Mandlové mazání od Weledy


Weleda je pro mě symbolem kvalitní přírodní kosmetiky, tradice a krásných vůní. Mezi mé nejoblíbenější Weleďácké produkty patří jednoznačně mandlová péče. Už jsem toho vyzkoušela bambilion: mandlový olejhydratační krémčistící mléko nebo krém na citlivou pleť. Logickým dalším krokem v této mandlové tradici je Mandlové tělové mléko na citlivou pokožku


Kdo ještě nikdy nic mandlového do Weledy nevyzkoušel, ten se sám násilně připravuje o jeden z nejvoňavějších kosmetických zážitků vůbec. Alespoň pro mě. Miluju totiž marcipán, tu sladkou vůni mandliček, ze kterých se stane ta největší dobrota pod sluncem. Mňam, už jen při pomyšlení na tu vůni se mi sbíhají sliny. Je to sladká vůně marcipánu, výstižněji ji asi vykouzlit nedokážu. Slaďoučká, heboučká, jemná, podmanivá, obluzující. Na tělovém mléku se mi líbí, že má asi zatím nejintenzivnější mandlovou vůni z celé té slavné mandlové rodiny. U pleťových krémů jsem občas musela hodně dobře začuchat, abych se mi do nosu dostalo alespoň trochu toho mandlového potěšeníčka. Tělové mléko Weleda ale voní hned a pořádně. Nemůžu se té vůně nabažit a tuším, že ji budu milovat až do apokalyptického skonání věků a světů (nebo dokud se přes Vánoce nepřežeru marcipánem). 


Mandlové tělové mlíčko má jednoznačně punc luxusu. Jen se na něj podívejte. Jemná bílá lahvička v jemné bílé krabičce s jemným starorůžovým potiskem. Kdo nemá už předem pocit, že ho bude krém hladit na kůži jako peříčko nebo čerstvě vypraný králíček? Konzistence je tuze heboučká. Na omak je to jako mazlit se s plyšovým županem. Tahle jemná a hebká konzistence může na první dobrou někoho vyděsit - co když nebude dostatečně hydratační a vyživující? A víte, co? Ono je to tak akorát dostatečné na podzim. V létě naprostý klenot - hebký, jemný, osvěžující. Jakmile začne období suché podzimní kůže, tak je to jen tak tak, ale stačí to. Na zimu, to si netroufnu tvrdit. Čím víc klesá hladinka teploměru k nule, tím víc šahám po něčem hutnějším, co mě obalí v kosmetickém filtru a nepustí ke kůži ani maličký závan studeného vichru. Večer po sprše pak nedůvěřivě koukám po tomhle jarním růžovém kvítku, namažu se a jsem překvapená, že je to úplně akorát. Budete si to muset přebrat asi sami :D 


Mléko je určené speciálně na citlivou pokožku, která může mít sklony k zarudnutí. Neumím si představit, že by tahle sladká marcipánová bomba někomu mohla ublížit. Je opravdu tak jemné a šetrné, že mě z něj nikdy nic neštípalo ani nepálilo, i když jsem si s ním namazala nohy třeba hned po oholení. Naopak pokožku po žiletkování nebo vytrhávání hezky zklidňuje. 


Na tělovém mléku mě taky hrozně baví pumpička. Není to taková ta pumpičkovací pumpička, která vypadá vlastně jako pumpa na vodu. Je taková hmm želvičkovitá, což asi nedává smysl, ale pokusím se vám to vysvětlit. Když jí zmáčknete, tak celá ta pumpičková hlava zaleze dovnitř jakoby do krunýře. Prostě je ta pumpička super a jedno pumpnutí stačí na jednu nohu. Dávkuje dostatečné množství, ani ne moc, ani ne málo.


Vždycky mám u tělových krémů strach, že mi nevystačí na nijak dlouhou dobu. A téměř vždy jsem překvapená, jakou mají výdrž. Stejné je to i u tohoto mlíčka. Pořád pumpuju a pořád je tam toho dost. Co by mohlo někomu vadit je to, že není vidět dovnitř, takže jen podle zbývající váhy odhaduji, jestli jsem v půlce nebo ve čtvrtině. Taky pak ta pumpička není šroubovací, takže nejde lahvička použít i po dopotřebování, což se mi někdy docela hezky osvědčilo u jiné kosmetiky.

Tělové mlíčko seženete všude! V drogérkách nebo třeba na eshopu Weleda.



Komentáře

  1. ta pumpicka ide dat dole bez problemov, staci trosku potiahnut :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Jééé! Tak to to jdu hned zkusit. Snad to nerozbiju :D

      Vymazat
  2. Ja som ho mala vo vzorke a bolo skvelé :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mandlovou řadu od Weledy mám moc ráda, nejvíce asi sprchový krém, to je fakt chuťovka :-) krémy na obličej jsou taky skvělé, ale už tak nevoní.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchový krém mám na pořadníku, ten určitě vyzkouším. Krémy na obličej mi dělají moc dobře, tak jim tu "nevůni" ráda prominu :D

      Vymazat
  4. To jsou krásné produkty! Já měla to čistící mléko, co jsem vyhrála u Tebe a super! Jen jsem někde zašantročila prázdný obal. Takže ho nemám do článku o spotřebovancích.

    Primadonnko moc Tě zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj milá Lucinko! To jsem ráda, že jsi byla spokojená :) Mi se taky líbilo. Měj se krásně ♥

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥