Saloos: Bílý jíl


Červený, zelený a teď konečně i bílý! Co? Jíl přeci! Bílý jíl je novinkou v portfoliu přírodní kosmetiky Saloos a ke zkoušení mi před nějakou dobou doputoval jako překvapení. A jaké hezké překvapení to je! Do jílových masek na obličej jsem se postupně zamilovala a používám je několikrát do týdne, vždy alespoň jednou. Dělají mi hezkou pleť a vždycky zbytek "otřu" i do vlasů. Nejvíc poznám na jílu jeho blahodárné účinky, když třeba na 14 dní maskování vynechám. Hned mám nos plný černých teček a na čele mi vyraší takové ty "pupínky z čokolády".


Bílý jíl je taková ohromná zajímavost. Oproti jiným jílům je totž jako jediný hypoalergenní. Kdo jen matně tuší, co tohle slovíčko znamená a chtěl by gůglovat, tak nemusíte. Vygůglila jsem za vás :D Hypoalergenní je takové hezké slovíčko, které znamená, že daná látka, potravina a tak dále nezpůsobuje žádné nebo téměř žádné alergické reakce. Přeneseno v překladu to znamená, že i pro lidičky s citlivou pokožkou a pletí se sklony k vyrážkám je bílý jíl vhodný. Od loňska jsem už i já hrdou nositelkou citlivé pleti (na peorálku nevzpomínám radši ani v dobrém, abych jí nepřilákala zase zpátky) a musím potvrdit, že je to pravda. Bílý jíl mám ze všech vyzkoušených nejradši. Zároveň ale musím říct, že žádný z jílů, které jsem zkoušela, mi žádnou neplechu na pleti neudělal.


Docela dlouhou dobu, ještě předtím, než jsem vyzkoušela první jíl, jsem si myslela, že tohle maskování je jenom nějaký vymyšlený bjůty trend, který nám má vnutit další nepotřebný produkt. Pak jsem si taky myslela, že jíly vysušují. Ani jedno ale není pravda. Jíly jsou vlastně jediná pleťová maska, kterou používám pravidelně a dělá mi na pleti moc dobře. A nevysušují. Vytahují z pleti nečistoty, srovnávají tvorbu mazu a napomáhají pleti k normálním regeneračním procesům.


Bílý jíl od Saloos je za mě nejlepší jíl, jaký jsem kdy vyzkoušela. Je totiž ze všech nejjemnější a řekla bych, že by mohl vyhovovat i jiným takovým sušenkám pleťovým, jako jsem já. Co od něj můžete čekat? Hloubkové čištění zanesených a nečistotami ucpaných pórů a zároveň pomáhá předcházet jejich opětovnému zanášení. Bílý jíl má antibakteriální a protizánětlivé účinky. pokud ho budete používat dlouhodobě, pleť budete mít krásně jasnou, čistou, hebkou a bez pupínků. To mě na jílech baví nejvíc. Když je nanesu na tvář s pupínky, pozoruji, jak maska postupně vysychá a v místech, kde je přes pupínek, je vidět, jak z něj vytahuje nečistoty. Bílý jíl napomáhá dokonce i v boji proti lupénce, ekzémům a akné.


Jak se maska z jílu připravuje? Tuze jednoduše. Do mističky stačí dát pár kapek vody a smíchat je s trochou prášku. Kolik vody se do jílu přidává? Do bílého jílu jí stačí maliličko. Při přípravě jílů vždycky narazím, protože každý vyžaduje něco jiného a já nikdy nevím, kolik čeho kam dát. Moje nová metoda je nejdřív dát do misky pár kapek vody nebo květinové vody a až pak přisypat lžičkou jíl. Ten vodu hned nasákne a vidím, jestli jsem trefila poměry. Pozor, bílý jíl by neměl přijít do kontaktu s kovem, takže nanášíme plastovou nebo dřevěnou lžičkou.

Po smíchání jílu z vodou vnikne kašička, kterou naneseme na pleť, vlasy nebo pokožku a necháme působit zhruba 15 až 20 minut. Někdo doporučuje nanášet jíl na mokrou pleť (u zeleného mi to nešlo, u marockého ano, u bílého to jde taky, ale není mi to tak příjemné). Jindy se zase dočteme, že necháme jíl zcela vyschnout, někdy zase to, že jíl naopak zvlhčujeme během doby, kdy je na pleti. Radila bych každému z vás, abyste si vyzkoušeli, co vám dělá nejlépe.


Bílý jíl od Saloos je super nejen jako maska na pleť, ale dá se použít i jako suchý šampon na vlasy. O té vám napíšu zase příště. Výroba je hrozně jednoduchá, stačí smíchat bílý jíl s kakaovým práškem. Za mě je to tedy jeden z nejlepších produktů, které kosmetický svět vymyslel. Pleť mi dělá krásnou, nevysušuje, hojí pupínky a celkově zanechává při dlouhodobém používání pleť heboučkou a čisťoučkou. Všem ho ráda doporučím a rozhodně je to produkt, který má na mé kosmetické poličce už jasné esenciální místečko.



Komentáře

  1. Postupem času též zjišťuji jak moc jsou jíly dobré. Já používám zelený jíl ale od jiné značky. Pleť vůbec nevysušuje a také je vidět jak vytahuje nečistoty z pórů. Jíl připravuji stejně jako ty, prvně vodu potom prášek, lépe odhadnu množství.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja zatiaľ s ílmi veľa skúseností nemám, ale mám doma bentonínový a je celkom fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pekna a pouzitelna recence. Ostatni akorat prepisou popisek kosmetiky. Takze diky za tu tvou 🙂. Marketa

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥