Péče o tělo – poznejte sílu přírody

Vzhled hraje v současné době čím dál větší roli. Není proto divu, že především ženy mu věnují náležitou pozornost. Chodí na kosmetiku, podstupují nejrůznější zkrášlovací procedury nebo používají speciální přípravky, které odstraní známky stárnutí či nejrůznější vady pleti. Tyto „zázračné“ výrobky, jak bývají někdy v reklamách prezentovány, však v sobě obsahují spoustu jedů a chemie, která neprospívá ani našemu organismu, ani životnímu prostředí. Proto se začínají prosazovat produkty na čistě přírodní bázi, které jsou dnes k sehnání téměř v každé drogerii nebo lékárně. Běžně se tak setkáváme s šampony, krémy, tělovými mléky či sprchovými gely, v jejichž složení nenajdeme žádné škodlivé chemikálie.

Zázračná moc bylinek

Vedle nich se na pultech prodejen pomalu začínají prosazovat i bylinné produkty péče o zuby, jako jsou přírodní bylinné zubní pasty či ústní vody. Ty díky obsahu léčivých rostlin šetrně a přitom účinně pečují o chrup a zdraví celé ústní dutiny. Bylinky jako máta, hřebíček, šalvěj, řepík, heřmánek, nátržník či fenykl podporují zdravé dásně, posilují zubní sklovinu, pomáhají předcházet vzniku paradontózy a navrch ještě zajišťují svěží dech. Jejich léčivou sílu znaly už naše babičky, které na ně nedaly dopustit a využívaly je při nejrůznějších problémech. Připravovaly z nich výluhy, odvary, kloktadla i oleje, které našly uplatnění jako podpůrné prostředky při hojení akutních i chronických zánětlivých procesů, k regeneraci nemocné tkáně kolem zubů či jako prevence zubního kazu. Dnes si můžete léčivou sílu přírody na vlastní kůži vyzkoušet i vy, a to bez toho, abyste se vydávali na sběr rostlinek. K sehnání jsou totiž již „hotové“ gely a roztoky, v nichž jsou bylinné extrakty obsaženy.

Důležité „maličkosti“

Bylinky nám sice mohou s péčí o náš chrup hodně pomoct, avšak nesmíme zapomínat na to, že hlavní roli sehrává zubní kartáček a správná technika čištění zubů. Svůj nezanedbatelný podíl hraje také skladba naší stravy a pravidelné návštěvy stomatologa i dentální hygienistky, která vám poskytne cenné rady, jak si zajistit krásný úsměv, a doporučí vhodné dentální pomůcky. A pak už vám nic nebude bránit usmívat se na všechny kolem!

Komentáře

  1. Pravda, já jsem zrovna ten člověk který na nějaké zázračné a omlazující drahé přípravky nevěří. Líbí se mi že se poslední dobou na blozích objevují čím dál více přírodní produkty a jsem ráda, že spousta holek poznalo jaké jsou třeba šampony z obchodů svinstvo. Co se týká zubní péče, tam je v prvé řadě stomatolog ale dobrý stomatolog se hledá těžko, sama jsem to tenhle půlrok poznala.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥