Nejcennější zlato přírody - Mandlový olej


Když se řekne zlato z přírody, moje automatická asociace by byla arganový olej. Věděli jste ale to, že jedním z nejcennějších olejíčků je mandlový? Ani já to ještě nedávno nevěděla. Díky spolupráci se Saloos jsem si mohla vybrat na testování právě mandlový olej, který se dá použít nejen na pokožku, ale může se i papat. A jíst kosmetiku, to já tuze ráda :D Mňam!

Inženýři ze Saloos to s oleji prostě umí, o tom nemůže být řeč. Už jsem měla tu čest vyzkoušet makadamiový, ricinový nebo třeba masážní Devatero kvítí. K tomu i slušnou dávku pleťových olejů, naposledy šípkový, o kterém jsem vám psala nedávno. Je tedy jasné, že na zkoušení mandlového jsem se tuuuuze těšila.


Klasická bytelná skleněná lahvička se šroubovacím uzávěrem a kapátkem/nalévátkem, díky kterému se vám nevyvalí celí olej najednou (ale stejně doporučuju nalévat zlehka a opatrně, není to žádný špunt). Olej je žlutý a příjemně hustý, tekutý je tak trochu jako olivový olej třeba například.


Kdo by čekal marcipán (já!), tak ten se dočká vůně pražených oříšků. Chuť má takovou ne úplně výraznou olejovou, žádné mlsání k telce v tom nehledejte, je to prostě olej.


Co s pokožkou dělá? Ošetřuje, hladí, hydratuje, zklidňuje, regeneruje a zvláčňuje. Obsahuje vitamíny A, E, F a je super po opalování, kdy dodá pokožce všechnu potřebnou ochranu a výživu, kterou po náročném slunění potřebuje. Je šetrný i k té nejcitlivější pokožce, takže ho můžou používat třeba i miminka, a to hned od narození. Pomáhá udržovat zdravý vzhled pokožky a najdeme v něm i minerály - draslík, hořčík, vápník a další. Používá se dost často a tvoří základ těch nejlepších masážních olejů.


Lahvička má objem 50 ml a já si vždycky říkám, že bych potřebovala alespoň 500 :D Musím se krotit, abych ho nevyzunkla hned první testovací týden. Mám ho doma třetí měsíc a jsem skoro u konce. Používám ho od hlavy až k patě. Na vlasy, které jsou po něm takové lesklejší a hebčí (ale s třepením konečků mi nepomohl :(, škoda). Na pleť, kde se trochu dýl vstřebává, protože je mastnější, než pleťové oleje, ale to je maličkost, která mi vůbec nevadí. Olejuju se už tak dlouho, že mě nějaké zasychání vůbec netrápí. Pleť je po něm hezky šťavnatá a když ho nanesu večer, ráno je krásně hydratovaná a nemám suché pocity. Zkoušela jsem ho i na čerstvě oholená místa na těle, která pěkně zklidňuje a přijde mi, že se mi pak ani nedělají takové ty červené  pupínky. Taky jsem ho sem tam snědla po lžičce, ale krom pocitu, že pro sebe dělám něco dobrého, jsem toho moc neobjevila, to bych musela jíst častěji a delší dobu a dávat opravdu pozor na účinky.

Za mě je mandlový olej jeden z nej olejů, které se mi doma objevily. Líbí se mi se vším všudy a jeho všestranné použití dává vlastně volnou ruku všem. Ať už si vymyslíte jakýkoli způsob užívání, mandlový se vám na to bude stopro hodit.



Komentáře

  1. Olejíčky od Saloos mám taky moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem si oleje zamilovala, mandlový mám doma od Weledy, používám ho na obličej i jako odličovač očního okolí, dám na mokrý tamponek pár kapek a rasenkř jde dolů jedná basen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám od Weledy ten mandlový, ale tenhle od Saloos je ještě čistější, můžeš ho i papat :)

      Vymazat
  3. Tak tento mandlový bych moc ráda zkusila. Líbí se mi že je jednodruhový, pouze mandlový :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na něm super! Že není bez žádných dalších přísad a příměsí, prostě krásná čistá kosmetika, kterou můžeš i ochutnat :D

      Vymazat
  4. Mandlový olej jsem ještě nezkoušela, ale třeba na ty vlasy by mohl být fajn :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vlásky byl moc fajn. Ráda oleje na vláskách střídám a líbí se jim to :)

      Vymazat
  5. Tak ta spolupráce je bezva ne! :) já mám olej na prsa, na masáž hráze a erotický olej na masáže :D tuhle značku mám ráda a nemůžu si ji vynachválit.
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc bezva :) Všechny milé spolupráce jsou bezva :D Souhlasím, taky nemůžu než chválit.

      Vymazat
  6. Také jsem měla tento mandlový kousek doma, ale už je to nějaký pátek. Obecně mi už jich pod rukama prošlo spousta, na to je třeba expert Renovality. Oleje jsou v kosmetice super, někomu vadí ta mastnota, mě to ale docela baví. Hlavně večer před spaním na obličej. A také jsem si oblíbila třešňový od Phytosu, který také jemně voní po mandlích, jako Amaretto a to je hodně návyková záležitost :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Pavlínko, někomu mastnota vadí, ale já si jí vyloženě užívám, na vlásky i na obličej. Amarettový musí být bomba, to jsi mě hodně nalákala :)

      Vymazat
  7. Mandlový olej jsem ještě nezkoušela. Děkuji za tip! :) Super recenze :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Neli :) A za tip nemáš vůbec zač, třeba ho jednou vyzkoušíš :)

      Vymazat
  8. Bacha na to, "papací kosmetika" je past... Já když zjistila, že se dá slopkat meruňkový olej, vydržel mi s bídou týden! A to je panečku sakra spotřeba pak :-D
    Mám mandlový olejíček od Weledy a taky ho používám všude možně. Na odličování očí, na mazání pleti po holení, na vlasy. Je to fajn, taková univerzální kosmetika :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej... A co teprve ta nepapací kosmetika, která hezky voní... To se musím hodně držet, abych nezkoušela, jestli jsou ty peelingy fakt z cukru :D
      Mandlový olejíček od Weledy jsem asi nějak nepochopila, když jsem ho testovala, myslela jsem si, že je jen k odličování, ale všichni ho používají na tisíc způsobů, tak se teĎ stydím a matlám si ho na konečky :D

      Vymazat
  9. Zdravím, koukám, že mandlový olej je skoro stejně univerzální jako kokosový olej. Ráda chodím na aromaterapie a různé masáže od rehabilitačních až po erotické sem. To jsou speciální olejové masáže. Dost se zajímám o různé oleje a byl mi poraděn právě i mandlový. Že je dobrý na pokožku a krásně voní.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥