Domácí dekorace vol. 3

Jsem asi jediný člověk, který řeší design interiérů na každodenní bázi. Co týden, to nové plány a nové odhodlání. Snažím se aktivně už asi měsíc a půl zvelebit své dosavadní bydlení. Zrovna teď jsem ve fázi příprav na malování ložnice (a příprav na přespávání na gauči v obýváku). Vybírám barvy, hádám se o odstínech (šedi, haha) a sháním štětky, kyblíky, igelity a kamarády, kteří za pohoštění pomohou s celým procesem. Až bude vymalováno, přijde na řadu přemýšlení o tom, jak interiéry zvelebit. Kolečko mého přemýšlení se uzavírá zas a znovu u tématu nálepky, fototapety, obrazy a plakáty na zeď. Výběr všemožných dekorací na stěnu je v dnešní době na internetu obrovský, takže brouzdám a ty nejlepší odkazy si odkládám. Dnešní článek je proto takovým výzkumným pokračováním toho, na co jsem na internetu narazila. Představíme si interiérový design stránky Pixers.

Zdroj
Jako první jsem při brouzdání stránkou narazila na obrazy. Moc se mi líbí jednoduché rozdělení podle místností. Obrazy jsou totiž absolutní jistota, věčná klasika, vděčná investice i dárek (známe-li vkus obdarovávaného). Na rozdíl od fototapety se dají obrazy přenášet z bytu do bytu, takže investici neohrozí budoucí stěhování. Fototapety a samolepky jsou ale o něco údernější a efektivnější, větší a často za lepší cenu. Je s nimi ale větší práce při aplikaci (i když takové zatlučení hřebíku taky není vždycky to nejjednodušší, jste-li nešika). Do ložnice se mi hrozně líbí tlumené a snové motivy, ať už obrazů nebo jiných dekorací. Mráčky, mlhy, podzimní les nebo déšť. Není nic krásnějšího, než se probouzet se do barevného a zlatavého lesa. Vzpomínám si, jak jsem jako malá jezdila na letní tábory a vždycky se šlo v půlce běhu na puťák. Neměla jsem tyhle výlety do divoké přírody moc ráda, ale vždycky jsem si je hrozně užila. Málokdy se nám stalo, že by pršelo (vedoucí bedlivě sledovali počasí), takže jsme mohli spát ve spacáku pod širákem v lese. Ta ranní mlha, křupající listí a pomalu se probouzející sluníčko... Dodnes mám hřejivý pocit, když si na ty noci nepohodlí a obav ze stínů vzpomenu.

Zdroj
Vybrat tu nejlepší společnost, u které si budu nakonec dekorace kupovat, je docela oříšek. Můj první článek o fototapetách, kdy jsem od společnosti jednu samolepku na sklo dostala, nedopadl úplně podle mých představ. Dodnes mi samolepka leží srolovaná, barvy se trochu míjí s původním návrhem z webu a nevím, kam s ní. Co byste mi poradili? Jaké máte s fototapetami, samolepkami a dalším designem interiérů zkušenosti? Je lepší si pořídit obraz, nebo jste pro samolepku na stěnu? Budu ráda za jakýkoli názor, který mi pomůže si utřídit myšlenky. Co já vím, třeba nakonec zjistím, že není nad holé bílé stěny. 


Jaká je vaše vysněná dekorace bytu?



Komentáře

  1. my sme si teraz kupili novy bytik a robime si nasu vysnenu kupelnu :) je to ale makacka :)
    Pozyvam na luxusnu GIVEAWAY o setrnu kulmu ROWENTA a balicek kozmetiky DOVE. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Mám před sebou rekonstrukci koupelny, wc a kuchyně v paneláku. Jsem totálně designově nenadaná, takže vlastně nevím co chci :-) Můžeš mi, prosím, poslat odkazy na stránky, kde bych se mohla inspirovat? Na mail siraelxy@gmail.com
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥