Zimní set Weleda aneb Výlet na hory


Bylo nebylo, byla jednou jedna zmrzlá a vysušená bjůty blogerka, která se ne a ne nabažit těch nejlepších mazátek. A protože je zima dlouhá, studená a suchá, mazátka rychle ubývají, skoro rychleji, než ty zimní dny. Blogerka si tvoří zásobu skoro jako syslík. Syslí si všemožné krémy, oleje a másla a ty nejlepší si nechává vždycky až nakonec. Dneska si popovídáme o zajímavé a někdy rozporuplné dvojce speciální zimní péče o pokožku.

Během prosincových vánočně laděných chvil bylo možné zahlédnout v obchodech tenhle výhodný Zimní set Weleda, ve kterém najdete dva výrobky speciálně určené k péči o pleť při nepříznivém počasí. První je Tyčinka na rty Everon a druhý pak ochranný krém Coldcream.


Setík produktů má krásnou modrou papírovou krabičku se sněhovými vločkami, obrázky obou produktů a jejich popisků. Krabička se mi ve spojení s oranžově laděnými produkty hrozně líbí a vypadá krásně i jako dáreček pro někoho zimomřivého (nebo vysušeného, jako jsem já).


Zimní set je ještě pořád k dostání i v eshopu Weleda, nebo si můžete pořídit každý produkt zvlášť, podle libosti. Sety od Weledy mám ráda, protože jsou vždycky mnohem výhodnější, než samostatné produkty. A to se vyplatí! Zvlášť, když je člověk kosmetikou téměř posedlý :D


Coldcream, o kterém si popovídáme jako první, je péče určená pro suchou pokožku ve spojení se studeným a nepříznivým počasím. Pro mě je to absolutní jednička na hory. Krém má takovou jemnou nasládlou vůni, kterou ani nevím k čemu přirovnat. Krém obsahuje mandlový a arašídový olej a bílý včelí vosk, díky kterým vám už dopředu může být jasné, že bude trochu mastnější a pěkně výživný. Obsah olejů je v krému znát. Moje pokožka ho "saje" mnohem lépe, než neolejové krémy. Účinek taky zůstává o něco delší dobu díky výživnosti krému.


Coldcream je hutnější, než jiné Weleďácké krémy, není ale moc hutný a dobře se roztírá a vstřebává. Pokud znáte třeba mandlový nebo kosatcový krém od Weledy, které jsou hebké jako peříčko, tak Coldcream je o polovinu hutnější. Ale zase oproti Skinfood je méně hutný. Rozumíte, že? :D Prostě je hutný tak akorát, aby se dobře vtíral, nebyl moc tekutý a dobře účinkoval. Olejový základ je vidět i na fotce. Krém má sám o sobě jemně krémově bílou barvu, ale na začátku na mě "vykouklo" i olejové složení.


Skvěle se mi osvědčil na horách, kam jsem si chtěla vzít jen jednoho univerzálního pomocníka proti chladu. Mazala jsem ho na ruce a na obličej. Po rozetření vytvoří sametově hebký a lehký film, který je trochu mastný, ale ne moc. Co je ale důležité - film k pokožce nepropustí mráz, takže jsem se z výletů a lyžovačce nevracela vysušená. Za mě absolutní špička a na hory jednoznačné musthave. Používala jsem ho hojně i během těch neskutečných mrazů jako základ pod makeup a musím tleskat. Coldcream je na zimu absolutní miláček. Neumím si ho představit přes léto, proto bych vám doporučovala ho vyzkoušet ještě teď, nebo si ho schovat až na podzimní plískanice.


Na balzám na rty Weleda Everon jsem byla dlouho zvědavá. Četla jsem na něj několik špatných recenzí a nemohla jsem pochopit, proč. Co nevyzkouším na vlastní kůži, tomu neuvěřím. Balzám obsahuje bambucké máslo, kandelilový vosk, vosk a extrakt z květů damascénské růže, karnaubský vosk, bílý včelí vosk, jojobový olej a ještě extrakt z vanilkové tobolky. Voní voskově s nádechem lehké vanilky. Tohle bombastické voskové složení ale nemusí každému vyhovovat. Balzám je velmi hutný a při prvním mazání se špatně roztírá.


Hrozně jsem se na něj těšila, protože jsem balzámový závislák a protože miluju Weledu. Když jsem se s ním poprvé namazala, byla jsem docela zklamaná. Jednak se tyčinka špatně roztírala a byla docela tuhá a druhak se na rtech vytvořil takový voskový povlak, který rty spíš vysušoval, než že by je hydratoval a chránil. Uronila jsem slzu, ale řekla jsem si, že se nevzdám a budu prostě mazat tak dlouho, než se do něj zamiluju.


Uběhly týdny a já přes den u počítače mazala Everon a na večer spravovala loupající se rty jiným balzámem. Už jsem s ním pomalu ztrácela trpělivost. Ale pak uhodily mrazy. A všechno se změnilo. Mazala jsem balzám na rty od Weledy Everon před cestou ven a pochopila, na co je určený! Název Everon mi evokuje Everest. A víte co? Podle mě tohle balzám pro horolezce a lyžaře, který je určený do velmi chladného počasí a hlavně na ven! Možná proto se objevilo tolik nehezkých recenzí tohoto produktu. Prostě jenom nevíme, kam ho nosit, aby byl užitečný v tom, co umí.

Když uhodily mínus sedumnáctky a já si před odchodem z domu namazala rty tímto balzámem, nemusela jsem mít ani trochu strach, že je budu mít za deset minut vysušené. Balzám udělal na rtech stejnou voskovou vrstvu, ale najednou už se mi rty neloupaly. Ba naopak zůstávaly vláčné. Vrstva se při pobytu venku pomalu vstřebávala a díky tomu jsem nemusela co pár minut rty něčím přetírat. Tento šťastný objev mě tak přesvědčil o tom, že je Everon skvělý balzám na rty na hory a do nepříznivého chladného počasí. Zařadila bych ho společně s Coldcreamem k něčemu, čemu říkám funkční kosmetika - tedy takový výrobek, který při určitých podmínkách funguje nejlépe ze všech.


Závěrečné shrnutí? Speciální péče o pleť a pokožku v zimě Everon & Coldcream jsou skvělé produkty. Coldcream vám s klidným svědomím doporučím jako nejlepší krém na hory a do chladného počasí. S ním budou spokojení všichni milovníci hutnějších a mastnějších krémů, všechny sušenky a ti, které trápí popraskaná pokožka.

Balzám na rty Everon vám taky doporučím, ale pod jednou podmínkou. Vezměte ho do mrazu, na lyžovačku, na hory, na výstup na Mount Everest, do chladu a podobných výletů. Na běžné domácí mazání mi vhodný nepřijde, na to je moc "účinný" a voskový. Opravdu se hodí do venkovních podmínek, jako mazátko předtím, než vyběhnete na autobus zachumlaní do šesti vrstev při mínus šedesáti. 




Komentáře

  1. Moc pěkná recenze, Primadonnko a se vším souhlasím! :-) Můj první dojem z balzámu na rty byl úplně stejný. Jak tohle proboha někdo může považovat za bomba věc?! Ale stačilo ho vyvenčit do venkovních mrazů a nadšení veliké. Ani jednou jsem za pobyt venku nemusela vrstvičku na rtech obnovovat. Skvělé! A Coldcream chválím taktéž - je to takový "zimní svetr na obličej" :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé! Tak nejsem blázen :D Děkuju, Bebe, že mi to tu potvrzuješ, protože jsem si přišla podivná, když najednou začal venku fungovat. Zimní svetr na obličej je skvělý pojem :D

      Vymazat
  2. Tuto kozmeticku znacku mam velmi rada o tomto som vsak este nepocula

    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, jen pozor na ten balzám - jak píše i Bebe výš, je opravdu určený do zimy a na ven :)

      Vymazat
  3. Coldcream mám taky, ale oproti tobě mi neskutečně smrdí... ale svou funkci plní dokonale, takže ten smrad vždy nějak přetrpím..:D

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to jsi mě pobavila :D :D :D Mě naštěstí voní :)

      Vymazat
  4. Už som teda mala rôzne produkty od Weledy, no s týmto Coldcream konkretne som sa nestretla. Cold cream sa mi vynára v spojitosti s kozmetikou Mixa, kedže niektoré ich produkty obsahuje cold cream.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥