Přírodní balzám na rty Figs & Rouge


Kdysi dávno jsem dostala od Genevry krásný balíček, ve kterém jsem našla přírodní balzám na rty Figs & Rouge  french Vanilla. Už ho mám skoro vypotřebovaný, proto je čas na jeho zrecenzování (a dřív jsem si na něj prostě nevzpomněla). Byl to jeden z mých prvních přírodních balzámů a musím říct, že je výrazně jiný, než všechny, které jsem kdy zkoušela.

Na první pohled jsem se do něj platonicky zamilovala. TEMPERKA!!! Vypadá to jako temperka. Růžová a modrá, moje oblíbené barvičky. To budu hrozně milovat, říkala jsem si. A ještě vanilkový? Pojď ke mě, brouku! Vtipné šroubovací víčko, skvělý mačkací obal. Odšroubovala jsem, přičichla jsem a neucítila vůbec nic. Ale ani ťuk. Balzám je bez vůně. Nemůžu si pomoct, ale za ten rok jsem prostě vanilku neucítila ani omylem. Výdrž balzámu je ale velice epická - rok při denním používání. Složení balzámu by mělo být tuze přírodní, takže to je taky docela plus. 


Konzistence je docela podivná, taková dost hutná a jakoby vazelínová. Do rtů se balzám nevpíjí, obalí je a zůstane tam (nanáším proto na noc, takže mám pak ráno svěží rty). Tahle blemcavá konzistence mě ze začátku docela šokovala, protože jsem byla zvyklá na balzámy, které rychle utečou a za pět minut mažete znovu. Tenhle drží jak přikovaný.

Musím říct, že mi přijde spíš jako horší balzám na rty. Konzistence moc podivná a hutná, vůně žádná. Účinky docela fajn, ale na rtech mi ze začátku vadil, protože se prostě nevpil. Asi bych si ho v jiném provedení pořídila znovu, ale nevím nevím.



Komentáře

  1. Značka Figs & Rouge mě dřív hodně bavila. Milovala jsem hlavně ty jejich malé plechovkové balzámky (jednu piksličku mám schovanou dodnes! :-D Akorát pak začali nějak divoce měnit složení a místo bambuckého másla byl ricinový olej... A najednou to mazání už nebylo tak příjemné :-/
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plechové balzámky jsem nikdy nezkoušela. Hrozně mě bavilo, že to byla taková krásná barevná temperka. Dostala jsem ho od Genevry a určitě bych si ho jednou i sama pořídila, ale podruhé už nevím nevím.

      Vymazat
  2. Už som naň čítala viacero recenzií, prevažne boli negatívne. Neskúšala som ho, ale v tomto balení som mala krém na ruky a ten nebol zlý... ale zase nebol ani nijak extra dobrý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzámy na rty mi přijdou o něco složitější na výběr (alespoň u mě), protože se ve většině setkám s něčím, co mi nevyhovuje. Krém na ruce bych třeba milovala. Jakou měl vůni?

      Vymazat
    2. Oficiálne francúzska vanilka, ale mne voňal po tvarohovom/vanilkovom lístkovom pečive :)

      Vymazat
    3. To muselo být fajné. Na tomto balzámku mi vadilo, že sice říká vanilka, ale necítila jsem vůbec nic.

      Vymazat
  3. Tak to mě docela mrzí, že jsem ti poslala takový nic moc balzám na rty, ale vůbec jsem neměla tušení jaký je. Vyzkoušela jsi za mě. :-D Taky jsem teď na něj četla pár recenzí a všechny byly negativní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec tě to mrzet nemusí, mi se hrozně líbil ten obal :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥