Granátové jablíčko na nehty


Jestli je nějaká část těla, kterou v péči zanedbávám, tak to je právě nehtová kůžička. Ruce si krémuji stokrát denně a vždycky si řeknu "to těm nehtům přece musí taky stačit". A ono to tak samozřejmě nefunguje. Nehtová kůžička patří k (mým) nejbolestivějším místům, když se vám na ní vytvoří bebí neboli záděrka. A jak blbě se hojí! V takových chvílích pak běduji, že jsem svým nehtům nevěnovala větší péči a sahám po nějaké rychloopravné péči. 

Záděrky se mi tvoří třeba, když celý den uklízím a umývám a mám pak vysušené ruce ("Suché ruce z vody?" říkal tuhle kamarád. "To je blbej paradox, co?") nebo když si chytře místo zatlačování tu nehtovou kůžičku odstraním takovým tím řezátkem. To mám záděrky snad okamžitě a nadávám si do netrpělivých cácorek. Pak není zbytí, na řadu přijde tužka se změkčujícím nebo hojivým olejíčkem, která pak moje bebíčka zachrání.


Weleda má k mému obrovskému nadšení v nabídce taky péči o nehty. Na vyzkoušení ke mě doputovala Olejová tužka na zjemnění nehtové kůžičky a Vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku v tužce. Jako první si představíme olejovou tužku. Komu se líbila recenze na Set granátové jablko, ten bude jásat i dneska, protože péče o ruce je taky granátová! Vůni sladkého červeného pomeranče a granátového jablíčka si tak můžete s sebou nosit jednoduše v tužce :)


Olejová tužka na zjemněné nehtové kůžičky voní nádherně sladce. Objímá, zlehčuje náročný den, přivolává sluníčko v duši a úsměv na tváři, laská, hladí a vůbec se mi prostě hrozněmoc líbí. Pro "šňupáky", jako jsem já, bude příjemné k tužtičce i jen vonět :D Tužka je červená s nalepeným přebalem s informacemi, který se na krajích trochu odlepuje. Tam se dočteme, že "Změkčuje přečnívající nehtovou kůžičku a usnadňuje její odstranění." K tomu ji používám nejčastěji. Nejprve párkrát přejedu po jednotlivých nehtech, nechám chvilinku působit a potom buď dřevěnou tyčinkou nebo samotnou tužkou na nehty od Weledy kůžičku zatlačuji.


Příjemné na tomto kosmetickém procesu je to, že se kůžička nijak netrhá, je vláčná a dobře se s ní pracuje. Olej z tužky není nijak mastný a velmi rychle se vstřebává. 

Balení je tuze efektivní. Z jedné strany jsou náhradní vyměnitelné násadky, takže až jednu opotřebujete, stačí ji vyměnit za novou. Z druhé strany je pak "napojení" na olejíček uvnitř, který se přenáší přes tu vyměnitelnou pacičku. Složité vysvětlování, ale všichni určitě chápete, co tím chci říct. Vyměnitelné pacičky vidím u tohoto typu produktů poprvé a jsem z toho nadšená, protože ty pacičky se po nějaké době opotřebují a ušmudlají. Víčko je zkosené a prohloubené "přesně na palec" (což znamená, že mě hrozně baví do něj "pasovat" prsty a palec tam sedí úplně nejlépe :D). Věřím, že v případě nouze lze víčko použít i jako zatlačovátko nehtové kůžičky.


Tužka s olejem na zjemnění nehtové kůžičky je přírodní produkt a je vhodná i pro vegany. Ve složení najdeme směs olejů (jojobový, mandlový, sójový, kokosový, slunečnicový), nechybí samozřejmě ani olej ze semen granátového jablka a taky extrakt z květů měsíčku lékařského. Složení je vyvinuté tak, aby pečovalo speciálně o popraskanou a suchou nehtovou kůžičku, regenerovalo jí, dodávalo na pružnosti a hlavně předcházelo jejímu záděrkovatění. 

Na Weledích stránkách jsem se dočetla taky tip, že lze tužtičku používat i když máte nalakované nehty. "Kůžička díky tomu zůstane jemná a neporušená, čímž eliminujete možnost jejího poškození." A to se vyplatí, ne?


Druhým pomocníkem v péči o nehty, kterého jsem vyzkoušela, je Vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku v tužce. Další granátová sladkost v tužce, kterou můžu nosit s sebou! No není ten život krásný? :) Olej na nehty v tužce má užší a o chloupek kratší balení ve stejné červené barvě a se stejně odlepující-se přelepkou, na které se dočteme, že se jedná o čistě přírodní produkt, který je určený k intenzivní péči a ochraně nehtů a nehtových kůžiček. 


Ve složení najdeme bílý včelí vosk, bambucké máslo, výtažek z květů heřmánku lékařského, olej ze semen granátového jablíčka a směs olejů jako u předchozího produktu (jojobový, mandlový, sójový, kokosový, slunečnicový). Olej na nehty je obohacený o včelí vosk a bambucké máslo. Je mastnější, hutnější a intenzivnější. Mockrát mi zachránil kůži, a to doslova. Za mě je to úplná jednička při akutním zachraňování oděrek, záděrek, suchých kůžiček a dalších drobných poranění v okolí nehtů a nehtového lůžka. Je to i příjemná výživa pro nehty.


Na jednom konci se pod neprůhledným víčkem ukrývá štěteček, na druhém konci tužky "točič". Točítkem se otočí, do středu štětečku se dostane olej a ten pak nanesete na nehty. Jen pozor, netočit jak blázen, ale opatrně vyzkoušet, jestli vám stačí jedno otočení nebo třeba jen půlka. Oleje stačí na nehty maličko a byla by škoda, kdyby se vám ven dostalo víc, než je třeba (aneb tak dopadlo mé první zběsilé otáčení). Točič mi přijde hrozně praktický. Znám produkty, které mají štěteček, který je přímo napojený do lahvičky, která se pak mačká, někdy toho vyteče moc, jindy nic... Točítkem se dá skvěle regulovat potřebné množství a přidávat, když je potřeba. 


Co bych ráda zmínila je i to, že péče o nehty od Weledy je nekonečná! Vůbec si neumím představit, že se mi někdy povede obě tužky spotřebovat :D 


Vůně je u oleje na nehty ještě o něco intenzivnější, než u změkčovátka na nehty výše. Oba produkty voní úplně stejně jako Regenerační olej Granátové jablko. Komu tato péče voní, bude nadšený!


Na závěr ještě oblíbené srovnání obou produktů a doporučení, kdy se vám budou hodit:

  • Změkčení nehtové kůžičky a její péče (zatlačování)
  • Prevence
  • Každodenní použití kdykoli během dne
  • Vhodné i na nalakované nehty
  • Veganská kosmetika
  • Přírodní složení
  • Praktické balení, nevytéká, nevylévá se, možné nosit vždy s sebou
  • Nemastí, rychle se vstřebává
  • Vyměnitelné špachtičky

  • Záchrana suché, popraskané kůžičky a záděrek
  • Mastná, výživná, intenzivní regenerace
  • Péče a prevence
  • Mastnější, delší doba vstřebávání
  • Používám jako večerní péči při nicnedělání (čtení, telka) nebo před spaním
  • Praktické balení, dávkování "točičem"
  • Nevytéká, nevylévá se, můžu jí mít vždy při ruce, když jde do tuhého
  • Obohacená o bambucké máslo a včelí vosk

Nejlepší je z mého pohledu mít doma obě tužtičky. Jednu používat jako běžnou denní péči a druhou jako noční výživu a regeneraci. Někomu víc vyhovuje jen změkčující tužka, jinému bude lépe vyhovovat olej. Olejová tužka na zjemnění nehtové kůžičky Weleda je produkt, který můžete používat každý den bez ohledu na roční období. Vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku v tužce Weleda je záchrana a miláček všech, kteří trpí na záděrky nebo suché ruce. Pro mě má největší užitek v zimě. Oba produkty mám doma od podzimu a chladné měsíce mi moc zpříjemňovaly. Trochu víc jsem milovala druhý olej na nehty s točičem. Uvidíme, jaké to s nimi bude teď, když začíná jaro, ale myslím, že se naopak zamiluji do "lehké" první péče v tužce na zjemnění kůžičky.

  
Nosíte v kabelce tužtičku na změkčení nehtové kůžičky? 
Pokud ano, jakou?



Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥