Stalker? Ctitel? WTF?

Včera mi v práci zazvonil telefon. "Přišel vám nějaký růžový dopis," povídala paní sekretářka. "Dopis?" divila jsem se cestou na sekret. Nic jsem nečekala. Paní sekretářka už čekala připravená s nožem na dopisy. Byla totiž hrozně zvědavá, co asi bude uvnitř.


"Třeba nějaký opožděný Valentýn." "To spíš nějaká faktura," smály jsme se, když jsem rozbalovala tu roztomilou obálku. 


V obálce byl bílý papír. Už když jsem ho vyndavala a zahlédla ta poskládaná písmena, zatrnulo mi. Když jsem celý papír rozložila, prvních několik vteřin by se ve mě krve nedořezali...



"Proboha, co to je?!" strnuly jsme obě hrůzou. Rychle jsem analyzovala lesklý papír, natištěná písmena a údaje v patičce. Skoro jsem se bála sloupnout přelepku, pod kterou byl schovaný nápis HBO. 


"Fuj, to je hnusný," shodly jsme se nejen s paní sekretářkou, ale i dalšími kolegy (a nejen ženami). Nezadala jsem adresu do vyhledávače a nebudu hledat ten hashtag. Nevím, kde vzali moje jméno nebo společnost, ve které pracuji. Na jednu stranu je to vtipné. Jak přitáhnout někoho ke sledování televize (pravděpodobně to bude film? Seriál?), než šokem? Ale mířit tímhle způsobem? A ještě na ženy? Kterým hrozí v nejlepším případě "pouze" přepadení, když vyjdou samy v noci ven? Od určité doby s sebou nosím pepřák i poplašný alarm, absolvovala jsem kurzy sebeobrany (i když nevím, jak moc by mi byly k užitku) a když se občas doslechnu o nějaké bloggerce, kterou obtěžuje nějaký stalker... Možná to beru moc vážně, měla bych se nad tím zasmát a mávnout rukou, ale dneska mi to nedá a chtěla bych vám o tom říct. O těch pár vteřinách, než mi došlo, co to je, kdy jsem měla opravdu strach. Marketing šokem na výbornou, ale na mou princeznovskou duši to zapůsobilo negativně až moc. 

Každá reklamní kampaň má jak pozitivní, tak negativní vedlejší efekty. Reklamy na cigarety mají třeba ten negativní efekt, že kouření způsobuje rakovinu. Neškodná kampaň na nový pořad (asi?) má zase vedlejší účinek vzrůst paranoii, až budu někdy večer doma sama. Udivuje mě (a teď dám hrušky a jabka dohromady), že se lidé můžou zvencnout z reklamy, na které je model černé pleti. Ale poslat na soukromou adresu "výhružný stalkerský" dopis, nad tím se nikdo nepozastaví? Tak to ne, já se tedy pozastavím. Obrana proti stalkerům je totiž na tak špatné a téměř neuchopitelné úrovni, že mě to opravdu vytáčí a děsí zároveň.

Tak dík HBO za několik vteřin strachu. Dívat se nebudu.





Komentáře

  1. Sedmilhářky je nový seriál podle knihy (mám ji na blogu). Uznávám, reklama trochu divná....ale mít HBO tak se určitě dívat budu. Kniha je totiž výborná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Sedmilhářkách jsem slyšela, ale po téhle reklamě je budu bojkotovat.

      Vymazat
  2. Haha mňa by to nakoniec pobavilo a kedže si o reklame napísala článok bola vlastne učinná lebo ju šíriš dalej :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... To je vlastně pravda :-D
      Bebe

      Vymazat
    2. To bylo jedno z dilemat, které jsem řešila, proto hodnotím reklamu jako velmi účinnou. Ale hnusnou :D

      Vymazat
  3. Název mi nic neříká, ale tohle mi přijde jako HODNĚ divný způsob, jak dělat reklamu novému pořadu...
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvlášť, když nemají souhlas o zasílání reklamních materiálů. I když, když se to pošle na firmu, tak to projde. Ale byl to hnus to otevírat.

      Vymazat
  4. Pořad teda nepoznám, ale taková reklama se mi taky moc nelíbí a věřím, že tě to z počátku vyděsilo.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijít mi to na soukromou adresu, kde bych to rozbalila večer doma sama, tak asi umřu strachy.

      Vymazat
  5. Tak to by mne dostalo -.-" Ještě že si kolem sebe měla nějaký lidi, otevřít to večer sama, to bych se asi propadla..-.-" Pěkně hnusná reklama, jde to i líp

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, Leni. Takovýhle nepochopený vtip pak přestává být vtipný, zvlášť, když naráží na tak tenkou linku jako je stalkerství, kterému je těžko se bránit...

      Vymazat
  6. Po všech těch seriálech, kde se podobný dopisy dostávali by mě asi v první chvíli klepla pepka. Opravdu podivná forma reklamy. Docela ráda bych věděla, jestli to někoho dožralo tolik, že do společnosti zavolal a vypucoval jim hubu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Gabi! Jako fanoušek Pretty Little Liars jsem měla při rozbalování fakt nahnáno :D

      Vymazat
  7. Seriály nesleduji a ani se o ně nijak nezajímám, takže tento neznám. Každopádně, to musel být šok, a ještě když ti to přišlo takhle do práce.

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerá to teda dosť divne, ale nejak by som to neriešila :D

    OdpovědětVymazat
  9. to je čudný spôsob reklamy...nepáči sa mi :/ ale tiež by som sa potom s odstupom času na tom zasmiala alebo neriešila
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥