Kosmetika - Odměna, nebo trest?

Zdroj

Dodnes si pamatuji jeden rozhovor dvou holek, které chodily na gymplu o rok výš. Bylo to nějak takhle:
Holka 1: Včera jsem byla na kosmetice.
Holka 2 (soucitně pohladí H1 po paži): Ty chudinko! Bolelo to moc?
Po vyslechnutí této konverzace jsem byla v šoku. Nemá být kosmetika za odměnu? Copak čištění pleti bolí? Z dostatečného povzdálí jsem ty dvě starší, a tudíž autoritativní holky pozorovala. Obě měly krásnou pleť. Při detailnějším ohledání jsem ale si všimla drobných nerovností. Že by tam Holka 1 byla na ošetření akné? Zajímavé.

"Nemá být kosmetika za odměnu?" říkala jsem si. Do té doby jsem na žádném kosmetickém ošetření ani čištění pleti nebyla, takže jsem to vlastně nedokázala posoudit (doslova) na vlastní kůži. Logicky jsem se ale po tomto odposlechnutém svědectví začala strachovat o holý život a návštěvu kosmetického salonu jsem oddalovala tak dlouho, jak to jen šlo. Když jsem pak poprvé do salonu zavítala, nemohla jsem být překvapenější. Ujala se mě ta nejhodnější paní na světě, šetrně mi odstranila všechny nečistoty, pleť čistila snad peříčkem, nic mě nebolelo, masírovala mi obličej, přikládala teplé masky a nakonec celou přikryla nahřátou dekou a nechala po "náročném zákroku" odpočívat, až jsem z toho usnula a musela mě budit. Takové blaho! Jak tomu můžou říkat násilí? Nechápala jsem a těšila se na příště. 

Abych pravdu řekla, dlouho jsem nikde nebyla a za ta léta se mi upravily i požadavky - jednoznačně chci, aby byla moje kosmetika v Praze a co nejblíž k práci a domovu. Chci místečko, kde se budu cítit dobře, uvolněně a sama sebou. Rozhodila jsem sítě mezi kamarádky a zeptala se i mocného strýčka Gůgla. Kamarádky radí spoustu věcí, ale co pes, jiná ves. Zato mocný internet mi na hledaná slova kosmetický salon Praha poradil jedno studio, které vůbec není daleko a vypadá docela hezky. Kromě klasických ošetření pleti, akné a dalších neduhů nabízejí taky mikromasáž očí, což mě ohromně zaujalo a musí být hrozně příjemná. V salonu je možné se taky poradit s vizážistkou, dojít si na masáž nebo na pedikúru. Salon má příznačné jméno Lavande a nachází se kousek od Flory.

Co myslíte, mám to zkusit? Nebo máte jiný tip? Která kosmetika v Praze je ta vaše? Nebo nechodíte vůbec? 


Chodíte na kosmetiku pravidelně?





Komentáře

  1. Já do těchto salonů nechodím, ale jestli půjdeš, chci report. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som chodila, keď som bola mladšia a mala som veľmi zlé akné. Ale vždy som si to vytrpela... Ale teraz koketujem s myšlienkou, že by som opäť chcela začať, ale na mikrodemabráziu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomohla ti kosmetika s akné? Od návštěvy salonu si spíš slibuju pořádnou relaxaci, rozhodně nechci trpět :D

      Vymazat
    2. Samotná procedúra nie, lebo keď som prestala chodiť na čistenie, pleť opäť bola v takom stave ako predtým. Naučila som sa tam akurát správnej starostlivosti. Moje akné bolo (a bohužiaľ stále je) o hormónoch a strave :/

      Vymazat
  3. Já jsem na kosmetice nikdy nebyla a ani to neplánuju, takže ti asi moc neporadím :) Ale když tady do toho zajdeš, tak tím nic nezkasíš, určitě s ním budeš spokojená :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Já nějak nevím... Na kosmetice jsem byla kdysi dávno v -nácti. A od té doby ne. Jakože nebylo to špatné... Ale nějak jsem si za ty roky vypěstovala takovou zvláštní fobii, kdy na sebe v případě zkrášlujících profesí nechám sáhnout maximálně tak kadeřnici :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fobie :D No když to tak říkáš, tak mamka vlastně měla vyrážku z krému, které na kosmetice používali... Hm :D

      Vymazat
    2. Věřím tomu, že být na místě mamky, tak bych neměla vyrážku z krému, ale z kosmetičky... :-DD
      Bebe

      Vymazat
    3. Jojo, pak to asi bude rovnou "placebo" efekt - pomyslíš na kosmetiku a naskáče ti vyrážka :D

      Vymazat
  5. Já jsem na klasické kosmetice byla za c elý svůj život zatim asi jen 3x. Cítím se potom vždycky dobře ale na nějakè pravidelné chození jsem líná :D odejdu pokaždé červená jako rád takže možná proto mi stačí jednou za 5 let :D časem bych ale zase chtěla zkusit nejakè větší studio s "lepšíma" procedurama ale pořád nějak nevím :D Ale zase jak píše slečna nade mnou - já na sebe nenechám sáhnout hlavně kadeřnici. To už je na tom i ta kosmetička lépe :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko, díky za komentář :) "Lepší" procedury mě taky lákají, no zatím jsem nevymyslela nic :D Na sebe nechám radši šáhnout kosmetičku, než kadeřnici :D

      Vymazat
  6. Přiznám se, že u kosmetičky jsem byla asi jednou v životě, kdysi dávno. Pamatuji si jen, že mě ošetřovala nějakým prazvláštním přístrojem a pak mi trhala obočí :D Myslím, že to žádný efekt nemělo, tak už jsem neměla potřebu zkoušet to znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prazvláštní přístroj? To by mě zrovna zajímalo, co to je :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥