Jednoduchá dekorace? Samolepka!

Když je člověk pako, ale chtěl by to mít doma hezké, moc možností mu nezbývá. Nedávno jsem vám psala o tapetách na zeď, které jsou na mě ale moc složité. Sotva zvládnu vyměnit žárovku (a většinou u toho ještě něco rozbiju), takže představa malování a tapetování s válečky a lepidly ve mě vzbuzuje hrůzu. Přemýšlela jsem a rozhodla se, že řešením jsou pro mě samolepky na zeď

Vždycky jsem milovala samolepky a jako malá si je lepila všude. Dětské samolepky na zeď v té době u nás ještě nebyly k sehnání a obyčejná samolepka na stěně nedržela. Naopak obyčejné samolepky pěkně drží na všech dřevěných skříních, kde mám od nich pozůstatky dodnes. Dokonce jsem měla několik 3D samolepek, které vypadaly jako okýnka a byl v nich písek. Ani nevím, kde je jim konec. Tak dlouho jsem si je šetřila, až jsem na ně pravděpodobně zapomněla a někam je zašantročila. 

V současné době mě docela pálí dekorace bytu. Prohlížet si samolepky na zeď nebo samolepky do obývacího pokoje, případně do ložnice, jsou mé nejčastější odpolední aktivity (společně s hledáním těch nejbarevnějších lepítek). Výběr je tak veliký, až se v něm často ztrácím a nevím, jestli bych radši chtěla barevnou samolepku, abstraktní tvary nebo třeba nějaký motivační nápis. Zamilovala jsem se třeba do téhle červeno bílo šedohnědé kombinace, ale takhle to u mě doma nevypadá a kvůli jedné samolepce asi nebudu moct renovovat celý byt. Ale bylo by to rozhodně hezké.

Zdroj
Co se mi na samolepkách na zeď hodně líbí je to, že vypadají jako namalované. Často je nenápadně osahávám v kavárnách nebo čekárnách, abych se opravdu ujistila, že to je samolepka na zeď, ne malířské umění. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdybych byla šikovná a pomalovala si zeď sama. To bohužel nejsem a lehko by se mohlo stát, že při snaze o kaligrafické psaní zůstanou na zdi hrudky. Samolepky na zeď se ale vyrábějí z jemného PVC, který hezky přilne na stěnu a kopíruje její povrch. Oproti malbě (kdybych to malovala já nešika) se ale samolepka časem neošoupe, nevybledne a nebarví. Navíc je její instalace jednoduchá a rychlá. 

Jak se znám, tak budu ještě chvíli přemýšlet, jakou samolepku na zeď a do jaké místnosti si pořídit. Kromě prohlížení hezkých obrázků mě baví i čtení FAQ, abych byla připravená na zatím imaginární boj. Časem tak budu přesně vědět, co se z čeho vyrábí, na jakou zeď jsou samolepky nevhodné nebo jak postupovat při samotném lepení. Před bitvou je ale každý generál a nejvíc se těším na to, až si nějakou samolepku na zeď objednám a budu vám už konečně doopravdy vyprávět. jak probíhalo samotné lepení.


Komentáře

  1. Samolepky na zeď jsou určitě skvělá a hlavně rychlá a jednoduchá řešení, jak si bydlení udělat útulnějším :)
    Já jsem na tyto věci také šíleně nešikovná, ale naštěstí mám šikovnou sestru, takže pokud bych chtěla něco na zdi, tak vím, za kým jít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovnou sestru závidím :D Naštěstí mám taky šikovné kamarády, kteří vždycky za nějakou dobrotu pomohou :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥