Natura Siberica: Aby vlásky rostly


Jednou jsem se takhle potloukala mezi lahůdkami v pražském Biooo a sháněla nějaký další z Urtekramových šamponů na vlasy. Ve vlasovém oddělení na mě svůdně zamávala ta nejkrásnější barevná krabička. Nemusíme se přece hned brát, říkala jsem si v hlavě, když jsem se ladným krokem přiblížila krabičce až na dotek. Vzala jsem jí do ruky, potěžkala, áchla nad tím, že je to olejová směs na podporu růstu vlasů a už ji zpátky na poličku nevrátila. Zatracené bijooo říkala jsem si při placení. Ale co, pro krásu musí má peněženka přeci trpět. Navíc to není denně. (Tyto argumenty doporučuji všem s výčitkami svědomí, že utrácejí za zbytečnou kosmetiku).


O co se tu tedy vlastně jedná? Jedná se o směs rakytníku a další olejů značky Natura Siberica pro růst vlasů. Ve směsi najdeme také olivový, avokádový, mandlový nebo arganový olej. K tomu jsou přidány bylinné extrakty z máty, brutnáku nebo borovice. Celá tato kombinace má za úkol pečovat o pokožku hlavy, dodávat výživu vlasovým kořínkům a stimulovat jejich růst. 


Celá kouzelná směs se ukrývá ve skleněné průhledné lahvičce, která je opatřená kapátkem, což mi přijde na jednu stranu jako docela užitečné, ale na druhou stranu bych to asi zvládla i bez kapátka. Co mi trochu vadí je to, že kapátko má "malý tah" a nabere tekutinu maximálně do půlky, což prodlužuje samotnou dobu aplikace. Zatím poctivě kapátkuji, ale myslím, že i kdybych odlila do dlaní a vetřela do vlasů, nic zásadního se nezmění. Vůně je taková žlutá a sladká. Jako žluté lízátko na tyčce. Rakytník žádnou extra libou vůni nemá a v této olejové směsi ani cítit není. Je to prostě taková nasládlá docela příjemná lízátková vůně.


Rakytníkovou směs olejů mám doma od června a ze začátku jsem byla zklamaná a přišlo mi, že to nic nedělá. Doporučená aplikace masky je "do tepla" a ze začátku jsem si tyhle zahřívací rituály nedělala (vzpomeňme ale na třicítkové léto, komu by se chtělo pařit hlavu). Pak jsem jednou vyzkoušela "teplo" (dávám si igelitový pytlík a na něj ručník) a hned jsem měla pocit, že se něco začalo dít. Ta změna "pocitu" byla tak markantní, že bych vám všem chtěla opravdu důrazně doporučit, ať dodržujete instrukce a tento olej na hlavě "zaříváte". 


I přes to, že olej na hlavičce příjemné působí a po zahřátí ručníkem skoro cítím, jako by mi vlásky chtěly růst, nemůžu vám slíbit žádnou markantní změnu. Mám teď asi nejdelší vlásky, jaké jsem kdy v životě měla, ale nerostou mi moc rychle, spíš si myslím, že už dosáhly svého limitu, kterému bych chtěla napomáhat právě takovými olejovými přírodními směsi olejů. Rozhodně se nestane to, že vám za měsíc vyrostou vlasy o 5 cenťáků (komu se to stalo, sem s tím!). Závěrem vlastně pořád nevím, jestli olej doporučit. Jsem teprve v polovině lahvičky (výdrž je absolutně skvělá - aplikuji zhruba jednou do týdne a po 8 měsících mám vypotřebovanou půlku! Za to asi může i to kapátko, které dávkuje správně a šetrně) a pořád jsem si neutvořila pevný názor. Znovu už si směs olejů s rakytníkem Natura Siberica nepořídím, protože nevím, jestli to funguje, nebo ne. Co se pocitu na pokožce hlavy týče, ten je moc příjemný, vlasy určitě dostávají krásnou výživu, protože jsou pevné a lesklé. Někdy se mi ale stane, že mě po oleji pokožka svědí kolem spánků.




Komentáře

  1. Miluju olejové směsi na vlasy a snažím se je používat před každým mytím vlasů :-) Zázraky na počkání se u tohohle typu kosmetiky bohužel nedějí (že by třeba po druhém použití přestaly padat vlasy), ale v dlouhodobém horizontu si nemůžu olejový "rituál" vynachválit!
    A pravda, že "Siberice" se obal ohromně vydařil. Ty barvičky jsou nádherné! Přišlo mi velice praktické i kapátko, protože jsem se díky němu líp dostala až vlasové pokožce. Už si ale nepamatuju, jestli taky nabíralo jen do půlky, nebo úplně... Je to skoro rok, co jsem měla olejík doma. Teď ho používá mamka a pořád ho ještě v lahvičce má dost! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, Bebe! Olejíčky jsou stejně božská věc na vlásky. I když takový zázrak pamatuju u ostropestřecového oleje, tam přestaly padat za velice krátkou chvilku. Kapátko je dost úsporné, protože saje jen do půlky, tak věřím, že mamce vydrží dlooouho :D

      Vymazat
  2. Natura Siberica je ešte stále veľmi málo známa značka, o to viac ma tenot článok potešil :) ja mám od nich sprchový gél a takú čistiacu vec na pleť, neviem ako sa to volá, vyzerá to ako maslo .. no neviem teraz a som veľmi spokojná, môžem len odporúčať :)

    TheDaniellaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čistící věc na pleť zní zajímavě, tu budu muset příště prozkoumat. Tohle byla moje první věc od NS a určitě ne poslední :)

      Vymazat
  3. Produkt vypadá báječně. Mě vlasy sami o sobě rostou rychle, takže bych ho vůbec nepotřebovala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rychlerostoucí vlásky ti, Dendy, závidím :D Mi ani tak moc asi nepovyrostly, jako byl olej spíš příjemný na pokožku hlavy :)

      Vymazat
  4. Lízátková vůně? Tak ta by mi určitě voněla. Je škoda, že kapátko moc oleje nenasaje, ale mě by se tohle balení s kapátkem líbilo. V některých olejích na vlasy není a přijde mi, že když si ho vyliju do dlaní, vetřu do vlasů, tak ho spotřebuji o dost rychleji. Jinak tento výrobek asi zrovna nepotřebuji, ale jako péče o vlasy může být fajn. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, to máš pravdu, že někdy člověk spotřebuje olejíčků do vlasů až moc. Možná, že si kapátko schovám a budu tím dávkovat i jiné olejíčky, díky za myšlenku :)

      Vymazat
  5. Mimochodem, ty jejich šampóny jsou taky fajn :) Tedy, mám vyzkoušený jen jeden - rakytníkový na objem - a až mi dojde, tak začnu prozkoumávat další. Ale asi to jen tak nebude, protože je ho opravdu hodně a moc neubývá.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na šampony se taky chystám, tak jsem ráda, že potvrzuješ, že jsou fajn. Děkuju za tip :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥