Saloos: Devatero kvítí

Víte, co mě na blogování hrozně baví? Ale úplně ze všeho nejvíc? Když si sednu k počítači, v ruce držím lahvičku, tubičku, skleničku a jinou kosmetickou pomůcku, čuchám, osahávám, přemýšlím a vymýšlím, co o tom produktu řeknu. Snažím se co nejlépe zachytit vůni, tvar, konzistenci a účinky. Občas si toho na stolek nanosím tolik, že se tu pak nedá hnout, ale i to mě hrozně baví. Dívám se na ty barvy a tvary a je mi prostě fajn. O jednom z nejvoňavějších produktů si spolu dneska popovídáme.


Představte si ten pravý podzimní den. Ne takové to sluníčkové barevné listí, ale ten opravdový podzim, kdy je bláto, protože celý den prší, ráno vám mrznou uši i pod čepicí, je mlha, nevidíte na krok, stromy jsou holé a opadané, svět nemá žádné barvy a vy pčíkáte od rána do večera. Během takových zoufalých dnů sahám po voňavé kosmetice, která mi pomůže tu hrůzu přežít. Aromaterapii jsem objevila teprve nedávno, respektive její blahodárné účinky. Čuchnu a je mi hezky. Přesně takhle na mě působí Bio tělový a masážní olej Devatero kvítí od Saloos. To je tak krásná vůně, vážení!


V 50 ml skleněné lahvičce najdeme žlutý olej, který má ve složení poklady jako meruňkový, slunečnicový, mandlový, makadamiový a sezamový olej. Obsahuje taky plnou hrst výrazných esenciálních olejů - mátu, eukalypt nebo kafrovník. A k tomu taky rozmarýnový extrakt. Navrch jako bonus taky vitamíny A, E, F a lecitin, který jsem vždycky jedla během zkouškového a možná bych si ho měla pořídit zase. Kdo se v bylinkách a jejich vůní alespoň trošku orientuje, tomu musí být už teď jasné, že se tu setkáváme s bylinkovou vůní, která přebije všechno v okolí několika (kilo)metrů. Proto se olejová směj taky jmenuje Devatero kvítí


Jak bych vůni popsala? Jako výraznou, krásnou, příjemnou, dlouhotrvající a nadálkuvonící. První čuchnutí je bylinková směs všeho. Potom začnu rozpoznávat mátu, rozmarýn a eukalyptus, které jsou nejvýraznější. Rozhodně vede máta, která je ale sladká, poddajná a uspávající - navozující takový ten příjemný pocit relaxace, kdy chcete ležet na měkoučké dece před krbem s hlavou podloženou polštáři, horkým čajem na stolku vedle a knížkou, která čeká na přečtení. Máta s něčím sladkým, ale není to med. Je to celá louka rozkvetlých kytiček, jako když na jaře očucháváte, jestli letos ty třešně a šeříky voní a střídavě k tomu druhou nosní dírkou přičucháváte k mátě. Prostě absolutní blaho. 


Co mě hodně překvapilo je intenzita a výdrž vůně. Když se namažete, tak provoníte celý byt, dům, město, vesnici, zemi, vesmír, všechno! Je to svěží vůně, ale zároveň je podmanivá. Ve správnou chvíli vás nabudí a v jinou zase pomůže uspat. Vím, že se tomu asi těžko věří, ale čestný pionýrský! 

Olej je jinak tekutý, žlutý, dobře a rychle se vstřebává a nezanechává nepříjemnou mastnou vrstvu, která se pak všude obtiskává. Mázla jsem si ho teď na hřbety rukou, abych si znovu připomněla tu úžasnou vůni, a myslím, že ho zpátky do koupelny už nedám, ale naopak ho budu používat na mazání rukou. Hřbety mých ručiček jsou jedny z nejsušších míst na těle a vyžadují velikou porci hydratace. Olej se do nich vsáknul snad během několika vteřin a ať šahám, jak šahám, žádná mastná vrstva nezůstala. Ruce jsou hebké, jemné, pružné a netahají (kdo zná táhnutí suchých rukou - ruce nahorů). 

Stejný efekt má olej na jakoukoli další část těla. Nejvíc mě baví ho mazat na dekolt a hrudník. Připomíná mi totiž kafrové mazání, které provázelo mé angínové dětství. Přijde mi (sugestivní vzpomínky z dětství), že se mi po Devatero kvítí lépe dýchá (to ta máta), lépe spí (to ta sladká vůně) a že ozdravuje mou mysl a vlastně i celé tělo. 


Olej je určený k masáži namožených částí těla, regeneraci a uvolnění. Můžete si s ním prohřát pokožku před sportovním výkonem nebo s ním namasírovat tělo po sportu. Mě zaujal hlavně proto, že je skvělý i během nachlazení, které je mým kámošem už od konce září. 

Saloos olejíčky opravdu umí. V Devatero kvítí najdeme pouze ty nejlepší přírodní olejíčky, celé složení je jednoduché a proto účinné. 


Komu se bude Devatero kvítí zamlouvat? Milovníkům olejů, sladkých mátových vůní, zimomřivcům i sportovcům. Prostě všem, kteří si chtějí zpříjemnit den, prohřát si pokožku a uvolnit mysl.




Komentáře

  1. Letošní zimu jsem pleťové oleje objevila a zamilovala jsem se do nich. Zanedlouho budu mít na blogu článek o jednom od Weledy. Teď používám Marocký a klidně vyzkouším i tento od Saloos. Popis zní úžasně.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  2. Devatero kvítí je boží! Jeho verzi máme v bioKarité balzámu. Nejvíc ho používá mamča, protože ji často bolí záda. Já ho používám, když jsem nemocná, lépe se mi pak dýchá. A voní strašně krásně. Po tomto článku si ho budu muset pořídit i v jeho olejové verzi :)

    Veronika se rozhodla zemřít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! Člověku se po něm krásně dýchá. Ty jsi mě zas nalákala na jeho tuhou verzi :D

      Vymazat
  3. Přesně tak Saloos olejíčky umí a opravdu skvěle. Nejraději bych měla celý jejich sortiment doma pěkně na poličce a jen bych podle nálady sahala po lahvičkách :D.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo boží, Káťo, to bych chtěla taky :D A nejlépe i s masérem :D

      Vymazat
  4. Přesně jsi to vystihla - Devatoero kvítí je ohromná vůně, ale neuvěřitelně intenzivní! :-) A na ty svaly opravdu funguje. Stejně jako třeba arnikový olej od Weledy, nebo zahřívací olejík od Purity Herbs.
    A moc mě pobavila hláška o zaskládaném stolku - v tomhle jsme na tom naprosto stejně! Vždycky vypadám mezi všemi těmi lahvičkami jak alchymista, jak se u toho snažím tvářit důležitě a zodpovědně :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se snad dám do aktivního sportování, abych ho mohla vyzkoušet. A ten alchymista je přesný pojem :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥