Pečující šampony Kérastase


V dnešní recenzi se podíváme na zoubek dvoum produktům pečující vlasové péče Kérastase, které mi k vyzkoušení zaslal rozjíždějící se eshop Parádivka.cz. Kdo můj blog čte pravidelně, ten ví, že co se vlasové péče týče, tak používám pouze přírodní kosmetiku. Kdo četl rozbalovací článek, ten zase ví, že jsem šamponky dala k otestování svému pokusnému králíčkovi. 

V balíčku jsem našla dvě různé cestovní verze šamponů Kérastase. Z nějakého nepochopitelného důvodu miluju všechny cestovní verze, protože jsou malé, přenositelné a roztomilé, takže jsem se i teď zaradovala. Se šampony Kérastase mám dobrou zkušenost. Před mnoha a mnoha lety, kdy jsem měla zrovna divoké barvící období, jsem byla na akci, kde bylo stříhání zdarma od Franck Provost, při kterém dělali taky vlasovou analýzu. Po vlasech mi přejeli přístrojem a viděla jsem, jaké moje vlasy jsou. "Na to, co s nimi děláte, docela dobrý." Dostala jsem taštičku plnou vzorečků péče o vlasy Kérastase (menších, než tyto cestovní verze) a milovala je každé použití. Tak krásné vlasy jsem neměla do té doby nikdy. Navíc mi vzorečky vydržely neskutečně dlouho, až jsem z toho byla v té době sama překvapená. To jen dokazuje, že jsem byla zrozena k tomu být bjůty bloggerka, když jsem přemýšlela o kosmetice i ve volném čase a bez blogu.

Eshop Parádivka.cz jsem poprosila jsem o péči probarvené blond melírované vlasy se sklony k suchosti a lámavosti, které jsou namáhané a upravované teplem a s citlivou pokožkou hlavy. Pojďme se podívat, co jsem v balíčku našla. 





Na sobě šampon netestuji, ale nemám problém ho alespoň očuchat. První, co mě při přivonění napadne, je myšlenka "chemie prostě voní jinak". A je to tak. Je to tam cítit. Není to žádný puch nebo vůně chlóru a desinfekce, ale nemůžu si pomoc, prostě poznám, že se nejedná o přírodní šampon. Vůně ale vůbec není špatná. Přijde mi taková normální šampónová, nespecifická, jemná, mýdlová. Obal šamponu je takové nudné nic, tohle bílo + barevné provedení si spojuji s drogérkovými šampony a jako první mě napadá Pantene. Můj pokusný králíček říká, že šampon myje hezky, pění tak akorát a nesvědí po něm hlava. Vlasy jsou jemné, neelektrizují a dobře se upravují.






Obal této cestovní verze Kérastase mi líbí o něco víc (růůžovááá) a dýchá na mě trochu luxusnější dizajn. Šampon voní o něco sladčeji, jinak mi ale vůně připadají hodně podobné. Účinky má stejné, jako první šampon. Pění normálně jako chemické šampony, není ho potřeba moc k umytí hlavy. V pohodě vymýdluje oleje. Pokožka hlavy po něm prý nesvědí a vlasy jsou heboučké a dobře rozčesatelné i namokro. Můj pokusný králíček, zvyklý na chemii,  byl se šampony velmi spokojen (ale znáte to, darovanému koni...). Osobně si myslím, díky své předešlé zkušenosti s touto značkou, že se jedná o dobrou vlasovou péči. Pamatuji si, že v té době, kdy já se myla Kérastase, hodně letěl taky Redken. Nikdy jsem na tyhle drahé šampony z kadeřnictví neměla a dávat pětikilo za šampon mi přišlo neuvěřitelné. Dneska to pětikilo ráda vysolím, když se jedná o dobrý přírodní šampon (i když můj velký Urtekram stojí v Bioo necelé tři stovky). 

Šampon Kérastase - ano, nebo ne? To je zapeklitá otázka, na kterou nemám odpověď. Myslím, že jsou to dobré šampony, ale vím, že se dají sehnat stejně dobré za lepší cenu (třeba Fanola, která má v ČR snad jen jednoho distributora a litr se prodává za směšné dvě stovky, protože je to materiál pro kadeřnice). Finální rozhodnutí si musíte udělat sami podle svých preferencí.





Komentáře

  1. Já jsem zrovna přemýšlela že bych tyto šampony zkusila, ale včera jsem sháněla nutně šampon a tyto už jsem neměla kde sehnat. Tak jsem si řekla že testnu Urtekram ale obchod měl už taky zavřeno. Tak jsem úplně zoufalá vlezla do dmka a nevěděla co zkusit, tak jsem popadla šampon Dove a už jsem byla naštvaná :D. No a po tom včerejším umytí vlasů Dove šamponem jsem nakonec hrozně ráda, že jsem si ho vzala :). Po přírodních šamponech moje vlasy paradoxně nevypadají moc přirozeně, ale po tomto je mám fakt hrozně hezké. Jak když jsem byla malá :). Mnohem lepší mám vlasy po chemických šamponech, ale sem tam to prostřídám s přírodními, jen tak pro pocit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V drogérkách jsem je ještě neviděla a často je nemají ani v kadeřnictví a rozumím, že když člověk potřebuje šampon tady s teď, tak není objednávání z internetu ideál. Zajímavé, jak na tebe ta chemča teď blahodárně působí :)

      Vymazat
  2. Ahoj Primadonnko,nemohla bys prosim nafotit nebo napsat slozeni samponu Fanola?A mela jsi nekdy od Fanoly nejakou masku?Moc dekuji.Hrozne rada Te ctu,skvely blog!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, no jasně! Bude stačit zítra navečer? Kam chceš složení doručit? Napiš mi na mail PrimadonnaRealness@gmail.com, případně to dám na FB speciálně pro tebe :)

      Vymazat
  3. Miluju kosmetiku Kérastase! Od té řady Bain Chroma Captive mám teď doma kondicionér a vlasy mám po něm krásně uhlazené a zářivé :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥