Karamelový minerální makeup


Hrozně dlouho jsem si přála vyzkoušet minerální makeup. Četla jsem na něj jen samé skvělé recenze, ale vůbec jsem si nedokázala představit, jak asi může fungovat. Všechno sypké hnědé pro mě bylo dlouhou dobu prostě "pudr". Minerální makeup je sypký prášek, který na první pohled připomíná právě ten pudr. Jenomže to pudr není. Má vyšší pigmentaci, kterou lze zvyšovat nanášením dalších vrstev makeupu. Je to vlastně takové vše v jednom - nepotřebujete tekutý makeup, který často zanáší pleť a ucpává póry a nepotřebujete ani pudr, protože minerální makeup pleť rovnou sjednotí a zmatní. Zatím to zní dobře, což?


Bio minerální makeup Couleur Caramel v odstínu 06 Light Brown jsem dostala k otestování z eshopu Krásná každý den. Nejprve jsem paní Míšu poprosila o dva vzorečky, protože jsem si nedokázala tipnout, jaký barevný odstín mi bude sedět. Na vzorečky jste se mohli podívat v unboxingovém článku z léta. Poctivě jsem zkoušela, dlouho vymýšlela a nakonec si vybrala nulašestku. Rozmýšlela jsem ještě mezi odstínem 04, který by mi logicky přišel světlejší, když má nižší číslo, ale naopak byl tmavší a oranžovější. 


Minerální makeup je jemný a lehký na pleti. Obsahuje rýžový prášek nebo třeba brusinkový olej, díky kterým působí jako přirozená ochrana proti UV záření a má antioxidační účinky. Pleť sjednocuje a rozjasňuje. 


Na kosmetice Couleur Caramel miluju balení. Ekologické a krásné, lehké a originální. Makeup je kulatý a schovaný pod víčkem. Po odendání svrchní části krabičky (víčko) vykoukne pět dírek, kterými se makeup dostává ven. Naštěstí jsem už předtím četla jiné recenze, takže jsem suverénně věděla, jak s makeupem pracovat. Trochu vždy odsypu do víčka, naberu štětcem a tradá. 


Zamilovala jsem se do něj už při testování vzorečku. Pomáhá mi totiž zbořit to vnitřní přesvědčení o tom, že abych mohla vylézt ven, musím mít na obličeji několik vrstev kosmetických produktů, aby to vůbec vypadalo snesitelně. Peorálka, se kterou jsem bojovala loni na jaře, mi v tom pomohla taky, protože jsem se nemalovala, max rtěnku. A bylo to fajn (a kolik času jsem ušetřila). Teď bych ráda dopotřebovala všechny "zbytečné" produkty a tolik kosmetiky nepoužívala (což je dost těžké, když si co chvíli domu něco nového odnáším). Myslím, že je to hlavně otázka sebevědomí. Schovávám(e) se za makeupem, i když není nic jednoduššího, než se usmát a jít. Minerální makeup je v tom skvělá alternativa. Nemusím používat tekutý makeup ani pudr, všechno zvládne sám, takže se učím používat jen jeden produkt a to nutkání šáhnout ještě po jiném pomalu mizí. Líbí se mi, jak mi hezky sjednocuje pleť a nanáším ho jen maličko, tak, aby pleť zmatnil. Nesnažím se jí skrývat pod oranžovou omítkou. 


Kdo přeci jen potřebuje něco silnějšího k zakrytí, může makeup vrstvit. Ale - a teď mou následující úvahu rozhodně neberte moc vážně, nejsem žádný odborník, jen samozvaná bjůty primadonka - co kdyby ty pleťové nedostatky způsobovala špatná kosmetika? Asi tak, jako když jsem překvapeně oklepávala kamarádce z trička "snížek" a ona si šokovaně drbala hlavu. "Nemáš nový šampon?" ptala jsem se. A měla. Asi víte, kam tím mířím. Minerální makeup pleť nezatěžuje, neucpává, naopak jí pomáhá k uzdravení. Couleur Caramel je přírodní kosmetika, neobsahuje proto žádné škodliviny. Zajímalo by mě, jestli by makeup pomohl těm, kteří mají problematickou pleť. Schválně, přihlaste se, komu přírodní kosmetika takto pomohla od nějakých neduhů?


Ukazovat barevnou pigmentaci na ruce je vždycky problém, protože se s odstínem pleti zas tak moc neshoduje, ale alespoň uvidíte, jakou barvu makeup má. Sedí mi skvěle a jsem s ním moc spokojená. 


Co vy a malovátka? Za kolik vrstev se schováváte? Chodíte ven i bez líčení? Už jsem to dopracovala tak daleko, že mám jednu docházející řasenku v práci a pudr a když ráno nestíhám, tak se maluju až tam. Jaká je vaše ranní rutina?




Komentáře

  1. Chodím ven i bez líčení většinou o víkendu nebo v létě :).
    Můj blog: Beauty by K. + a na blogu probíhá soutěž o voucher na 700 Kč!

    OdpovědětVymazat
  2. Chodím ven nalíčená ale pokud mi to stav pleti dovolí tak jdu i bez nalíčení. V podstatě jsem se do 17 let malovala jen příležitostně a to bylo navíc jenom řasenka, občas tužka a šla jsem. Teď se maluji skoro každý den. Já mám jeden velký problém, zdědila jsem po mamce problematickou pleť na akné. Jediné co mi akné pomůže na dlouho vymýtit, je mořská voda, resp. mořský vzduch. Proto když mám možnost být u moře, naberu si do lahvičky vodu která mi tady v ČR alespoň chvíli vystačí.
    Ač se líčím, odličuji se každý den. Z kosmetických přípravků mi od tohoto trápení pomohlo uhlové mýdlo. Nemám alergie ani ekzémy či jiné nešvary, jediné mi dělá potíž akné, hlavně týden před menses.
    Minerální makeup, to zní dobře. Nikdy jsem tento druh kosmetiky nezkusila.

    OdpovědětVymazat
  3. Na normální líčení používám makeup, korektor a pudr, ale zase na druhou stranu, nemám problém vyjít úplně nenamalovaná :)
    ¨
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  4. Poslední dobou se maluju jen zřídkakdy. A pokud ano tak řasenka, obočí a makeuop a jde se. Ovšem ale kdyz už se maluju tak mi to zabere i dvě hodiny :D tak nevím co je lepší :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Já chodím nenamalovaná normálně, ale ještě častěji a raději se líčím :) líbí se mi jak se tvář a výraz změní...

    OdpovědětVymazat
  6. Mineralni makeupy dokazi skvele lecit plet! Jen bohuzel v tech u nas dostupnych je obvykle vzdy pridani neco, co ji spis nici, napr Lily Lolo me tak vysusoval, ze jsem se po mesici mastila, az jsem hazela prasatka.. everyday minerals jen vysusoval.. pak jsem si zacala delat svuj vlastni a uz treti rok jsem nesahla na kupovany. Da se pak upravit i sila kryti, finis, textura, napr vypln vrasek,nebo jestli bude vic hojit. A nejlepsi na tom samozejme je, ze si prizpusobis odstin presne na miru. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velka vdaka za tvoj komentar. Pred casom som zacala pouzivat mineralny Everydayminerals. Pekne som ho dokazala navrstvit. Dokonca sa mi zda, ze sa mi aj plet zlepsila. Ale nevedela som si vysvetlit preco sa lesknem uz po par hodinach a stale viac a viac. A pritom som s tym nikdy problem nemala. Vsade citam ako sa odporuca mineralny makeup na typ pleti ako mam ja. (zmiesana, vyrazky). Nevedela som si vysvetlit cim to je. Teraz som s nim prestala, vratila sa k tekutemu chemickemu, vyzera krajsie, mastenie je nizsie, ale opat zhorsena plet. :( Nevies, ktora zlozka vysusuje a zaroven masti? Keby som si chcela urobit vlastny mineralny, ako zistim, ktoru zlozku nedat? Pripadne je na trhu nejaky mineralny, ktory je lepsi ako LL a EDM?

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥