Zima se blíží, čas na čajíčky s sebou!

Dneska jsem si říkala, že vám netradičně ukážu, v čem si nosím své oblíbené horké tekutiny. Neznám totiž lepší pocit, než stát zmrzlá na zastávce (to není ten skvělý pocit, ten teprve přijde) a popíjet horký čaj, kávu, kakajíčko, karo a jiný zahřívací nápoj (nejlépe opatřený nějakým tím "veselým kouzlem" navíc).


Mám dva hlavní hrnečky, ve kterých si nosím pitíčka dle libosti. Poslední je lahev na vodu, bez které bych nemohla zimní dny přežít, ale z úplně jiného důvodu, nu jen se nechte překvapit.



Můj úplně nejoblíbenější termohrneček všech dob je tenhle tumbler ze Starbucksu. Je geniální v několika ohledech. Má ouško. Nikdy bych nevěřila, že takové ouško bude tak hrozně praktická věc. Vezměte si ale, že jste zachumlaní do spousty vrstev, na rukách máte rukavice, kabelku a ještě třeba tašku, v ruce termohrnek a zrovna jede autobus a vy si potřebujete vyndat drobné, telefon nebo něco takového. Díky poutku si hrneček jen zavěsím na jeden prst a devět zbylých mám volných k manipulaci s čímkoli potřebuji. A věřte mi, devět prstů je lepší, než pět. Hrnek si můžu zavěsit bez problémů, protože prostě neprotéká. Ani malinečko. Má hodně dobrý uzávěr a za těch skoro 7 let (!!!), co ho mám, mi neprotekla ani kapičička. Fotila jsem ho v nějakém podivném podzimním sluníčku, takže vypadá do červena, ale ve skutečnosti je barbínkovsky růžový a třpytkatý. Dostala jsem ho kdysi od kamarádky a v českých pobočkách Starbucks jsem ho nikdy nezahlédla (nebo jednou možná v černé). Do něj si vařím všechny možné nápoje, nejčastěji ale kávu. Nápoj z tumbleru nenačichává, hrnek dlouho drží teplo a je to vždycky dobrota.




Druhý oblíbený hrnek na nápoje je Keep Cup, který jsem si pořídila tak před pěti lety v záchvatu nového šílenství, když se tenhle "sestav si svůj hrnek" objevil na trhu. Byla jsem na začátku docela nerozhodná a nevěděla, jakou barevnou variaci si namíchat, tak jsem si vzala jeden předvolený, který se mi líbil jemností a decentností. Ani s velikostí jsem si nevěděla rady a vzala jsem prostě tuhle. Nedávno jsem viděla kamarádku, která má ten nejmenší a to je tak roztomilá záležitost! Hrnek je fajn, ale nemá to mé oblíbené ouško, takže jsem při jeho přenášení opatrnější. Taky tak dobře netěsní, vzhůru nohama bych ho být vámi fakt neobracela. Třetí negativní věc je, že zas až tak moc dlouho nedrží teplo. Termo rozhodně není, je to vlastně "jen" plastový hrneček na nápoje. Musím říct, že mám od prvního použití obavy, jestli z něj nápoj nenačichne "plastem". Zatím se mi to nestalo a pravděpodobně se mě na to někdo zeptal, proto na to při pití vždycky myslím. Hrneček vůbec není špatný a vozím si ho třeba na výlety, na hory nebo prostě tam, kde si budu chtít uvařit čaj, ale pravděpodobně tam nebude dostatečně velký hrnek.



Moje poslední pomůcka do zimních dnů je tahle ošoupaná a ošuntělá lahev na vodu z dílny Santoro s motivem Gorjuss, které naprosto zbožňuji. Santoro London a Disaster Design jsou moje další dvě guilty pleasures. Tuto lahev jsem také dostala a pila jsem z ní vodu jen jednou v létě. Na nošení s sebou mi přijde moc těžká, takže jí na pití nepoužívám. Dělám s ní ale toto: trpím na záněty dutin a rýmy a na to není nic lepšího, než suché teplo. Obalím proto lahev šátkem, naleju do ní horkou vodu a nahřívám si čelo a dutiny. Lahev se horkou vodou totiž (krásně) rozpálí a slouží tak k léčebným účelům. I proto je tak ošuntělá a ošoupaná. Navíc má skvělý uzávěr a voda nevytéká ven.

Tak, to byly moje tři oblíbené lahvičky, bez kterých si neumím zimní dny představit. Co vy a horké nápoje?



Komentáře

  1. Je to zláštní, ale horkým nápojům moc neholduji. Kávu nepiju kvůli alergii na kofein, ale ráda k ní čichám :D Čajíky popíjím hlavně, když jsem nemocná, takže je mám s tím spojené :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez teplých nápojů si neumím život vůbec představit :D Vždycky mě překvapí, že je někdo taky nepije :D Alergie na kofein, chudinko, to si musíš dívat bacha i na tein v čajích? Ono je to kafe mnohdy na čuchání lepší :D

      Vymazat
    2. Přesně tak, čajíky jen ovocné nebo bylinkové :)

      Vymazat
  2. Ja mám tiež KeepCup, ale kúpila som si sklenenú verziu. Príde mi lepšia ako plastová a veľmi rada si v ňom nosím ráno kávu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přenášíš si skleněný KeepCup? Když jsem svůj kupovala, tak skleněné ještě nebyly, ale určitě je lepší, než ten plastový.

      Vymazat
  3. Nějakou termo láhev si potřebuji nutně koupit abych mohla do útulku nosit teplý čaj. Pokukovala jsem po hrníčku od Keep cup, ale teda docela mě zklamaly. Myslela jsem si, že jsou termo. Tak děkuji, že jsi ho tu představila. Budu se muset poohlídnout po něčem jiném.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že mají i nějakou termoverzi, ale podle mě se dá sehnat i "obyč" termohrnek, který bude lepší. Mám jich doma ještě pár, sice nejsou tak krásné, jako keepcup, ale vydrží v nich teplý čaj :)

      Vymazat
  4. Ja čaj či kávu zo sebou vôbec nenosím, ale normálne teraz uvažujem nad Keep Cupom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych do něj už znovu nešla, nebo do té skleněné verze, jak píše Zuzka výš :)

      Vymazat
  5. Ten tumbler ze Starbucks vypadá dokonale. Věřím tomu, že musel být pěkně drahý. Keep Cup jsem si koupila nedávno. Nedá se říct, že jsem z něj hodně nadšená. Kdyby nevypadal tak hezky, byla bych naštvaná, že jsem si ho koupila. Ráda bych si pořídila ten skleněný, ale momentálně na něj nejsou finance, taky není nejlevnější že jo.

    Narozeninová soutěž o paletku Fortune Favours The Brave MUR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevím, kolik mohl stát, naštěstí jsem ho dostala :D KeepCup má velké štěstí, že je hezký, ale to je taky to jediné, co je... Radši být tebou investuj do něčeho lepšího, neumím si přestavit, že někam přenáším skleněný hrnek, to bych se bála, že mi vyklouzne a rozbije se.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥