Herbatint: Přírodní barva na vlasy

Vždycky, když začnu větu "hele, máš ráda - doplň něco kosmetického -" moji přátelé zpozorní. Vědí totiž, že jsem z nich všech už minimálně ve své mysli udělala zkušební králíčky. Mám je rozdělené podle typu pleti a vlasů a čas od času někoho více či méně brutálně donutím, aby se mnou nebo místo mě něco vyzkoušel. Naposledy jsme takhle ve třech testovaly péči o vlasy. Protože se mi černovlasá kamarádka osvědčila, vybrala jsem ji i na testování přírodní barvy na vlasy Herbatint. Já si totiž vlasy nebarvím, ale názor na tuto přírodní barvící alternativu mě zajímal na (skoro) vlastní kůži. 


Pár recenzí na tuto přírodnější alternativu barvení vlásků se už na blozích objevilo. Kde se tu ale barvy vzaly? Najdete je na eshopu Stibio.cz, které mají pod palcem staří známí ze stránek Zdraví z Islandu. S barvením vlásků je to vždycky složité. Buď půjdete ke kadeřnici, která se vám o  hřívu postará, nebo si troufnete na domácí barvení, které je často takovým experimentem s neznámým koncem (což návštěva kadeřnice všeho všudy taky). Tak jako tak je to ale proces ničení vlasů.

Vlásky si už sice nebarvím, ale skoro 15 let jsem je pravidelně ničila barvícím procesem. Začala jsem na konci šesté třídy tmavě fialovou, kterou jsem koupila v sámošce na vesnici u babičky, vyzkoušela takové ty pravé žluté devadesátkové melíry, chvíli jsem byla zrzavá a "mahagonová", občas jsem měla vlasy červené s černými konečky a pruhy (Punk v té době nebyl dead), až jsem to stáhla na tmavě hnědou a jedno rozmarné léto se rozhodla, že být blondýnka je můj sen. Po dvou měsících zděšení, co se to na mě lepí za divné typy, jsem z blond zase udělala hnědou. Pak, když to trochu odrostlo, jsem měla rok s ombré, které konečky už tuplem oddělalo. Teď už se úspěšně nebarvím, ale stále mi to bloňdaté nadělení odrůstá a ještě nějakou chvíli bude.


K testování barvy na vlasy jsem proto vybrala černovlasou kamarádku. Ta se po dramatických minutách rozhodla vyzkoušet barvu Herbatint v odstínu 4N Chestnut - Kaštan. Trochu mi vrtalo hlavou, proč chce takovouhle hnědou, když je černovlasá, ale říkala jsem si, že asi ví lépe než já, co dělá. Barva mi přišla zabalená v krabičce. Samotné malovací náčiní mělo svou vlastní krabičku s popiskem. Nakoukla jsem dovnitř, kde byly všechny potřebné ingredience. Krabičku jsem pak zalepila lepidlem a předala kamarádce (to aby měla taky radost z rozbalování, když už jsem jí do testování uvrtala). Než se dala kamarádka do barvení, uběhlo několik týdnů, během kterých mi přišel omluvný email s tím, že se do česko-slovenských balení zapomněly přibalit rukavice. Vůbec mi to při prohlížení obsahu nedošlo! Jako omluvu poslali ještě jednu krabičku barvy. 


Kamarádku jsem poprosila, aby celý svůj barvící proces zdokumentovala. Protože je to holka šikovná, místo rukavic použila mikrotenové sáčky. Po barvícím procesu mi poslala povinný report, který najedete dole pod fotkami.






Report z barvení

Začnu rovnou výsledkem, který je tedy moc dobrý. Zakryly se všechny šediny, které jsem měla. Odrosty měly asi 2,5 cm, takže jsem zvolila ten první způsob, podle návodu. Nejdřív nanést na odrosty, nechat působit, a pak na zbytek. Zbytek byl ovšem ochuzen, protože mi jedna barva na celý porost nestačila. Možná to bylo tím, že jsem nedůvěřivě přidala víc barvy na horní část hlavy, tak aby to doopravdy chytlo, a nebo je té barvy na můj bujný porost zkrátka málo. Protože jsme perfektně trefily barvu, není to nikde znát a barvení působí od kořínků po konečky velmi přirozeně. S barvou se mi pracoval dobře. Je dost tekutá, takže s mými improvizovanými rukavicemi, dva pytlíky z mikrotenu, to chtělo rychlý proces. Jediný snad problém nastal při rozčesávání. Přiložený šampón byl pěnivý, téměř neparfémovaný, takže fajn. Ovšem krém, ta poslední fáze, jako "rozčesávač" moc nefunguje. Vlasy byly parádně zašmodrchané, ale s tím si můj hřeben po mírném boji poradil. 


Musím se přiznat, že jsem měla z celého pokusu trochu strach. Přeci jen nutím někoho, aby si kvůli mě obarvil vlasy! Naštěstí byla reakce velmi pozitivní. Pro ženy s bujnou kšticí tedy doporučuji rovnou dva balíčky barev. Husté vlasy pak musí použít vlastní "rozčesávač". Na mé vlasy by v klidu stačilo jedno balení a protože jsou jemné, rozčesaly by se v pohodě. Zároveň taky už víte, co dělat "v polních podmínkách", když nejsou v balíčku rukavice - stačí dva pytlíky a je vystaráno :)

Na závěr ještě pár užitečných odkazů:

Proč používat přírodní alternativu barev na vlasy? Odpověď najdete tady.
Jaké má barva složení? Přečtěte si článek zde.
Kde barvu koupit? Eshop Stibio.cz




Komentáře

  1. Tá farba vyzerá veľmi zaujímavo, škoda, že nemá vlastnosti prefarbiť napr. hnedé vlasy na blond:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro blondýnky barvičky taky mají, s tímhle dotazem bych oslovila rovnou eshop, to bohužel nevím :)

      Vymazat
  2. Ja som použivala z prírodných farieb len hénnu asi 2 roky. Nakoniec som aj tak prešla na chémiu. Je síce škodlivejšia, ale len ona mi z tmavohnedých vlasov spraví krvavočervené :D Inak vyzerá farba dobre, nie je s ňou toľko roboty ako s hénnou.

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krvavočervený odstín zní dobře :D Jestli takový mají budeš muset prozkoumat, možná by sis ho dokázala i sama namíchat :)

      Vymazat
  3. Ja jsem si vlasy barvila od 14 ale ted jsem se zarekla ze je prestanu uplne barvit a necham je odrust. A presne si pamatuji na domaci barveni a jake hruzy z toho obcas vysly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domácí barvení je vždycky adrenalin. Jednou mi málem vzplály vlasy, když jsem si dělala melíry - slyšela jsem, jak ten peroxid či co ve vlasech "šumí". Dobře děláš, že necháváš odrůst a ozdravit vlásky, i když ty tvoje jsou kráááásné :)

      Vymazat
  4. Ja sa domáceho farbenia bojím ako čert kríža ale možno je to tým, že som nešikovné nemehlo, o tejto farbe som nepočula ale vyzerá dobre :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že i nemehla zvládají domácí barvení :D Ale je pravda, že když ti ujede ruka... A když máš dobrou kadeřnici, proč u ní nezůstat :)

      Vymazat
  5. Jééé já bych tak ráda používala přírodní barvy na vlasy...Škoda že nemají černomodrou, nicméně tu černou bych mohla vyzkoušet :) Na dlouhé vlasy to chce určitě dvě balení...(jak píšeš) asi bych pak dala na vlasy po barvení nějakou masku, nebo alespoň kondicionér :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej černou, třeba by se ti líbila, bohužel netuším, jestli taky třeba nechytne černomodře. Nápad s maskou a kondicionérem je dobrý, to bych doporučila po každém barvení :)

      Vymazat
  6. Koukala jsem na eshop a moc se mi to líbí. Škoda že eshop neprodává přírodní deodoranty, ten bych si ráda koupila. Jedna věc se mi nechce objednávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba je časem zařadí do sortimentu :)

      Vymazat
    2. Dobrý den, Terezo, přírodní deodoranty v naší nabídce určitě budou, jen přidáváme zboží postupně :). Pokud budete sledovat naši FB stránku www.facebook.com/stibio.cz , míváme na barvy Herbatint dopravu zdarma ;). Lenka - www.stibio.cz / Herbatint ČR a SR

      Vymazat
  7. Prirodne farby su fajn, len skoda, ze iba na tmave vlasy :(
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji mrknout na jejich stránku, najdeš tam i barvy pro blondýnky :)

      Vymazat
  8. Excellent and helpful post… I am so glad to left comment on this. This has been a so interesting ..I appreciate your effort..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥