Weleda: Kosatcová péče o pleť

Tou nejlepší věcí, která se letos stala, je to, že už skončily ty ohromné mrazy. Třicítky sice miluju, ale ty NAD NULOU! První mínus milion stupňový týden jsem myslela, že to nedám. Že přestanu vycházet ven. Co vycházet ven, že přestanu vylézat z postele! Zima by mi nevadila, kdyby neměla ten efekt naprosté kosy a pocitu, že už se asi nikdy nezahřeju. Studené ruce a nohy, nechuť se pohnout, abych nemusela vydat žádnou energii... Ač už je ve vzduchu jaro a ptáčci zpívají, tak já pořád "opravuji" škody, které na mě mráz způsobil. Mám tak suché ruce, klouby na prstech mi praskají a mezi prsty se tvoří suchá místa. Naštěstí mám zásobu výživných krémů, které mě nenechají ve štychu a nedají mi uschnout.

Ruce to letos odnesly nejvíc. K mému obrovskému podivení. Protože většinou nejvíc trpí můj roztomilý obličejík. Suchý nos a "okoralé" rty jsou mou zimní specialitou. A víte, proč mám obličej jak zjara? Protože jsem celou zimu používala dva kosatcové krémy od Weledy.


V péči o pleť se mi Weleda osvědčila na jedničku. Mandlové krémy bych mohla mít pořád. Jenomže "dobrý den, mohla bych zase testovat mandlový krém" bohužel nefunguje :D A tak jsem si říkala, když jsem vybírala další nálož produktů, co by bylo na zimu nejužitečnější. Kosatcový krém jsem do té doby nezkoušela, ani jsem kosatec v žádné jiné kosmetice nepotkala. Kosatcová péče je navíc určená k doplnění hydratace a pro pleť, která potřebuje znovu získat rovnováhu, takže naprostý ideál.


Ke zkoušení jsem dostala Kosatcový hydratační krém a Kosatcový denní krém. Začneme Hydratačním krémem. Jako vždycky se ani nebudu pokoušet ten německý název vyslovit, protože bych si pravděpodobně zlomila jazyk :D Celou recenzi budu také porovnávat oba krémy a začnu rovnou vůní. Vůně je totiž hrozně krásná, kytičková a fialová! Je jemná a žádnou podobnou jsem nikdy předtím nečuchala. Hydratační verze krému má o něco méně intenzivnější vůni (ale ta stupnice intenzity je tak nízká, že se to těžko porovnává). Parfemace mi u Weleďáckých krémů vyhovuje. Krémy sice voní, ale není to žádný oblak parfému, který vás ještě po půl hodině štípe v nose. Naopak, je to decentní množství, ke kterému si rádi přičichnete při nanášení krému a následně už o něm nevíte. 


Nevím, jak voní (nebo vlastně ani jak vypadá) kosatec. Strýček gůgl ukazuje obrázky takových těch "pejskových" kytiček, které měla babička na zahrádce a které jsme nesměli jako malí trhat, tak jsme jim alespoň mačkaly květy tak, aby otevírali pusinku. Kosatcové krémy obsahují výtažek z oddenku této kytičky. Proč je kosatec v kosmetice kouzelný? Umí totiž hospodařit s vodou stejným způsobem, jako by to měla dělat zdravá pleť. Absorbuje hydrataci, kterou následně uvolňuje podle potřeby. Kosatcový krém je tak ideální pro pleť, která potřebuje intenzivní hydrataci a která bojuje s nerovnovážným poměrem vody a tuku, což znamená, že se třeba moc mastí, nebo má naopak suchá místa. Kosatcová péče je určená především pro mladou pleť (na stránkách Weleda je dokonce uvedeno, že je vhodná do 28 let. Uf, tak to jsem stihla jen tak tak :D).


Kosatcový hydratační krém má světlejší barvu, než ten denní a je takový jemnější, vodovější, lehčí, řidší. I jeho vůně je v porovnání s denním krémem taková jemnější a světlejší. Skvěle se vstřebává a rychle se vpíjí do pleti. Je vhodný jako denní i noční péče. Používala jsem ho ráno i večer, ráno jako podklad pod makeup a skvěle se mi osvědčil. Pleť je po něm hezká, zářivá a ani ty největší mrazy jí nedokáží vysušit. Častěji jsem po něm sáhla večer. Má večerní péče je většinou olejovitější a hutnější, mažu se vydatnějšími krémy, tak jsem měla trochu obavu, jestli bude i kosatcový hydratační dostatečně výživný třeba v porovnání s růžovým olejem. A víte co? Osvědčil se skvěle, ráno jsem měla pleť jak po týdenním spánku a bez suchých míst a pocitu "jestli se okamžitě nenamažu, uschnu". 


Na fotce nahoře denní, dole hydratační krém. Rozdíl v barevnosti není vůbec vidět, ale je to tam! 


Kosatcový denní krém má na dolním okraji tubičky sluníčko, takže pokud budete taky jako já zkoušet oba, tato malá pomůcka vám je od sebe pomůže rozeznat :D Denní krém je hutnější, má o něco tmavší a žlutější barvu a i jeho vůně je taková hutnější, nerozlétává se tolik, jako denní krém. Je jakoby smysluplnější, zemitější, uklidňující, celistvá. Prostě taková klidná přesně na rozespalé ráno, kdy vylezete z teplého pelíšku, venku je mínus tisíc a pokud vám něco neobalí smysly a nenechá ještě chvíli relaxovat, tak se budete celý den mračit. 


Do chladných zimních dnů je (prý) vhodnější denní kosatcový krém. Rozumím tomu, proč. Je hutnější a na pleti nechává trochu nepatrnou a neviditelnou vrstvičku, která během dne hydratuje a pleť chrání. Používala jsem krém pravidelně ráno také pod makeup a jsem s ním moc spokojená. Pleť mi vydržela svěží celý den a nemusela jsem jí během dne "přemazávat", což se mi u některých krémů, které dostatečně nehydratují, stává. 


Když mám teď oba krémy "v malíku", tak bych opravdu doporučila denní během zimy a hydratační pak na jaro, vlastně klidně už na teď. Po zimě vám vrátí vláhu a připraví obličejík na první sluneční paprsky. Kosatcový denní krém vás během zimy, tmy a chladu ochrání a nenechá ve štychu. Provoní váš den a zajistí rovnovážnou hydrataci.


Kosatcová péče o pleť mi učarovala. Vůně je nádherná a účinky úplně božské. A navíc mají krémy fialové balení a fialovou hodně můžu. Tubičky jsou zase funkční a dobře se z nich krém vymačkává. A navíc - a to jsem se dočetla až teď, pokud přinesete prázdný obal na prodejnu Weleda v Lidické v Praze, tak dostanete slevu na další nový produkt. To jsou mi věci!



Je mi jasné, že jste teď na vážkách a nevíte, který krém vybrat. Na závěr si proto dáme porovnání.

  • Denní i noční péče
  • Jemný, lehký, světlejší, o něco slabší vůně
  • Obsahuje extrakt z kořene kosatce německého, jojobový olej, včelí vosk, extrakt z měsíčku lékařského
  • Dlouhodobě udržuje vlhkost, normalizuje přirozené hospodaření pleti s vodou

  • Denní péče
  • Hutnější, tmavší, výraznější vůně
  • Obsahuje extrakt z kořene kosatce německého, jojobový olej, destilát z vilínu virginského, bílý včelí vosk, tapiokový škrob, 
  • Obnovuje přirozenou regulaci vody a tuku v pleti, stimuluje látkovou výměnu kůže
  • Vhodnější do zimního období

Samozřejmě, že je nejlepší vyzkoušet oba dva a následně se rozhodnout. Vůbec nevím, který bych vám doporučila, protože někdy mám náladu na hutnější denní péči, jindy mi stačí jen "svěží" hydratace. S oběma krémy jsem ale moc moc spokojená a určitě si je ještě někdy pořídím.




Komentáře

  1. Nevypadají vůbec zle, pořádná hydratace po zimě je třeba :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  2. U "dobrý den, mohla bych zase testovat mandlový krém" jsem vybuchla smíchy a chudák monitor to schytal :-D :-D to je tak přesné! Kolikrát si říkám, že bych s chutí napsala u některých spoluprací to samé :-D

    A kosatec?! Panebože jak já miluju kosatce a jejich vůni! Kosatce, tulipány, narcisky a hyacinty, to jsou věci, ve kterých bych mohla mít na zahrádce zabořený nos pořád!

    Kosatcové krémy jsem u Weledy vždycky přehlížela jak širé rodné lány, protože se mi dostala do zorného úhlu to slůvko "smíšená pleť". Evidentně někde ale potřebuju očichat vůni :-)

    Bebe

    PS: větu o vhodnosti DO 28 let velkoryse přehlédnu a nebudu komentovat... Grrrr... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Některá mazátka jsou tak boží, že bych je brala v doživotní zásobě :D A recenzovala bych je klidně každý den :D

      Vůni očichej, je krásná! A jestli miluješ kosatce, pak je to jasná láska, snad :D A víme, že věk je jenom číslo :D

      Vymazat
  3. Super recenze :) Já jsem s těmi mandlovými weleďáckými krémy tak spokojená, že už u nich zůstanu asi nadosmrti :D Ale kosatcová péče rozhodně nezní špatně ;)

    Sladká soutěž o tělové suflé Soaphoria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, taky mandlový nadšenec :D Taky to s nimi vidím nadosmrti :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥