Weleda: Set granátové jablko


Co se vám vybaví, když se řekne granátové jablíčko? V hlavě mi okamžitě naskočí obrázek šťavnatého ovoce, které je sladké a kyselé zároveň a které hrozně stříká, když ta jeho jadýrka dolujete ven. Nikdy jsem o vůni granátového jablíčka moc nepřemýšlela a měla jsem jí spíš jako kyselou, než jako něco, co bych v kosmetice chtěla používat. Navíc jsem ani nevěděla, že se v kosmetice používá. Jako vždy mě Weleda vyvedla z omylu, protože má celou řadu granátové péče.


Set granátové jablko se u mě zabydlel začátkem podzimu. Když teď koukám na Weledí stránky, tak musím uznale pokývat hlavou, protože tenhle setík se speciálně vyplatí (koupíte ho za 499,- a obsahuje sprchový krém a olej. Olejík sám stojí 479,-!). Hned od prvního přičuchnutí jsem věděla, že budeme dobří kamarádi. Schválně, jak byste si představili vůni granátového jablka? K mému překvapení je příjemně sladká, libá a jakoby objímající. Je mi po ní moc hezky.



Set jsem dostala v papírové krabičce, která měla uvnitř dva oddíly, aby produkty při přenášení nikde necestovaly a neotloukly se. Hlavně u oleje, který má skleněnou lahvičku, to vítám. V krabičce jsem našla Granátové jablko regenerační sprchový krém a Regenerační olej Granátové jablko. Celá tato péče je laděná do červené, takže při čekání na Ježíška se hezky hodila k mé domácí dekoraci.


Regenerační olej Granátové jablko má naprosto luxusní papírový obal. Červená se zlatou působí elegantně, ve stejném duchu se nese i design etiketky na skleněné lahvičce se zeleným zatmaveným sklem.


Na krabičce se dozvíme jeho primární účel, kterým je péče o zralou pleť. Olej ze semínek granátového jablíčka je přeborníkem v regeneraci buněk a napomáhá předcházet projevům stárnutí. Pokožka je po něm při pravidelném používání hebká a jemná. Olej se dobře vstřebává, je tekutý tak akorát a nezanechává na pokožce nepříjemný mastný film.

Nemohla by to být Weleda, aby neměla lahvička moje oblíbené "boky", které jsou trochu prohnuté dovnitř a z obou stran vroubkaté. Z mého pohledu se jedná o bezpečnostní mechanismus, aby vám hladká a kluzká lahvička nevypadla z ruky a nerozbila se o zem v koupelně.


A teď vám konečně pořádně popíšu tu skvělou vůni! Díky spojení přírodních éterických olejů ze santalového dřeva, davany a červeného pomeranče vzniká krásná a šťavnatá sladká vůně. Když už teď vím, že olej obsahuje červený pomeranč, tak ho tam nejvíc cítím. My jsme tomu teda vždycky říkali krvavý pomeranč a vůně byla sladká a na citrusy neobvyklá. Vůbec to není štiplavá citrónová vůně, která se za chvíli ovoní. Je to lahodná, sladká a podmanivá vůně, která vás pomalu obemyká, pomalu zavíráte oči a necháte se unášet tou vůní až za pohádkou. Je večer, ležíte na měkké trávě (kde nejsou ani klíšťata ani komáři a podobná havěť) a vzduch voní sladkou vůní pomerančových květů. Představte si, že se takovou vůní namažete před spaním. To se vám pak musí zdát jenom samé pohádky!

Olej používám nejčastěji večer po koupeli na celé tělo. Není ho potřeba moc, k namazání celého těla stačilo pár kapiček. Vydržel mi extrémně dlouho, při použití dva až tři krát za týden vydržel čtyři měsíce. Určitě nemyslím, že je určený pouze pro zralou pleť, protože moje "nezralá" pleť si ho taky zamilovala.

A na konec ještě výlet do továrny - ve složení najdeme jojobový, sezamový, slunečnicový a makadamiový olej. Taky olej z pšeničných klíčků a ze semen granátového jablka. Extrakt ze semen prosa a extrakt z okvětních lístků slunečnice.


Druhý kamarád z granátového setu je Regenerační sprchový krém Granátové jablko. Základem je znovu olej ze semínek granátového jablíčka. Ve složení najdeme taky sezamový a slunečnicový olej, makadamiový olej, extrakt ze semen prosa a extrakt z okvětních lístků slunečnice, tedy podobné suroviny jako u olejíčku.


Krém má podobnou sladce pomerančovou vůni, ale ne ta sladkou a intenzivní, jako olejíček. Pořád je to ale jedna z nejkrásnějších vůní, kterou se budete chtít zabalit ve sprše nebo ve vaně a kterou si budete užívat každým douškem.


Sprchový krém je jemňoučký a je to jako byste se umývali heboučkým koťátkem. Je to tak, jak napovídá název - jedná se spíš o krémování. Kdo čeká záplavu pěny a bublinky, ten se jich nedočká. Všichni už ale víme, že pěna k umytí potřeba není a že pěnivá sulfátová záležitost vlastně není ani moc zdravá pro naši pokožku, protože vysušuje. Když se dívám na složení, tak tam ani žádný na pohled bijící sulfát nevidím (ale nejsem chemik, raději mě neberte za slovo a chytřejší opraví).


Sprchové krémy mám moc ráda a když je občas vystřídám za nějaký sprchový gel, tak se skoro divím, co tam ta bublina dělá. Zvykla jsem si, že je příjemnější se už ve sprše "nakrémovat" a očistit pokožku tímto způsobem. Jsem sucháč a konvenční sprchovací přípravky mi pokožku vysušují. Sprcháčům to ale dokážu prominout, protože když vylezu ze sprchy, většinou se něčím mažu tak jako tak. U Weleďáckých sprchových krémů se ale po sprchování mazat nemusím. Pokožku mám jemnou, čistou a nevysušenou. Ale stejně se mažu, zvlášť, když se už při smývání sprchového krému koupelnou rozline ta krásná sladká vůně červeného pomeranče a granátového jablíčka. Pak mám chuť završit celý čistící proces i tím sladkým olejíčkem.


Granátový set od Weledy mi udělal velikánskou radost. Vůně mě uchvátila a chtěla bych jí mít po ruce vždycky, když na mě padají nějaké chmury nebo když se potřebuji zahřát, protože je to vůně tepla, lásky a rodinné pohody. A relaxace. Jako první jsem vypotřebovala sprchový krém, který byl příjemný a hezky umýval a vyživovat. Olejíček už je taky pryč, ten jsem spotřebovala minulý týden a s poslední kapkou jsem skoro uronila slzu, protože byl božský a bude mi chybět. Celý set vám moc ráda doporučím, je to krásný dárek jak pro vás, tak pro vaše blízké.

Jak voní granátové jablko?



Komentáře

  1. S granátovým jablkem jsem zkoušela krém na ruce a byl fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musel krásně vonět, určitě ho taky vyzkouším, granátová péče mi učarovala :)

      Vymazat
  2. Miluju Weledu a její parfém s granátovým jablkem ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mi vůbec nesednul :D Nejvíc se mi z parfémů líbí ten nový Onagre :)

      Vymazat
  3. Granátovou řadu miluji úplně nejvíc ♥ Ten olejíček používám celou zimu především na obličej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na obličej jsem ho nezkoušela - chyba! Budu muset příští zimu pořídit další balení, abych ho taky tak vyzkoušela :)

      Vymazat
  4. Já miluji granátová jablka, takže všechno s nimi je pro mě jako ráj! :D
    catthegdiaries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Weledu mam rada. Myslis, ze maju aj nejake zle vyrobky? Podla mna asi nie :-) Tu vidiet rozdiel medzi firmou s 90 rocnou tradiciou, kde tie recepty su naozaj preverene predtym ako ich pustia na trh a rozdiel medzi novymi znackami prirodnej kozmetiky, kde mam niekedy pri niektorych pocit, ze tu kozmetiku varia v kuchyni na dvojplatnicke podla receptov na blogoch :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta poslední věta to zabila - to si musím zapamatovat :-D :-D :-D
      Bebe

      Vymazat
    2. Víš, že jsem se nad tím ještě nezamýšlela, jestli vlastně mají něco nepovedeného? Když tak o tom přemýšlím, tak asi ne. Nevoní mi jejich parfémy, jen Onagre a bez citrusového deodorant ve spreji bych se asi taky obešla, ale jejich mazátka jsou boží ♥ A souhlasím s Bebe - tu poslední větu si musím zapamatovat :D

      Vymazat
    3. Urcite si na tu vetu spomeniete, ked sa vam dana znacka dostane do ruk. Nechcem menovat znacku, lebo ved kazdy sa musi niecim zivit, no ak precitate 3 -4 navody na blogoch ako si vyrobit domacu kozmetiku a potom sa pozriete na zlozenie tejto znacky, tak si to spojite :-)

      Vymazat
  6. Granátové jablíčko? Bordel po celém kredenci a málo muziky za hodně práce :-D Ač mi granátové jabko chutná, tak právě ta složitost při "loupání" mě odrazuje, abych po něm sahala častěji, než jednou nebo dvakrát za rok :-)

    Jo a taky jsem asi čekala, že bude vůně kyselkavější. Weledí granátově jablečný set je spíš sladší a ždibek kořeněný, řekla bych. I tak mi ale hrozně moc voní :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě dodám pocákané oblečení a obličej a nedejbože, když ti jedno zrníčko někam omylem vypadne a ty ho objevíš až společně s červenou skvrnou :D Granátová péče se Weledě moc povedla, pro tu vůni bych šla na světa kraj, tak nějak si přestavuju ráj :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥