Tekuté rtěnky Kylie Cosmetics


Mé guilty pleasures jsou naprosto jasné. Kosmetika & Kardashians. Moji reální přátelé o této obsesi často ani nevědí a ti, kteří to vědí, ji moc nechápou. U kosmetiky se diví, protože chodím polovinu času nenamalovaná. Dokonce i kolegyně v práci mi tuhle musela opravovat špatně nanesený makeup (na mou obranu to bylo po dvou dvanáctkách brzy ráno ve špatně osvětlené koupelně). Jakmile ale se začnou ptát na nějakou zkušenost s kosmetikou, hned do nich vpálím svá pozorování a často se nestačí divit, na co všechno se dá ten kokosový olej použít. Co se Kardashians týče, ty si nechávám čistě pro sebe. Tři roky zpátky jsem začala sledovat jejich show, aniž bych tušila, kdo to ta Kim vlastně je (a právě proto - abych zjistila, kdo to vůbec je) a dívám se dodnes. Děje se tam kulové a výborně se u toho lakují nehty. Nejčastější věta je "I mean like whatever". Pořád mě to baví.

Když nejmladší Kylie Jenner dospěla do podnikatelského věku a přišla se svou řadou kosmetiky, kterou odstartovaly tekuté matné rtěnky na rty, byla jsem jak u vytržení. Konečně produkt, který si můžu pořídit a teoreticky mě nezruinuje! V létě jsem si po dlouhém vybírání mezi těmi nevyprodanými kousky vybrala dvě. Jednu miluju, s jednou jsem se sekla a míchám ji s jinou tekutou rtěnkou.

O rtěnkách jsem dokonce natočila své první Primadončí video. Kdo ho ještě neviděl, kuk! :)


Swatche odstínů jsou vidět ve videu, v článku nejsou. Zato si ale podrobně popovídáme o tom, jaké vlastně ty Kylie Cosmetics rtěnky jsou.

Když jsem v červenci procházela dostupné odstíny (protože jsou všechny pořád vyprodané), hledala jsem nějakou univerzální nude a něco růžového. Na samotné stránce swatche produktů nejsou, to mi tam trochu chybí. Prohlížela jsem si proto swatche všemožných bloggerek a youtuberek a nakonec si vybrala růžovou Possie K a hnědou Dolce K. Rovnou musím říct, že Dolce K mě trochu vyděsila a zklamala. Na stránkách Kylie Cosmetics vypadá odstín jinak, trochu víc tlumeněji a růžověji. Hledala jsem nějakou nude a nu, mám hnědou. Possie K je ale naprosto perfektní odstín na každodenní nošení, do kterého jsem se okamžitě a navždycky zamilovala.



Rtěnky nááááááádherně voní. Dolce K voní o něco víc, vůně mi lehce připomíná čokoládu. Obě rtěnky mají matný finiš a na rtech jsou dost příjemné. Possie K má o něco lepší nanášítko, takové kvalitnější a upravenější. Dolce K má konec špachtličky takový rozcuchaný. Výdrž mají rtěnky docela dobrou, ale ve srovnání s tekutými rtěnkami od Dermacol je to docela průměr. Obtiskávají se i po zaschnutí, vydrží pití, ale během jídla se už začínají pomalu vytrácet. Pokud jdete na vydatný mastný oběd, úplně zmizí. Nemají takovou přilnavost a výdrž jako ty Dermacolí, které seženete v každé drogérce a za lepší cenu (ale zase nemají tolik odstínů). Odličují se dobře, jdou dolů i obyč odličovákem.



Rčení, že za krásu se platí, je u beauty bloggerek poměrně doslovná záležitost. U matných rtěnek Kylie Cosmetics to platí dvojnásob. Jedna matná rtěnka vyjde na 17  dolarů + poštovné. Čas od času něco ze zahraničí objednávám, ale z USA to bylo moje poprvé. Proto jsem nevěděla, že mě ještě čeká celnice. Napjatě jsem očekávala kultovní balíček, ale místo toho mi nejprve přišel dopis se štosem papírů, které jsem musela vyplnit. Prohlášení o účelu a obsahu zásilky. Výpis z účtu s potvrzením o zaplacení. Kopii občanky. Potvrzující emaily ze stránek. A plnou moc pro Českou poštu, která mi pak balíček doručila. Další možnost bylo jít osobně do Prahy na celnici, což se mi nechtělo. Všechno jsem vyplnila a musím celnici pochválit, protože okamžitě reagovali a balíček hned procleli. Jenomže to nebylo všechno. Další překvapení na mě čekalo na poště, když jsem si pro balíček došla. Vysolila jsem tam totiž ještě pětikilo za clo a to, že mi pošta balíček doručila. Nevěřícně jsem kroutila hlavou a přepočítávala si, na kolik mě vlastně tahle sranda vyšla.



Rtěnky Kylie Jenner Cosmetics jsou fajn. Jsou to takový dizajnový doplněk, který bych si kupovala každý měsíc, kdybych bydlela v USA a nemusela řešit clo. Růžová Possie K je nádherná, nosím jí skoro každý den a jsem do ní absolutně zamilovaná. Zato Dolce K mi nesedí (marně očekávám, kdy se začnou ve velkém nosit hnědé rtěnky). Zatím jí používám na míchání s jinou tekutou rtěnkou. Svého nákupu nelituji, ale asi to bylo naposledy, co jsem si udělala takovouhle radost.



Komentáře

  1. Mě trošku vadí ten aplikátor :/.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Possie K je v pohodě, hnědá Dolce K ho má roztřepený. Jinak je to ale klasický aplikátor :)

      Vymazat
  2. Tolik peněz bych za rtěnku asi nedala. Kdyby se daly sehnat v Česku anebo bych bydlela v Americe, nevadilo by mi to. Ale to poštovné a další blbosti jsou šílený :D

    Maybelline | The Rocket Volum' Express

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já si jí fakt hrozně přála :D Takovouhle radost si rozhodně nemůžu dělat každou chvíli, ale jednou do roka mě to nezruinuje. Pro příště už ale budu vědět, že clo v ČR bude ještě další pecka :D

      Vymazat
  3. #mameradicelniky :D
    No jo, každá máme nějakou věc, za kterou jsme ochotné vypláznout víc peněz. Já mám tekuté matné rtěnky ráda, ale tyhlety mě přiznám se vůbec nelákají. Protože:
    1) Kardashians - jsem na celou tuhle rodinu alergická. :P
    2) I jen na pohled mi přijdou děsně vysušující a to já nerada.
    3) Jsou to vlastně jen přebalené (a 3x dražší) ColourPop rtěnky. Na tohle téma doporučuju video od jedné mé oblíbené youtuberky Stephanie Nicole, ta to v tomhle videu hezky bez obalu rozebírá: https://youtu.be/EfJS4AeesAU

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj :) hele a mělas napsaný na stránkách Kylie Cosmetics, že budeš platit nějaké poštovné nebo tam bylo free shipping? Díky moc :) Chci si ji objednat, ale vyhazovat za to poštovné se mi moc nechce a je tam právě free shipping.. tak nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, platila jsem poštovné, free shipping bylo snad jen pro USA a Kanadu. Ale někdy mívají akce i pro celý svět (myslím). Najdeš to tady: https://www.kyliecosmetics.com/pages/shipping-policy
      Jen se připrav na další poplatky tady v ČR, až to půjde přes celnici... :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥