Saloos: balzám na nehty


Mám suché ruce. Nehty si piluju krátké a nikdy mi dlouhé nebyly příjemné. Pečuju nejčastěji o hřbety rukou a špičky prstů, protože ty se mi vysušují nejvíc. Když se mi objeví záděrky kolem nehtů, tak panikařím, protože vlastně nevím, co rychle udělat. Čas od času se mi se změnou počasí nebo prostředí vysuší ruce a to ovlivní hřbety, špičky i nehtové okolí. Ne každý krém pomáhá o nehtovou kůžičku pečovat. V téhle zimě moje suché ruce trpí, takže jsem mohla dnes recenzovaný produkt podrobit doslova zátěžové zkoušce. Jak obstál Bio Karité balzám na nehty od Saloos?


Vždycky, když mi přijde něco na testování (tímto společnosti Saloos moc děkuji!) si vezmu produkt obřadně do ruky (poté co zběsile vybaluji), zhluboka se nadechnu a v duchu si řeknu "tak jdeme na to". Vždycky se bojím, že mi nebude produkt sedět, protože nerada píšu negativní recenze (minimálně ze začátku, protože ve chvíli, kdy mám už třetí hrozný produkt od jedné společnosti mě to štve a nadávám na vlastní blbost, že jsem se zase nechala zlákat. O tom ale jindy.).

Bio karité jsou skvělé balzámy. Pár jsem jich vyzkoušela a zatím jsem s nimi byla vždycky spokojená. Bio balzám na nehty obsahuje dýňový olej, bambucké máslo, sezamový, slunečnicový a jojobový olej. Všechny oleje jsou lisované za studena. Má nazelenalou barvičku, je mastňoučký a voní po citronu. Řeknu vám, že letos mám úplný citronový rok. Spousta kosmetiky, kterou jsem v posledních měsících vyzkoušela, voněla po citrusech. Nikdy bych nevěřila, jak se každá vůně může lišit. Vůně balzámu patří k jedněm z nejlepších. Voní mi hezky a příjemně (a to nejsem žádný citronový milovník). Nesmím zapomenout zmínit taky to, že se jedná o čistý přírodní produkt. 


Začala jsem ho používat spíš nepravidelně a nárazově a trochu nedůvěřivě. Znáte to, když vás nic netrápí, pozitivní účinky vlastně ani nevnímáte. Po balzámu jsem začala sahat čím dál tím častěji, když se mi objevila suchá místa na rukou. Když se teď dívám na své nehty, nemám tam jedinou záděrku. Balzám o nehtové okolí pečuje opravdu skvěle, kůžičku ozdravuje, změkčuje, vyživuje a posiluje. Zabraňuje tak jejímu vysoušení a tvoření právě těch nepříjemných záděrek. 

Balzám je tuhý, ale zároveň měkký (milovníci olejů chápou). Vždycky ho chvilku masíruji prstem, až se teplem rozteče, a pak nanáším kolem nehtů. Nechávám působit tak dlouho, jak to jen jde. Balzám je dost mastný a nikdy se úplně nevsákne, spíš mám pocit, že zmizí tím, jak jsem neposedná a nevydržím nehnutě sedět dost dlouho na to, aby se vstřebal. Tím, že ho nanáším kolem nehtů, mi nezabraňuje v práci. U krémů, které omastí prsty, je to horší, protože člověk pak buď upatlá klávesnici nebo stránky knížky, pokud si zrovna chce číst, nebo musí čekat, až se krém vsákne. S mastnou kůžičkou kolem nehtů ale můžu klidně psát na klávesnici o sto šest. Myslím, že tahle výpověď je spíš ukázkou toho, že jsem nešika, než opravdové výhody balzámu. 


Balzám má 19 ml a vypotřebovat ho na nehtovou kůžičku bude trvat věky. V hlavě mám takovou tajnou rebelskou myšlenku, kterou jsem zatím neudělala. Myslím si totiž, že bude balzám naprosto skvělý i na suchou kůži rukou. Nebo na puchýře u nohou. Vůbec na cokoli, co se bude potřebovat zhojit. Beru ho jako takovou malou KPZtku a docela mě uklidňuje to, že mám doma hojivý balzám, který by mi mohl v případě krize, kdy už nic nebude zabírat, pomoct tak, jako mi pomáhá s nehtovou kůžičkou. Je zvláštní, že třeba na svou imunitu myslím a preventivně se už měsíce připravuji na chlad, chřipky a zimu, ale zrovna tu nehtovou kůžičku dost opomíjím. Balzám od Saloos o ní pečuje nejen v krizích, ale i preventivně jí pomáhá vyživovat a udržovat krásnou a jemnou. 


Jak pečujete o své ruce?



Komentáře

  1. Já používám každý večer krém na ruce jak to jde olejíček na nehty a nehtová lůžka od Essence a taky si nemůžu stěžovat :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda používám jenom krémy na ruce, ale tenhle balzám nevypadá špatně :)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som sa po tomto balzame obzerala už častejšie, lebo s nechtami a zádermi mám veľký problém. Nemám rada, ak mám ruky mastné a nájsť krém, ktorý by mi vyhovoval úplne je celkom náročné.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥