NOVINKA od Weledy: Tónující balzámy na rty + SOUTĚŽ


Chvilku po tom, co jsem uveřejnila recenzi o Zimním setu Weleda, ve kterém je mimo jiné taky "nepochopený" balzám na rty Everon, jsem dostala mail o novince. Weleda uvedla 14. 2. 2017 na trh zbrusu nové tónující balzámy na rty ve třech lákavých odstínech - Nude, Rose a Berry red a protože jsou ve Weledě všichni boží, nabídli mi je k vyzkoušení. Musím říct, že kampaň je na balzámky naprosto skvělá a "modelka z plakátu" se mi hrozně líbí. Je přirozená, milá a k balzámům se absolutně hodí. 


O co se jedná? Tónující balzámy na rty Weleda jsou přírodní péčí o rty. Nebarví, ale tónují - podtrhují přirozenou krásu rtů a zvýrazňují jejich barvu. Tyto balzámy se starají tedy primárně o péči rtů a jako bonus jim dodávají lehké (velice lehoučkaté) zabarvení a taky trochu toho lesku. Rty po nanesení balzámu vypadají krásně, zdravě a šťavnatě. Obsahují spoustu krásných olejů - ricinový, jojobový a olivový a taky bambucké máslo. Díky tomu rty chrání, vyživují a hezky o ně pečují. 

Mám je teprve druhý týden a takhle "krátké" době recenzování se snažím co nejvíc vyhýbat, protože je podle mě lepší dát kosmetice trochu delší čas, aby se ukázala v pravém světle a za různých podmínek. Dnešní recenzi tak proto vnímejte. Jsou to první dojmy a zážitky. I když u balzámů se účinky většinou poznají dost rychle. Ale nepředbíhejme, hezky popořadě :)


Nejsvětlejší odstín se jmenuje Nude a je v krásné jemné tělové barvičce. Víte, co mě u označení nude vždycky pobaví? Někde jsem viděla konverzaci dvou lidí bílé pleti a černé pleti a "bílý" říkal "pro tebe je nude vlastně černá, co?" Bylo to myšleno jako vtip a oba se tomu smáli, ale zároveň je to takový majáček nad tím, jak je nastavený kosmetický průmysl a naše chápání. Když nic, tak je to alespoň ohromně zajímavé (tedy pro mě alespoň ano). 

Tak tedy zpátky :D Během podzimu jsem se do nude odstínů zamilovala. Nude rtěnky a nude laky na nehty byly synonymem pro podzimní Primadonnku. Teď, když jaro vystrkuje pomalu drápky z pod bílé peřinky, se naopak cítím na chladné a tlumenější odstíny fialové (mám to nějaké přehozené ty barvičky podle ročních dob). Na balzám nude jsem se těšila nejvíc, myslela jsem, že bude můj nejoblíbenější, ale představte si, že jsem se nejvíc zamilovala do tmavší varianty. 


Vůně všech balzámků je stejná a voní skoro úplně stejně jako balzám na rty Everon. Je to taková zvláštní vosková a velmi specifická vůně, která není nepříjemná, ale nijak mě neuchvacuje. Je docela výrazná, ale po chvíli ji už necítíte a na rtech nezanechává žádnou chuť. No jo vlastně, balzámy nijak nechutnají! Chuť i parfemaci beru jako obrovské plus, protože je poznat, že Weleda do nich necpe zbytečnou chemii, naopak nechává přirozenou vůni olejů a obsažených přírodních složek. Když tak přemýšlím, tak mi vůně možná trochu připomíná ricinový olej. 

Nude varianta má jemnou a krémovou konzistenci. Balzámek je hutný, ale dobře se na rtech roztírá a velmi dobře drží. Na první namazání mi přišel takový hodně hutný a bála jsem se, aby nebyl nepříjemný. Ale naopak, po delší době používání jsem si ho oblíbila pro svou dlouhodobou trvanlivost na rtech a často si ho dávám i před spaním na noc. Ze začátku jsem měla pocit, že si rty musí na nové balzámky trochu zvykat a říkala jsem si, jestli to nedopadne stejně jako Everon, který se na doma nehodí, ale který je určený do zimních podmínek. Po týdnu už o počátečních rozpacích vůbec nevím. Čím déle balzámky používám, tím je mám radši a tím mi i přijdou účinnější. 


Víte, co je na testování péče o rty nejlepší? Že se u toho musí jíst! U rtěnek se tak zjišťuje jejich výdrž, stejné je to i u balzámů. A samozřejmě je lepší jíst něco dobrého, aby měl člověk dobrou náladu. Takže jím skořicové šneky a testuji, jestli to ty balzámy přežijou. Nu, upřímně, nepřežijou. Pití zvládají docela v pohodě, ale po větším jídle je potřeba rty znovu přetřít. Komu by to ale vadilo, když jsou na výběr tři šťavnaté barvičky?


Tónující balzám na rty Weleda rose
Odstín rose, neboli hezky podomácku růža, se mi hrozně líbí. Má barvičku na každodenní nošení (kdyby to byla rtěnka). Myslím, že bude jeden z nejoblíbenějších u širokého pléna lidí, protože je takový neutrální a bude slušet všem. I přes to, že na rtech není skoro vůbec vidět. Je jako jeho nude bráška jemný a příjemný. Balzámky zůstávají na rtech dlouho a jsou příjemné. I po delší době cítím jemnou vrstvičku, která nijak nepřekáží. Úplně cítím, jak se pomalu uvolňují vitamíny a vyživují mi rty. 


Na balzámcích mě hodně baví to, že jejich aplikaci zvládám bez zrcátka. Když něco barví, tak s aplikací musím být opatrnější, potřebuji k ní zrcátko a není to takové to jednoduché "namažu a jdu". Tyto balzámky sice trochu barvy mají, ale pouze tónují, takže zvládám bez stranu aplikaci "poslepu", aniž bych pak skončila se rty jako klaun. 


Myslela jsem si, že mě nejvíc bude bavit odstín nude, ale mýlila jsem se. Nejvíc jsem se zamilovala do šťavnaté ostružinově červené berry red. Prostě proto, že rty nejvíc tónuje a vypadají zdravě a k nakousnutí. Barvičku má krásně sytě karmínovou, ale na rtech se rozplyne a hezky je zvýrazní. Nude a rose trochu zalézají do vrásek a je potřeba je na rtech dobře rozetřít, u berry red se mi to nestalo. Přijde mi, že má i nejpříjemnější konzistenci. Nude je nejhutnější a hodí se jako výživná péče třeba po náročném dnu. Rose je také hutná, ale hodí se na denní nošení třeba hezky při víkendu. Berry rose je jemnější a hodí se během dne na výlety. Myslím, že je tahle účinnost velice subjektivní, protože všechny balzámky mají stejné složení a kdybych je testovala se zavřenýma očima, tak nepoznám rozdíl. 


Berry red nosím s sebou každý den. Hodila jsem ho do kabelky ke klíčům a na obalu je už znát, že je používaný. Poprvé jsem fotila balzámky večer a fotky se mi nelíbily, tak jsem je přefocovala znovu za denního světla. Jenomže ten jeden berry red už je ušmudlaný, tak vám alespoň na ukázku dám ty noční fotky, ať vidíte, že i šťavnatá bobulka byla na začátku fešák. 



Balzámky mají všechny papírovou krabičku a ta krabička má plastový věšáček! Takovéhle rádoby hloupé drobnosti se mi hrozně líbí. Díky tomu totiž bude balzám v drogérkách na stojanech nepřehlédnutelný. Navíc působí také jako antistresový prvek. Takové brnkání prstem do věšáčku je tuze uklidňující :D



Z balzámků jsem nadšená. Co se mé péče o rty týče, tak jsem velice náročná a používám už jen přírodní balzámy (a rtěnky, spousty rtěnek). Weleďácká novinka dopadla na výbornou a ráda vám ji všem doporučím. Kdo si není jistý, tak raději vyzkoušejte nejdřív jeden a až pak si pořiďte další do sbírky. 


Na instagramu jste se ptali, jak vypadají na rtech. Inu, žádné markantní rozdíly se mi nepovedly zachytit, ale aby se neřeklo, tak vám je na rtech přeci jen ukážu. Tónují a nejsou vůbec vidět :D



A nakonec slibovaná SOUTĚŽ. Na stránce Moje krása Weleda můžete vyhrát sadu těchto tónujících balzámků!


Který odstín se vám líbí nejvíc?



Komentáře

  1. Vídám je všude, a asi je potřebuju :D. Jen nevím, který odstín..líbí se mi Nude, ale i ty tmavší jsou super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělali hezkou kampaň a je o nich opravdu dost slyšet. Doufám, že jsi se stihla účastnit i soutěže :)

      Vymazat
  2. Jsou super, také mě nejdříve zaujal nude, ale poslední dobou tahám jen berry red :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se nejvíce líbí ten Berry Red. Já na podobné balzámy moc nejsem protože mi vadí že zůstanou vlhké na rtech, to přesně nevyhledávám. Rty nikdy nemám vysušené, ani v zimě, takže si vystačím s nějakým olejem a přes noc si rty potírám balzámem od TopVet, přijdou mi pak ráno jako samet.

    OdpovědětVymazat
  4. Teď jsou úplně všude, mě nejvíce zaujal odstín rose :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, že si každý vybere svůj oblíbený odstín :)

      Vymazat
  5. Asi budu jediná, kterou tyto balzámy zanechaly chladnou. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já bych po nich šla i kdybych je nedostala na testování :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥