Kalhoty z Camaieu - Kvalita nebo hadrárna?

Zdroj
Ve výběru oblečení i kosmetiky jsem docela konzervativní. Jakmile mi něco sedne, tak se těžko přeorientovávám na něco jiného. V kosmetice jsem se přeorientovala a teď jsem zase konzervativní zastánce přírody, přirozenosti a šetrnosti. U oblečení mám pár oblíbených značek, kam chodím nakupovat a nedám na ně dopustit. Přicházím tak o spoustu skvělých požitků a zkušeností, ale nemusím absolvovat to stresové a zmatené rozkoukávání se po novém obchodě a hledání něčeho, co mi padne. Týká se to hlavně kalhot. Takhle jsem se ale překonala (po zoufalém hodinovém pobíhání po "oblíbených" obchodech), vešla do Zary, kterou mám zafixovanou jako předraženou, a koupila si ty nejlepší a kvalitní džíny, jaké jsem kdy měla. A za dobrý peníz.

Nakupování kalhot je moje noční můra. Žádné mi nepadnou a nikdy nevím velikost. Soukat se z moc těsných kalhot je příšerný tělocvik (a ten strach, abych je neroztrhla!). Když tedy vím, kde mi kalhoty padnou, chodím na jistotu. 

Jedním z mých nejoblíbenějších obchodů je Camaieu. Věci v plné ceně mi sice přijdou drahé, ale ve slevách se dají pořídit za hubičku. Mám z tama trička, mikiny, svetry, pásky, šperky, šátky, božský kabát, boty a samozřejmě kalhoty. Krásné, stylové a sexy. Ale jsou to šitky.

V loňských povánočních slevách (rozuměj leden 2016) jsem si tam pořídila dvoje černé kalhoty. Jedny byly s fake koženými detaily, druhé s vysokým pasem. Ty "alá kůže" se mi u kapsy na zadku roztrhly už v dubnu tak, že jsem je rovnou vyhodila. Ty druhé se mi na zadku u kapsy natrhly dneska. A to si je šetřím a nenosím je tak často. Zašiju si je, ale budu teď mít při každém nošení strach, jestli mi nekoukají oblíbené medvídkové kalhotky.

Druhé kalhoty ze stejné povánoční slevové várky vydržely o 11 měsíců dýl. To je teď normální, že oblečení nevydrží ani rok? Cena se zvedá, kvalita se snižuje. Vsadím se, že taky máte doma nějaké kalhoty, které se hodí už fakt jen na domácí nošení, ale jsou nesmrtelné. A pak jsou "nové" kousky, které vydrží prd.

Tak já teda nevím, co dělám špatně. Jestli mám prostě zadek jak vrata a při pohybech se mi kalhoty trhají (jako sebevědomí se mi s dírou na zadku rozhodně nezvýšilo) nebo je kvalita tak špatná, že nevydrží běžné používání. Kdybych v nich lezla po skalách, pod stolem, dřepovala a zvedala stokilové megačinky, tak neřeknu, ale takhle?

Řekněte mi, moji milí, máte taky takové zkušenosti? Kde nakupujete kalhoty, které vydrží?




Komentáře

  1. Mne sa teda v zivote ziadne nohavice neroztrhli. Vacsinou mi zacali byt male/velke alebo sa vysuchali alebo proste uz nevyzerali dobre. A to ani v dobe, ked som nosila v podstate stale rifle alebo nohavice (teraz uz nosim skoro furt sukne a saty a teda pancuchy nicim nonstop :D). Ale zas moj priatel ma vecne zodrane gate a segre sa to stavalo tiez. Tak neviem, cim to je :D Ale ak sa ti to trha vzdy na rovnakom mieste, tak si myslim, ze to bude tym, ze mas nejaku trochu atypicku postavu (kto nema) nez kvalitou nohavic :) A nemusi to nutne znamenat, ze mas velky zadok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba mám v tom místě špičatý zadek :D :D :D Mi se to předtím nikdy nestalo, proto jsem z toho byla v šoku a docela naštvaná. A ještě jsem je kupovala najednou. Klidně to mohly být vadné kusy, nebo prostě špatně ušité. Z Camaieu mám i jedny džíny, které mám už alespoň 8 let a ty drží v pohodě.

      Vymazat
  2. Ja mám zas taký problém, že všetky nohavice či rifle sa mi postupne prešúchajú medzi stehnami, keďže nosím väčšiu veľkosť. Takže pre mňa sú nohavice záležitosť max roka a potom putujú. Najlepšie mi padnú buď z H&M alebo z F&F :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podezírám výrobce kalhot, že je dělají schválně "nefunkční", abychom je museli každý rok kupovat nové :D Z H&M ani z F&F žádné kalhoty ještě nemám, spousta kamarádek si háemko dost chválí, tak tam asi taky budu muset někdy zabrousit na výzvědy, děkuju za tip!

      Vymazat
  3. Taky se mi zatím asi žádné kalhoty neroztrhly. A už dlouho jsem si žádné nové nekoupila, ale jinak nakupuji různě, kde mi sedí, tam je koupím :).
    Beauty by K. + soutěž ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš dobré, Káťo. Asi umíš nakupovat dobré a kvalitní :)

      Vymazat
  4. za mě hadrárna.. pár kousků jsem si odnesla..(hlavně rifle), ale po chvíli nošení se vy vydřely.. a celkově materiály nic moc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluju jejich svetříky a kabáty, ty nosím už tolik let a drží skvěle. Ale ty kalhoty... :(

      Vymazat
  5. Já většinou kupuju kalhoty v M&S, naposledy jsem kupovala v Lindexu. Nosím nejčastěji slimky s vyšším pasem a nesnáším, když mi jsou příliš úzké přes lýtka, a tyhle mi tvarem vyhovovaly výborně. Ty z M&S se ale šíleně vytahovaly v kolenou (vlastně všude) a taky dost šisovaly. Nechápu, proč do nich přidávají takový syntetiky, když ani nedokážou zajistit tvarovou stálost. Ty z Lindexu zase šisují ještě rychleji. Ani jedny rozhodně nejsou na delší než roční nošení. Začínám z toho už být lehce zoufalá a asi si budu muset pořídit víc sukní a šatů.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥