Aromaterapie s roll-ony z Krásná každý den

Než se pustíme do dnešního článku, tak vám musím říct jednu věc. Miluju kočky. A absolutně na mě funguje sugesce a autosugesce. Dokonce jsem o autosugesci kdysi četla nějakou motivační knížku (a od té doby vím, co to znamená). Pokud mi někdo řekne, že předení koček léčí zlomenou kost (a teď se nesmějte, asi před měsícem jsem to někde četla), tak tomu budu věřit. Dejte mi cukr a řekněte mi, že mi po něm narostou křídla a voilá, už lítám. Sugesce je ohromně mocný nástroj. Pokud si budeme říkat, že něco nedokážeme, tak to samozřejmě nedokážeme. Pokud si budeme říkat, že jsme nemocní, tak nás bude všude bolet. Ale pokud se budeme usmívat a říkat si, že jsme vděční za to, co máme, že věříme na osobní štěstí, budou se před námi otevírat nové a další příležitosti. 

Kromě absolutní moci koček (protože starověcí Egypťané museli mít nějaký důvod, proč tyhle sobecké potvůrky uctívat jako bohy) taky věřím v energii. Je jedno, jestli ji budeme brát jako náboženství nebo endorfiny po úspěšném zvedání zátěže na benči, prostě je tu nějaká energie, která koluje a která k sobě přitahuje určitě tipy lidí. Všímám si toho dnes a denně, když jsem hodná a vyzařuje ze mě pozitivní energie, i lidé jsou na mě hodní. Hodlám vám tuto svou taktiku cpát tak často, jak to půjde. Není to jednoduché, být hodný člověk a nezlobit se na svět proto, že vám autobusák před nosem zavře dveře, i když vidí, jak běžíte, ale stojí to za to. Minimálně kvůli redukci stresu a s ním spojených nemocí. 

A když už jsme se dostali k těm nemocím a stresu, můžeme začít s tématem dnešní recenze, kterou je aromaterapie a Aroma roll-ony z eshopu Krásná každý den


Mám doma dva. Jeden se jmenuje Svěží hlava a druhý První pomoc. Míša (která je rozhodně Krásná každý den :) mi nové roll-ony nabídla k vyzkoušení a byla bych hloupá, kdybych řekla ne. Aroma roll-onů je k výběru celkem šest a už jejich názvy vám vykouzlí úsměv na tváři - třeba Dobrá nálada nebo Sladké spaní. Své dva jsem vybírala podle účinků a podle vůně a snažila jsem se vybrat takové, které nebudou příliš citrusové (už jsem to psala v několika recenzích, ale jsem prostě nějaká přecitrusovaná. Dvě vůně, se kterými jsem se v posledních měsících setkávala nejčastěji, byly citrusy a růže, takže cokoli, co voní jinak, vítám s otevřenou náručí). Při výběru jsem ale byla trochu skeptická. Jak může vonítko pomáhat na bolest hlavy nebo při úzkostných stavech? I proto jsem volila tyhle dva, protože mi přišlo, že jejich slibované účinky budou při testování největší výzva.

Ještě, než přejdu k jednotlivým rolonkům, musím trochu pohanit přelepku s názvem a návodem, která se mi během několika týdnů úplně ošoupala a písmenka zmizela. 


Aroma roll-on Svěží hlava slibuje pomoc při bolestech hlavy a nevolnosti. Voní sladce, silně po mátě s nádechem šalvěje a v pozadí se špetkou citrusu, který skoro vůbec necítím. Má oranžovou barvičku a mám ho hrozně ráda. Rolonky se aplikují na pulzní body těla (což je pojem, který jsem si musela vygůglovat, abych se přesvědčila, že ho nanáším správně). Oba roll-ony aplikuji za ouška na krk, na předloktí, do loketní jamky a pod nos, což sice není pulzní bod, ale ono to tak hezky voní :D U aromaterapie je dle mého důležité hlavně to, aby vám bylo dobře. Abyste si hezky přivoněli, zavřeli na chvilku oči a tu bolavou hlavu přestali díky osvěžující vůni máty vnímat. 


Kdo jede podle formulky bolí hlava = paralen, bolí všechno ostatní = brufen, tomu asi žádná aromaterapie radost ani službu neudělá. Jak přírodní kosmetika, tak přírodní medicína je pro ty, kteří jsou otevření poslouchat svoje tělíčko a léčit ho tím, co zrovna potřebuje. Někdy mě bolí hlava ne proto, že bych byla nemocná, ale proto, že se mění počasí a já mám nízký tlak, nebo proto, že jsem celý den málo pila. Můžu si vzít paralen, nebo vypít sklenici vody. Ráda usínám s vůní máty doslova pod nosem, protože když se řeklo, že ulevuje od bolesti hlavy, tak to prostě tak bude, ať už je to pravda, nebo sugesce. Svěží hlava je skvělý pomocník, alespoň pro mě, a používám ho pravidelně. Aplikace roll-on mi vyhovuje, kulička se nezadrhává a tekutina nevytéká ani nemastí. 


Můj druhý rolónek se jmenuje První pomoc a slouží jako první pomoc při úzkostných stavech a pocitech strachu. Spojuje uklidňující účinky neroli a éterické oleje, pomáhá při nespavosti, uklidňuje mysl a uvolňuje napjaté tělo. Zní to hezky, že? Možná se trochu podivujete, proč jsem si nevybrala třeba Dobrou náladu nebo Sladké spaní. Je to proto, že mi tyhle dva přišly takové prvoplánové (což ale vůbec není nic špatného) a chtěla jsem vyzkoušet roll-ony, které budou mít podobné účinky a stejný výsledek, ale s trochou komplikovanější vůní. První pomoc je vlastně taková Dobrá nálada i Sladké spaní, stejně tak Svěží hlava. Účelem všech rolonků je navodit příjemné pocity, které uvolní tělo, uklidní mysl a vy se budete cítit svěží. Znáte tu chvíli, kdy jdete zakabonění domů po dlouhém dni, ale najednou ucítíte povědomou vůni (třeba čerstvě posekanou trávu nebo vůni kávy a koláčků z pekárny) a najednou jste v tu chvíli bez problémů, veselí a na tu malou chviličku jsou všechny problémy pryč? Aromaterapie není nic jiného. 


První pomoc má žlutou barvičku a voní jako kořeněné bylinky. Vůbec není sladká, je naopak jasná a nahořklá. Rozhodně ukliňuje. Už jen tím, že čucháte a přemýšlíte, co za směs bylinek by tam mohlo být a ve chvíli zapomenete na své strachy a obavy. Usínám s ním ráda.

Oba roll-ony vám můžu doporučit. Každý je jiný a každý se hodí v jinou chvíli. Líbí se mi na nich jejich promyšlené a komplexní vůně. První je sladká, druhá hořká, oba uvolňují napětí a pomáhají svým způsobem proti akutním problémům. U Svěží hlavy opravdu pozoruji ustupující bolesti hlavy, První pomoc mi pomáhá s usínáním a zklidněním rozbouřené mysli po dlouhém pracovním dni. Za mě fungují na jedničku.



Komentáře

  1. Poslední dobou jsem si všimla, že na mě mají vůně ohromný vliv. Když čichám k nějaké oblíbené vůni, opravdu mám pocit, jako by mě všechny problémy opouštěly a aspoň na pár vteřin nemyslím na nic jiného, než na tu krásnou vůni :) Na druhou stranu ale existují i vůně, které mám někde hluboko v sobě spojené s něčím negativním a vyvolávají ve mně naopak špatné pocity. Je to holt magie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Marti, je to ohromně zajímavé a někdy fakt magické, přesně :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥