůjdu :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥