Dopřejte vašemu tělu očistu

V zimě se často uchylujeme k hříchům, jako je více alkoholu, smažená jídla nebo nezdravé cukroví. K těžkému pocitu přispívá také to, že máme v létě menší motivaci sportovat, jelikož se nám příliš nechce zavírat se do sportovních hal a posiloven. Pokud však na sobě cítíte, že vám vánoční a silvestrovské období neudělalo dobře, dopřejte vašemu tělu detoxikaci, shoďte přebytečná kila a buďte zase spokojení!

Co je to detoxikace

Detoxikace je zbavení našeho těla jedů, toxinů, bakterií, virů, parazitů či plísní. Nezdravý styl života a špatné stravování do těla nashromáždí spoustu těchto problémů, se kterými je třeba jednou za čas bojovat. Máme-li v sobě přemíru škodlivin, může se to projevit onemocněním orgánů, únavou, špatným trávením nebo například i akné.

Změňte jídelníček!

Pokud chcete poctivě vyčistit vaše tělo od škodlivých látek, musíte změnit vaše stravovací návyky. Vyloučit byste měli maso, sladkosti, mléčné výrobky, uzeniny, vejce, pšenici a polotovary. Zbavit byste se měli také svých zlozvyků, jako je kouření nebo pití jakéhokoliv alkoholu. Důležité je, aby se vám nejprve detoxikovala střeva, ve kterých se shromažďuje nejvíce nebezpečných toxinů. Místo těchto potravin vaši lednici a spíž naplňte ovocem, zeleninou, sójovými výrobky, obilovinami, luštěninami, celozrnnými potravinami, semínky, oříšky nebo za studena lisovanými oleji.

Zamilujte si smoothie

Skvělou volbou je z těchto potravin připravovat chutná smoothie, která si jednoduše připravíte do jedné přenosné sklenice. Smoothie je zdravý nápoj, který si můžete namíchat z jakéhokoliv druhu ovoce nebo zeleniny, přidat do něj můžete i rostlinné mléko pro jemnější chuť nebo semínka či přes noc namočené oříšky. Abyste si takovéto lahůdky mohli připravit, bude se vám hodit vysokootáčkový kuchyňský mixér Orava RM-1550, který má stylový design. Díky tomuto mixéru bude příprava smoothie, ale i omáček, polévek nebo mixování potravin velmi snadné. Mixér je vybaven výkonným 1500 W motorem, nerezovým 6 čepelovým nožem a mnoha funkcemi, které zpracují suroviny tak, že v nich zanechají maximum výživných látek, minerálů a vitaminů. Kuchyňský mixér Orava RM-1550 vám pomůže i s přípravou lahodných zmrzlin, koktejlů či ovocných dezertů, bude vám tedy stačit pouze jeden kvalitní a víceúčelový mixér do vaší domácnosti! Mixovací nádoba má objem 2 litry a je vyrobena z kvalitního skla. Výkon mixéru můžete plynule regulovat až do 30 000 otáček za minutu, kuchyňský mixér tak zvládne rozmixovat tak tvrdé suroviny, jako jsou například kostky ledu. I přes vysoký výkon však bude kuchyňský mixér Orava RM-1550 vždy stabilní díky protiskluzovým nožičkám.

Rádi byste si pořídili vysoce výkonný mixér i k vám domů? Podívejte se na stránky www.orava.cz, kde se nabízí více typů praktických kuchyňských pomocníků.

Komentáře

  1. Pěkný článek, určitě aktuální teď na jaře. Já teda vegetariánka nejsem a ani být nehodlám. Maso nepotřebuji každý den ale občas na něj mám chuť, vajíčka mám ráda a mléčné výrobky miluji taktéž. Já za sebe vím že bych měla více pít. Takže teď nosím do školy povinně lahev s vodou, kterou musím vypít. Mohu říct, že je mi lépe. Za sebe se mohu pochválit v konzumaci luštěnin, mám je ráda a takovou cizrnu zvládnu i párkrát do týdne. Řekla bych, že tělu neuškodí ani jednodenní půst. Tělo to probudí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥