Celuliltido, vypadni aneb Testování Cellublue


Koncem října jsem dostala nabídku na otestování Cellublue. Musím říct, že jsem byla několik dní na rozpacích. Viděla jsem totiž video od Veru, ve kterém o Cellublue mluví a popisuje bolest, přes kterou produkt nemůže používat. Samozřejmě, že jsem se jako správný hypochondr vyděsila a nechtěla mít s tímhle mučícím nástrojem nic společného. Než jsem ke zkoušení  kývla, zeptala jsem se, jestli masáž s Cellublue bolí. Dostala jsem tuto odpověď:

- CelluBlue není možné používat na poškozené pokožce (řezná rána, šrám atd.), a také v případech dermatologického onemocnění nebo onemocnění oběhového systému. 
- V souvislosti se zvýšeným krevním oběhem, může místo aplikace zčervenat – což je absolutně normální stav. Zčervenání zmizí během několika minut. 
- V případě vzniku modřin po masáži, doporučujeme snížit sílu přisátí CelluBlue k pokožce. A také můžete zmenšit počet aplikací - neprovádět masáže každý den, ale jednou za 2 dny. 
Pro další informace bych mohla jedině doporučit věděcké články o vakuové masáži. 

Soudit něco, co neznám, je pro mě docela obtížné. Proto jsem taky věrná čtenářka blogů, kde sbírám všemožné názory, které mě často uchrání před nákupem něčeho, čeho bych pak litovala. Odpověď na mou hloupou otázku "bolí to?" mě hrozně uklidnila. Víte, proč? Protože v ní není řečeno žádné klišé ani nedůvěryhodné "néééé, nebolí nic". Tak jsem souhlasil a Cellublue mi na zkoušení poslali.

Mezitím jsem si přečetla pár dalších recenzí a podívala se na videa, jak se vůbec Cellublue používá. Všimla jsem si jednoho komentáře u videa od Veru, kde jí radí použít olej a ne tělové mléko. Tělové mléko totiž není dostatečně mastné, takže baňka nemůže správně klouzat, drhne a bolí (odborný názor po dvou měsících používání). Návod doporučuje oleje, kterých jsem vyzkoušela několik. Některé se rychle vsakovaly, taky neklouzaly a masáž pak nebyla příjemná, případně vůbec nešla. Doporučuju proto jednoznačně kokosový olej, který je dostatečně mastný a klouzavý. Buď v jeho čisté podobě, nebo třeba nějaký od Saloos, který jsem používala nejčastěji.


Cellublue je taková baňka/zvoneček z lékařského silikonu. Přemýšlím teď, jestli je TO Cellublue, TEN nebo TA (co myslíte?). Až doteď jsem mu v duchu říkala "ten celublů", ale se slovíčkem baňka jsem najednou ztratila jistotu. Funguje na principu vakuové masáže, kterou můžete znát taky pod názvem baňkování. Funguje to tak, že se z baňky před aplikací na kůži odstraní vzduch (u Cellublue se toho dosáhne stisknutím stěn, u baněk se pak zahřívá vzduch, díky čemuž se vytvoří podtlak). Pokožka se "vcucne" dovnitř a je možné provést poměrně důkladnou masáž. Baňky jsou skvělé na problémy se svaly nebo i nervy, kdy se jemnou masáží a "nadzvednutím" svalu/kůže okolo nervu dané okolí uvolňuje. Masáž zároveň prohřívá pokožku. Cellublue pomáhá pokožku prokrvovat, zrychlovat krevní oběh v masírovaném místě a vyhlazovat celulitidu. 


Po důmyslném prozkoumání anglického návodu a shlédnutí instruktážních videí jsem pochopila, jak se to teda vlastně dělá a šla jsem masírovat. Důležité je baňku přiložit DOLE, táhnout nahoru, tam zase odcucnout, přisát dole a pořád takhle dokola. Moje obavy, že takhle to bude trvat věčně byly docela hloupé. Návod důrazně uvádí, že "cikcak" pohyb nahoru a dolů se dělat nemá. Stejně to bude i s pohybem po straně, který jsem ale až doteď dělala cik cak, protože jsem si správně zapamatovala jen první krok. Návod s více různými pohyby je pro mě moc náročný :D


Baňka Cellublue byla zabalená v plátěném pytlíčku. Když jsem ji poprvé uviděla, má první myšlenka byla "ježiš, to je menstruační kalíšek" (neníííí). Materiál je pevný a pružný, baňka modrá a mně už nezbývalo nic jiného, než sebrat odvahu a dát se do toho.

Jak ale poznám, jestli má masáž opravdu nějaké účinky? Fotit si vlastní zadek mi nikdy nepřišlo moc sexy a na sebevědomí jsem tím nikdy nezískala (udělala jsem to kvůli testování produktů na celulitidu asi dvakrát a nic nechutnějšího jsem do té doby neviděla). Naštěstí mě napadla spásná myšlenka. Vyzkouším to NA JEDNÉ NOZE a budu mít k porovnání tu druhou! Myslím, že mě tahle myšlenka napadla, když jsem 5 minut masírovala jednu nohu a představa, že se budu muset přesunout ještě k druhé, mě hrozně nebavila. I vybrala jsem si levou horní část nohy jako pokusnou.


Prvních několik týdnů mě masírování nebavilo a flákala jsem to. Chvilku trvalo, než jsem získala správný grif a naučila se, jak moc mám baňku zmáčknout, aby mě pak masáž nebolela. Pokud by vás náhodou podtlak moc bolel, není nic jednoduššího, než baňku zase zmáčknout a pustit trochu vzduchu dovnitř a tím upravit snesitelnost a sílu masáže. Přes bolest jsem nikdy nešla a ani vám bych to nedoporučovala. Se správně klouzavou kůží pořádně naolejovanou by masáž bolet neměla. Klidně olej během masáže přidávejte.

Po těch pár týdnech jsem se nad sebou zastyděla. Vždyť jsem blogerka a potřebuji mít pěknou recenzi, přitom to tu flákám! A tak jsem přestala na baňku zapomínat a pravidelně každý den (pokud to šlo) jsem začala po večerní sprše masírovat.


Nejdřív mi přišlo, že se vůbec nic neděje. Po třech týdnech, kdy už jsem myslela, že dělám všechno špatně, jsem si všimla, že mi kůže během masáže začíná červenat = prohřívá se a prokrvuje. Červená tvořila takové mapky, podobné jsem měla po jednom zahřívacím skořicovém balzámu proti celulitidě. Od té chvíle jsem začala masírovat pečlivěji. Když jsem uviděla, jaký efekt baňka má, začala jsem se taky cítit mnohem motivovanější. 


Dlouho jsem recenzi odkládala, protože jsem chtěla dát Cellublue co nejvíc času. Hned v úvodu finálního hodnocení musím říct, že pokud si ho pořídíte s myšlenkou, že vás za 14 dní zbaví celulitidy, budete zklamaní. Výsledek se odvíjí od toho, jak moc máte celulitidu "hlubokou". U mě se začal objevovat až tak po měsíci masírování. Slogan zbavte se celulitidy je sice na každém druhém krému, ale skutečnost je tomu na míle daleko. Moje celulitida je "dlouho pěstovaná" a dlouho taky potrvá se s ní poprat. Jestli se jí někdy zbavím, to netuším a spíš si myslím, že ne a vlastně mi to ani nijak zvlášť nevadí, protože jí prostě neřeším. 

Cellublue rozhodně pomáhá, pokud pravidelně a podle návodu masírujete. Dneska, když si porovnávám testovanou nohu s tou druhou, vidím, že po masážích baňkou jsou hrbolky méně znatelné a mizí třeba i takové ty "ďolíčky" na stehnech. Pokožka se vypíná a lépe prokrvuje a tím i mizí celulitida. Jsem z tohoto masážního (chtěla jsem napsat mučícího) přístroje docela mile překvapená a rozhodně přidám i druhou nohu. Není totiž lepší čas, než teď, začít s přípravou nohou na letní plavkovou sezónu. S mou pomerančovou kůží bychom to s pomocí Cellublue mohli do léta stihnout.


Za poskytnutí Cellublue na testování moc děkuji! Pokud vás recenze navnadila a chtěli byste si pořídit své vlastní domácí masážítko, pak klikněte TADY.



Komentáře

  1. A modřiny jsi z toho neměla? také mě to právě nabídli ale odmítla jsem protože jsem se bála modřin, mě se totiž dělají strašně často a některé mi právě ani nezmizeli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem asi jenom jednu a ještě si nejsem jistá, jestli nebyla z toho, že jsem se někde praštila. Nenechávala jsem baňku moc přisátou, aby mě nebolela, takže ten lehký tlak modřiny nedělal.

      Vymazat
  2. No tak přesně to bych asi potřebovala :-) Za měsíc a pul budu rodit a má stehna na tom nejsou nejlépe :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Primadonnko, přesně jak říkáš, dostala jsem pak zprávu, že jsem měla použít olej a že možná i to masírování jsem prováděla špatně. No každopádně já jsem pak cellublue poslala slečně, která si o něj napsala, takže už ho nezkusím. No stejně se přiznám, že bych asi i tak byla lenoch línech a poctivě se nemasírovala, ale věřím tomu, že při pravidelné masáži to účinky mít bude.
    Já se teď chystám na masáž, takže jak jsem si hledala různá studia, tak jsem tam našla masáž se skořicovým zábalem. A že tato masáž je proti celulitidě. No tak to by se mi líbilo úplně nejvíc, že by někdo masíroval a já bych si jen užívala :D měj se krásně, pa :*

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá recenze, přečetla jsem ji jedním dechem :) Já bych do toho i šla, ale docela mě odrazuje ta přemrštěná cena.. Jak se ale znám, stejně to určitě jednou vyzkouším, protože představa, že by mi celulitida zmizela jen pomocí masáže, je krásná :D

    Soutěž o Regenerační set Granátové jablko Weleda

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥