Rosalina: Květinová voda od Saloos


Ještě si matně pamatuji na boom, který se strhnul na blozích okolo květinových pleťových vodiček. Asi neznámějším zástupcem této široké řady je růžová pleťová voda, ale není jediná. Květinové vody seženete levandulové, meduňkové, rozmarýnové, ze santalového dřeva, neroli... Prostě spousta krásného vonění. Po čase jsem květinovým vodám propadla i já. Když jsem si svou první skleněnou lahvičku s rozprašovačem detailně doma prohlížela, vlastně jsem netušila, co s ní budu dělat. Zhruba po roce, co je používám, se z nich stal neodmyslitelný kosmetický pomocník. Dnešní povídání bude o Květinové pleťové vodě Rosalina od Saloos.


Co je to ta Rosalina? Jméno připomíná růži, ale ve skutečnosti to je vzácný druh australského čajovníku, který má příjemnou vůni, která připomíná divoké růže. Ve složení květinové vody Rosalina najdeme čistý vodní destilát z listů této květiny. Vůně opravdu nejvíc připomíná růže. S růžemi mám v kosmetice docela problém. Bohužel se často stává, že růžová kosmetika voní chemicky alá babička. Růžová voda je taková sladká a očekávatelná. Zato Rosalina je taková tajemnější vůně. Na první čuchnutí si řeknete "jé, čajová růže", ale pak se vůně rozline a vy začnete přemýšlet. Tlumenější, podmanivější, trochu tmavší a hlubší, ale zároveň lehká a osvěžující. Sladká, ale ne moc. Líbí se mi dokonce o něco víc, než růžová voda.


Design je typická Salusovský. Bytelná matná skleněná lahvička s přelepkou, na které najdete všechny informace, složení i používání. Součástí je také rozprašovač, který je opatřený ještě průhledným víčkem.  

Rosalina má uklidňující účinky, používá se při léčení dýchacích obtíží, má antibakteriální a antiseptické účinky. Australští domorodci používají rostlinu k léčení akné a vředů. Proto je vhodná pro problematickou pleť, která je spíše mastnější a kterou pomáhá tonizovat a harmonizovat. Používá se třeba taky k obkladům, je možné s ní potírat pokožku. Tu zklidňuje, je proto ji možné používat i po holení a depilaci. Prý taky usnadňují rozčesávání vlasů.


Květinovou vodu používám každý den na několik způsobů. Pokud jste ještě žádnou nevyzkoušeli, nebo prostě nevíte, jak na to, tak se s vámi ráda podělím o to, jak květinové vody používám já.

Příprava pleťových masek
Největší kámoš je květinová voda při přípravě pleťových masek z jílů. Masku z bílého a zeleného jílu od Saloos připravuji buď jenom z květinové vody, nebo přidám alespoň pár kapek. Krásně to pak voní a mám pocit, že maska rovnou pleť i harmonizuje.

Tonizace pleti
Občas mám prostě pocit, že pleť potřebuje NĚCO. Není to ale krém, není to ošplouchnutí vodou. Není to ani odličovací mléko, olej, nic. Chce něco lehoučkého, co jí dodá "šťávu". V takovou chvíli buď nanesu květinovou vodu na odličovací tamponek nebo prostě nastříkám rovnou na tvář. Pleť se hned rozzáří a všecko je hned dobré.

Odličování a čištění
K odličování se hodí květinová voda skvěle. Samozřejmě záleží na tom, jakou kosmetiku používáte. S tou mojí si poradí hravě, odlíčí oči, nepálí, makeup jde dolů krásně, poradí si i se řasenkou. Používám jí taky jako dočištění pleti po koupání.

Fixace makeupu
Na fixování makeupu si vzpomenu párkrát do měsíce. Pak jednoduše nasprejuju obličej květinovou vodou a jdu.

Osvěžení
Je léto, vedro. Jste u vody, pleť je suchá ze sluníčka, sáhnete do tašky pro květinovou vodu a s jedním pumpnutím je vám voňavo a svěže. Nebo přijdete domů unavení a opocení z práce a potřebujete hned osvěžit...

Sérum/podklad pod krém
Když už se s květinovou vodou kámošíte, tak s ní nahrazujete jiné produkty. Jako podklad pod krém je báječná, protože očistí pleť, zharmonizuje jí a ještě krásně voní. Někdy jenom na obličej nastříkám pár kapek a poťupkáváním nechám vsáknout, než nanesu krém. Mmmm ♥

Vlasy a rozčesávání
Na mokré vlasy párkrát pumpnout. O tomhle způsobu jsem se dočetla na Salusáckých stránkách a občas to vyzkouším. S rozčesáváním mi sice voděnka nepomohla, ale vlasy krásně voní a to je taky fajn.

Na tělo
Květinová voda Rosalina zklidňuje pokožku, takže je fajn i na tělo. Na nohy po holení (či na jiná místa), nebo na ramínka po celodenním slunění. Osvěženíčko jedna radost.

Zvlhčení a osvěžení vzduchu
Vedro a sucho, párkrát rozprášit do vzduchu a hned je v pokoji dýchatelněji.


Jak sami vidíte z mého výčtu způsobů použití, květinové vody jsou univerzální kamarád pro každého. V létě bez nich nedám ani ránu. Už teď se těším, až vyzkouším nějakou další.



Komentáře

  1. Je super, ze ma rozprasovac. Nie kazda znacka to ma vymyslene takto prakticky. Z mnozsta sposobov ako pouzivat kvetove vody som si najviac oblubila pouzitie ako podklad pod pletove oleje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez rozprašovače si květinovou vodu ani neumím představit. Asi bych se ji naučila používat i tak. Nebo si sehnala nějaký rozprašovač :D Děkuju za tip, už s ní taky olejuji ♥

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥