Saloos: Ricinový olej


Nepřestává mě fascinovat, kolik zázraků si pro nás příroda připravila k objevení. Učím se svou mysl naučit, že když je nějaký neduh, sáhnu po kytičkách a ne po tabletkách s komplexem ABCDhydratralala. Taky se učím, že když je tělo nemocné (ahoj nekončící chřipková sezóno), člověk si prostě musí lehnout. Nemůže si loupnout prášek a jít dál do úmoru. Zdravíčko máme jen jedno a i když si občas říkám, že i lidi musí mít 9 životů, ten limit není nekonečný. S těmihle "zimními" myšlenkami jsem si vybrala k otestování od Saloos Ricinový olej. Přišlo mi totiž, že se musí jednat o úplný zázrak.


Když jsem si četla popisek ricinového oleje, pomyslně jsem si odškrtávala tenhle seznam:
Suchá pokožka - jo, to mám. Hlavně na podzim a v zimě.
Jizvy - mám pár červených místeček po pihách, které jsem si nechávala odstranit. A protože mi zaroustají chloupky na nohou a mě nenapadá nic lepšího, než je "vymáčknout", mám i holeně plné jizviček.
Řasy - ty mám taky! :D Mám je docela světlé (hlavně ty spodní) a krátké (hlavně ty spodní).
Regenerace vlasů - to potřebuju, hlavně na konečky!
Určitě je vám už jasné, že bylo rozhodnuto. Ricinový olej jsem prostě musela zkusit.


Hned na začátku mě překvapilo, jak je olej hustý. Opravdu se z lahvičky skoro "vleče" v porovnání s jinými oleji (třeba kokosákem nebo olivovým, i když olivový je trochu hustější, než kokosový). Ricinový olej se doporučuje ředit. Ředím ho právě s kokosákem v poměru baj voko. Díky tomu je ricinový olej i velmi úsporný a po dvou měsících používání jsem ani ne ve třetině lahvičky. Ono ho totiž ani není potřeba moc. Je hodně výživný a stačí ho pár kapek. To jsem zpozorovala hlavně při aplikaci na vlasy a na konečky. Rozředila jsem pár kapek s kokosákem, nanesla na konečky a půlka směsi mi zbyla v ruce. Ráda bych v tuto chvíli zdůraznila, že žádný wow efekt se nestane přes noc a je potřeba používat pravidelně, jinak se žádané účinky nedostaví.


Hrozně mě překvapila vůně oleje. Když ho naředíte, tak se vůně samozřejmě ztratí (zvlášť ve voňavém kokosáku), ale sám o sobě má olej takovou zajímavou vůni, která mi nejvíc připomíná praženou kávu. Fakt! Nebo prostě něco praženého. Když čuchám k oleji v lahvičce, tak mi ale olej spíš smrdí, je takový hutný a ne moc aromatický. Říkala jsem si, že bude asi smrdět i v nezředěném stavu na pokožce, ale když ho rozetřu do rukou, tak cítím pražený kafe. Nemáte někdo taky takovouhle zkušenost?


Jak ricinový olej používám? Na suchou pokožku je naprostý miláček. Nejvíc mi teď v těch mrazech trpěly ruce a holeně. Na holeně dávám rozředěný olej a je to hrozné blaho. A víte, čeho jsem si všimla? Jak jsem výše mluvila o těch chloupkách a jizvičkách, tak se mi krásně zatáhly a zahojily! S tím jsem ani nepočítala a ricínek si mě tímhle opravdu hodně získal. Na ruce si pak dávám nezředěný olej hezky před spaním, čuchám tu zvláštní praženou vůni a libuji si, protože na suchou pokožku je to jeden z nejlepších produktů, které jsem kdy měla.

Na jizvy jsem ho zkoušela taky. Nechávala jsem si na podzim odstranit pár pih a po nich mi zůstala červená místečka. U nich jsem ale olej nepoužívala pravidelně a žádný efekt jsem moc nepozorovala. Speciálně jizvy po pihách se mi hojí strašně dlouho (taky totiž flákám tlakové masáže). Každopádně, pokud bychom brali mé rozdrápané nohy jako "zjizvené" - čerstvé povrchové jizvičky, tak tam působí ricinový olej úplně kouzelně.

Na řasy si dávám olej vždycky před spaním a taky nezředěný. Nemám ale kolem očí oleje moc ráda a na řasách už tuplem ne, nějak mi to nedělá dobře, tak jsem se ricinového oleje ze začátku docela bála. Ale všechno v pořádku a když dám přiměřené množství, očím to nevadí. Efekt na řasách byl pozoruhodný. S čistým svědomím můžu říct, že jsou řasy znatelně posílené a dokonce mi přijde, že ty spodní o trochu povyrostly. Samozřejmě, že mě nenapadlo si je vyfotit "předtím a potom", takže vám to nemůžu ukázat. Na řasy ho ale můžu doporučit taky.

O aplikaci na vlasy jsem si přečetla na nějakém fóru a hrozně mě to zajímalo. Zatím jsem dávala ricinový olej jenom na konečky, které se mi hrozně třepí (odrůstá mi tam už skoro dva roky velice elegantní ombré, které vlasy samozřejmě poničilo). Oleje stačí maličko a doporučuji ho ředit. Zaujalo mě, že zůstává dlouho mastný (kokosák se mi do vlasů rychle vpíjí). Konečky mi pak po umytí přišly pevnější. Stříhám si je sama a vždycky po stříhacím procesu dávám olej. S ricinovým se mi pak konečky nezačaly třepit tak rychle. Nezkoušela jsem ho ale na vlasovou pokožku (to mě nevímproč nenapadlo), takže u té nevím, ale mám ji v plánu.


Ricinový olej od Saloos si mě získal svým všestranným použitím. Takhle zázračného přírodního pomocníka jsem už dlouho nepotkala a jsem zvědavá, na jaké další použití se mi ještě podaří přijít. Olej je ale jen na vnější použití, na to pozor - nepapat!


Máte zkušenosti s ricinovým olejem? Pokud ne, vyzkoušíte?



Komentáře

  1. Já slyšela o jeho super účincích na řasy, tak to je fajn , že to funguje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tam nějaký účinek je, řasy byly pevnější a silnější, ale každému to bude fungovat jinak :)

      Vymazat
  2. No téda díky za tip, tohle bude asi můj druhý adept, který fakt vážně potřebuji :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač :) Čtení recenzí kapsu rozhodně nešetří :D

      Vymazat
  3. Na ty řasy by se možná hodil. Zkoušela jsi nanášet jej omytým kartáčkem z řasenky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela, ani takový nemám, ale je to dobrý nápad. Až dojde řasenka, vyzkouším :)

      Vymazat
  4. Parádne výsledky, ricínový olej chcem už dlhšie vyskúšať na mihalnice :)

    Girl Goes Bio

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem zastánce kytek a vyhýbám se práškům jak čert kříži. Letošní zima už byla ale bohužel ve znamení i tvrdé chemie :-D
    Ricinový olej jsem měla doma, ale to už je pár let. Jak ten čas letí! A tuším si ani pořádně nevybavuju, jak mi fungoval. Co si ale pamatuju přesně, tak tu neuvěřitelnou hustotu a jak se ze skleničky děsně táááááhnul jak byl hutný :-D Moc hezkou a užitečnou recenzi jsi na něj ale napsala, Primadonnko :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letošní zima je drsná :D Tu hustotu popisuješ úplně přesně, to táááhnutí mě fascinuje :)

      Vymazat
  6. zaujímalo by ma to použitie na riasy :) ja si momentálne dávam tiež pleťový olej a keď si ho večer aplikujem, tak si prejdem aj po očiach, tak možno to bude mať nejaký efekt :D ale chcela by som aj nejaký prírodný ako tento tvoj :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, mi byl na řasy příjemný a posílil je, o tom žádná :) Třeba by ti fungoval, asi záleží na tom, co od něj čekáš :)

      Vymazat
  7. Ja som si ho kúpila na mihalnice a nič moc :/ mne vôbec nepomohol. Preto chcem skúsiš ricínový olej z lekárne ,či nebude lepši.

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani trochu ti je neposílil? To je škoda :( A v lékárně mají taky přírodní?

      Vymazat
  8. Ricinový olej je opravdu úžasný. Když jsem si četla jeho účinky, tak jsem se také u každého bodu zastavila, že vlastně využiju všechno, co dokáže :-D . Dávám si ho na vlasy i na pleť, a když se podívám na fotky z loňska, tak vidím na své pleti velké zlepšení :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥