Obočí - Trendy 2017 v praxi

Zdroj
Rok 2017 je rokem obočí. Vzniklo tolik nových trendů, až oči (a obočí) přecházejí (kuk tady). Kdo se v tom má vyznat? A zásadní otázka, které nové trendy jsou nositelné i do školy, do práce, na veřejnost, na rande, se smetím, při venčení psa, na konkurz televizní hlasatelky...? Tak jsem si řekla, že je vyzkouším, protože v tom jsem ohromně šikovná, jak jste se mohli přesvědčit v článku o trendech roku 2016, nebo v historické blogovací výzvě Vybarvi se.

Na modelkách vypadá oblečení skvěle, ale ne každému reálnému člověku pak sedne. Není nad to se přesvědčit na vlastní kůži, jak budou obočové trendy vypadat na opravdovém člověku. Jsou vůbec proveditelné? Zvládnu je se svým domácím vybavením, nebo bych si kvůli nim musela pořizovat novou kosmetiku? Podívejte se, jak mé zkrášlovací obočové procesy dopadly.

Feather eyebrows

Obočí jako peříčko je jisto jistě snem každé malé princezny. Nebo taky ne. Na instáči vypadá krásně a jednoduše, žádné velké vymalovávání a patlání. V praxi? Ne tak docela.

Zdroj
Můj pokus o "opeříčkování" svého obočí nedopadl moc dobře, protože jsem nepochopila, jak vypadá peříčko. K iluzi ptačího péra by to chtělo nejlépe průhledný gel na obočí, který ho vytvaruje do požadovaného podivného útvaru. Mé myšlenkové pochody při vytváření počinu níže byly takovéhle: Peříčko? Lapač snů, indiáni, Pokahontas, modrá a růžová. Ve finále se mi podařilo si obočí jen rozcuchat a udělat dva barevné pruhy.



Squiggly eyebrows

Vlnkovaný obočí je zvláštní věc. Je vlastně docela hezké, ale tak nějak podivné. Hodí se pro princeznu z pohádky. Do reálného života? A když je člověk ještě ke všemu hodně nešikovný? Ani omylem.

Zdroj
Na tom nic nebude, řekla jsem si suveréně a vzala rovnou tekutou linku na obočí, že to udělám s ní, stejně jí chci dopotřebovat. No a světe div se, neumím udělat vlnu! A ještě to obočí vede jiným směrem, než je vlnovka! Tak jsem si tak kreslila tu sínusojdu a chtěla jsem to okrášlit ani nevím čím na konci. No. Nevyšla bych s tím ani z koupelny.



Braided eyebrows

Můžete mi někdo vysvětlit proč? K čemu? Na co? Jak? Jsem docela vyděšená. Copánky mám ráda, ale na obočí? On je to asi takový vlastně docela nenápadný počin. Na první pohled bych si ho na člověku nevšimla, ale druhý by mě pekelně vyděsil. 

Zdroj
K zapletení obočí už je potřeba tutoriál. Vlastně jsem se o to ani moc nesnažila a jen jsem popadla hřeben s takovým tím kovovým špičatým koncem a zkoušela jsem, jestli to nepůjde samo. Nešlo. Takže se mi "povedlo" obočí jen rozcuchat. Což je vlastně taky ale trend. 


Barbed Wire Brows

Rozcuchané obočí vzniklo asi omylem, když se někomu nepovedl udělat copánek, jako mě. Připomíná mi to křoví a trní z pohádky o Šípkové Růžence. S rozcuchaným obočím se budím po ránu normálně. Vědět, že je to trend, tak ušetřím čas "krocením" nezbedného obočí.

Zdroj

Bleached/white/metalic eyebrows

Ať se tomu říká, jak chce, je to prostě bílé obočí. Vhodné pro Sněhovou královnu nebo výzkumníky za polárním kruhem. Případně sportovce, kteří lezou na Mout Everest. Do běžného života nepraktické a zbytečné. 

Zdroj
Zabělit obočí je skvělý nápad, to vám řeknu. Nic krásnějšího nemůže být. Sněhové vločky se snášejí z nebe, oheň praská v krbu, vy si namalujete obočí na bílo a vyrazíte do práce. Nesmysl.



Ťupkaté obočí (protože lepší název jsem nevymyslela)

Posledním trendem je dozdobení obočí ťupkami, srdíčky, hvězdičkami, čárkami, kamínky, prostě vším. A dokonce je to asi jediná oboční varianta, která se dá nosit i ven a vypadá to hezky (viděla jsem na vlastní oči). To půjde snadno, říkala jsem si. Vypadá to jednoduše, skoro je toho na instáč škoda.

Zdroj
Nu, takže jsem si nejdřív hodně, ale hooodně napudrovala obočí tmavým pudrem na obočí. Přišlo mi, že mám tak výrazné obočí, až mě náhodná paní učitelka, kterou potkám na ulici, pošle domů se umýt. Pak jsem vzala tu oblíbenou tužku na tekuté linky a udělala první ťupky a srdíčko. Pak mi to přišlo jako nedostatečně málo, tak jsem udělala ještě jednu řadu. A ještě čárky. Až je z toho najednou morseovka a ze srdíčka je áčko. S tímhle svým výtvorem bych taky nikam nešla. 



Realita je jiná, než instáč a všeobecné trendy. Kolik znáte lidí, kteří chodí s obočím ve tvaru pírka? Kdo z vás si barví obočí na bílo? Na Instagramových fotkách to musí být všechno přehnané, výrazné, veliké, originální, barevné, šílené a nepravdivé. Všimněte si i rozdílů na mých fotkách a fotkách i internetu. Kde jsou vrásky, nepravidelnosti tváře, záhyby na víčku? Fotošop jak prasátko. Tudíž bych tu letošní mánii shrnula do jednoho slova: HAHA. Hezky se na to kouká, ale musíme to brát jako nerealistickou pohádku. 



Komentáře

  1. Ty copánky jsou vyphotoshopované i na těch IG postech, našla jsem to tam v diskuzi. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podobný "inspirativní" článek s obočím jsem už viděla a pobavila jsem se :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥