Čokoládové peelingování se Saloos

Víte, co mám na podzimních studených dnech ráda? Vůně. Chci se zabalit do karamelového jablíčka, opojit se skořicí a zahřát se čokoládou. Chci se na chvíli zastavit, začuchat si, zavřít oči a vypnout. Přesně s touto myšlenkou jsem vybírala mezi rozličnými vůněmi peelingů Saloos, když jsem plánovala své koupelnové opečovávání. Mám ráda peelingy a pravidelně si s nimi několikrát do týdne během sprchování pěkně užívám. Vybírám si proto takové, které nejen hezky obrousí pokožku, ale taky provoní kůži a koupelnu.


Díky zbrusu nové spolupráci s českou značkou přírodní kosmetiky Saloos jsem si mohla vybrat na zkoušení Bio tělový peeling čokoláda. Peeling obsahuje voňavou směs výtažků z kakaových bobů, mořskou sůl a kokosový olej. Slibuje jemnou péči o pokožku, její prokrvení a ošetření příznaků celulitidy. Za sebe dodávám taky schopnost harmonizujícího uvolnění (díky krásné čokoládové vůni).


Vždycky, když mi někdo dává na výběr jestli chci slyšet nejprve dobrou nebo špatnou zprávu, tak říkám, že je mi to jedno, ale raději začínám špatnou a končím tou dobrou. Proto bych na začátek rovnou začala tím, co mi na peelingu vadí. Vadí mi, že je ze soli. Miluju cukrové peelingy a solný peeling je pro mě taková "slaná" alternativa, která je mi sympatická proto, že se úplně rozpustí a nenechává po sobě takové ty částečky, které jednak zašpiní vanu a druhak zašpiní životní prostředí. Saloos je v tomto ohledu perfektní, protože se jedná o přírodní kosmetiku, která nezatěžuje jak mou pokožku, tak ani životní prostředí. Tak proč mi ta sůl vadí?


Mám citlivou pokožku a jsem dost velké pako, takže se při holení často říznu nebo odřu. Často mám suché a popraskané ruce a záděrky v okolí nehtů. Jakékoli drobné poranění je přímo ráj pro sůl, která (protože je v peelingu opravdická) pálí. Musím si proto dávat pozor, jestli nemám náhodou někde nějakou oděrku, jinak mi bude peeling nepříjemný. Stejně tak bych ho nedoporučovala po holení, ale raději před.


Peeling je jinak moc příjemný, ze začátku pěkně hrubý (prostě sůl) a ke konci jemný, jak se krystalky soli pomalu rozpouští. Obsahuje olejíčky, takže je i docela mastný, což ohromně vítám. Poté, co zbytky peelingu smyju, mám pokožku poměrně vyživenou a často se ani nemusím krémovat, což je u jiných peelingů většinou naopak.


Zamilovala jsem se i do čokoládové vůně, která provoní pokožku i koupelnu. A vlastně ještě jednu výtku bych měla. Nápis na víčku se vlivem obsažených olejů a používáním smaže. To platí i u olejových kamarádů, které mají stejné balení.



Když to vezmu kolem a kolem, tak je to skvělý peeling. Vůně nádherná, pokožku zbaví odumřelých buněk a třeba suché paty krásně zjemňuje a zvláčňuje. Kvůli solným krystalkům si musím dávat pozor na oděrky, které pak štípou. Pokud máte solné peelingy rádi, budete milovat i čokoládový od Saloos.

Peeling seženete na oficiálních stránkách Saloos (které jsou mimochodem nové a moc krásné), nebo třeba v DMku a všemožných dalších obchůdcích s krásnou kosmetikou.




Komentáře

  1. To je přesně důvod, proč nemůžu používat solné peelingy. Jsem věčně samá oděrka, v horším případě i ekzém a to pak pálí jako čert. Cukrové peelingy jsou na mě zase moc hrubé, takže ze všeho nejradši používám březový peeling od Weledy :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ekzém to musí být přímo utrpení, to věřím, že je pak solný problém peklo. Mi se tento osvědčil hlavně na nohy, chodidla a lokty, ale musím dávat pozor na ruce, jestli nemám záděrky kolem nehtů. Příště radši už cukrový :)

      Vymazat
  2. Tak tohle si musím pořídit, nalákalo mě to svoji vůni :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Peeling jsem už jednou měla, ale mám v plánu si ho teď na podzim pořídit znovu, nádherně mi voněl.
    Můj blog: Beauty by K. + a na blogu probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle peeling mi zatím od Saloos vyhovoval nejvíc, hlavně kvůli vůni. Teď dodělávám levanduli a tea tree, ten mi moc nevoní. Všichni píšou, jak cítí levanduli, ale já spíš ten tea tree :-D Přišla mi na testování ještě varianta Mojito a na tu se mega těším.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥