Péče pro mladou pleť - Saloos Lemon Tea Tree


Čas od času mě popadne záchvat dobrotivosti, většinou, když si prohlížím všechny svoje otevřené kosmetiky, které prakticky nestíhám spotřebovávat. Hlavně ty pleťové. V takové chvíli pak nutím své přátele, jestli by taky nechtěli něco vyzkoušet. Posílám jim pak odkaz na stránky, oni tam zběsile hledají a nakonec jsou tak zmatení ze všech produktů, že si nevyberou nic. Pak jim něco vyberu já a dopadá to tak, jak to dopadá... Někdy dobře, někdy špatně. Takhle jsem pro dnešní recenzi vybrala olejíček kamarádce, která je ještě mlaďoučká a má problematickou pleť. Hlavně na čele se jí dělá akné. S pocitem jako že zachraňuju svět jsem jí olejíček předala a těšila se, jak se jí do týdne celá pleť spraví a nastolí se světový mír. Jenomže ne všichni jsme pro olejíčky stavění. Nu, jen čtěte.


Nejdřív je potřeba si zanalyzovat její typ pleti. Sama svou pleť hodnotí jako "v pohodě", čemuž já říkám normální pleť se sklonem k suchému pocitu, třeba po sprchování. A se sklonem k akné. Takže vlastně je to taková mladá a problematická tvářička. A na to přesně tenhle Regenerační obličejový olej Lemon Tea Tree od Saloos je. Ideální je pro mastnou, mladou a problematickou pleť, kterou pomáhá navracet do normálu, obnovovat přirozenou rovnováhu, navracet svěžest a díky tea tree olejíčku taky desinfikovat a hojit. 


Když jsem se asi po měsíci a půl ptala, co na něj říká, tak vlastně ani moc nevěděla. Žádný zázrak s pletí se jí nestal, z čehož jsem byla zklamaná, protože Saloos je kosmetika, které věřím celým svým srdíčkem. "Jak ho používáš?" položila jsem zásadní otázku. Používá ho tak, že si nejdřív odlíčí pleť kokosovým olejem, potom pleť opláchne a na vlhkou pokožku nanáší Lemon tea tree olejíček. Až do tohoto kroku je to všechno správně. Jenomže, protože není zvyklá na olejovou péči, přijde jí to celé hrozně mastné a místo toho, aby nechala olejíček působit přes noc, ho po nějaké době smyje. Celková doba působení je něco mezi deseti minutami až půl hodinkou. Když jsem se to dozvěděla, tak jsem se musela plácnout do čela. Ale chápu to, protože kdo není zvyklý, tak ho čekají olejové následky. Už jsem na svou olejovou rutinu tak navyklá, že vím, kdy olej nanášet a jaké množství, abych pak neměla zamaštěný polštář a tím i vlasy. Taky vím, že minimálně prvních několik desítek minut musím držet vlasy v culíku, jinak by se mohly dotknout mastného obličeje a ulepit se. Když se ale postarám o všechna bezpečnostní opatření, jsem odměněna ohromnou hloubkovou výživou a pletí jako znovuzrozenou. 


Má milá neolejová používala olejíček i k odličování, což mě hrozně překvapilo a vlastně ani nikdy nenapadlo. Říkala, že se s ním odličuje ráda a že je i na oční okolí velmi příjemný a nepálí, i když má v sobě tea tree. Doporučuje ho ale z očí smýt, s čímž můžu jen souhlasit. Oleji se odličuju ráda, ale na oči mi nějak nesedí. 


Abych taky věděla, o čem vlastně mluvím, tak jsem si olejíček půjčila a chvíli ho používala taky. Olejíček je z rodiny Bio regeneračních obličejových olejů Saloos a má i stejné balení, jako jeho jiní bráškové a sestřičky. Bytelná sklenička z mléčného skla a kapátko. Vůně je krásně svěží, nejvíc domninantní je citrusová vůně s podtónem tea tree olejíčku, který se jako ingredience neschová nikde. Je žluťoučký jako sluníčko a tak akorát hustý, trochu víc, než rozpuštěný kokosák, ale dostatečně tekutý, aby se s ním dobře pracovalo.

Na pleti mi byl hrozně příjemný a měl takový jakoby chladivý efekt, který byl ale asi způsobený spíš tou omamnou citrónovou vůní. Přišlo mi, že pleť tak nějak desinfikuje a vyhlazuje, jako by mě hladil kouzelnou hůlkou a hledal všelijaké nesrovnalosti, které by se daly zahojit. Naštěstí (ale pro tuto recenzi bohužel) akné netrpím, jen takovými těmi pupínky z holčičích dnů nebo přílišného mlsání, takže doopravdy nemůžu regeneraci pleti posoudit. Mám ho ale ráda jako všechny ostatní Saloosácké, které jsem vyzkoušela. Díky šťavnaté a svěží vůni mi přijde ideální na jaro. Třeba jako taková detoxikační kúra po namáhavé zimě. 


Před sepsáním této recenze jsem svou pokusnou králičku důkladně vyzpovídala a dobře mířenými otázkami jsem zjistila, že se jí pleť po používání olejíčku přeci jen o něco zlepšila, ani o tom sama nevěděla. Akné na čelíčku bylo významně slabší a takové "zatažené". Nemusela pak používat tolik maskovacího makeupu a pleť vypadala zdravější a zářivější. Vyprávěla mi, že v poslední době je v mnohem menším stresu, než třeba před Vánocemi, a taky jí o něco zdravěji. A že to se na akné odráží nejvíc, psychický stav a to, co do těla dává. Nemohla jsem než souhlasně pokyvovat, protože tak je to se vším a to, co jíme, je ohromně důležité, protože to je to, co nám dodává vitamíny a odráží se na naší pleti, energii i myšlenkách. Myslím, že k tomu, aby nějaká zevnější kosmetika fungovala, je potřeba sladit i životní styl. Chci-li se zbavit celulitidy, nemůžu počítat s tím, že se namažu olejem, ale po večerech se budu ládovat Nutelou. A u akné to asi platí taky, že? Že je potřeba tomu léčení jít naproti nejen mastičkami, ale i tím, co se děje uvnitř našeho těla. 

Takže závěr je pro mě takový, že Lemon Tea Tree olejíček mladé pleti s akném pomůže, pokud i vy pomůžete tím, co papáte a co děláte. Co myslíte? Může to tak být?




Komentáře

  1. Měla jsem tenhle jejich lemon tea tree odličovací olej a ten byl moc fajn :) Se Saloosem se odličuji už několik let a rozhodně bych neměnila!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se s ním odličuju :) Nedráždí ti odličovací olej očíčka?

      Vymazat
  2. Taky bych chtěla napsat, že bohužel pro recenzi na akné netrpím! :-) Sakryš, vždyť já už si ani nepamatuju, jaké to je, když má člověk pleť hladkou jak dětskou prdelku. A to jsem přitom takovou mívala. Pleť, ne prcku :-D Ještě půl roku zpátky. Chjo. Občas na mě sedne smutná chvilka, tak si postěžuju :-)
    Mě se olejíčky od Saloos taky moc líbí. A zjistila jsem, že mi kapátka vyhovují úplně nejvíc! Je to hygienické, dá se s tím nadávkovat klidně i jen jediná kapka, vypadá to fešně. Ať žijou kapátka! :-)
    A tu větu o celulitidě bych tesala do kamene! Naprosto s tebou souhlasím, Primadonnko, že je potřeba se starat nejen o zevnějšek, ale zamyslet se i nad tím, čím se láduju. A proto se usilovně prolévám vodou a čaji a dlabu k tomu drcený ostropestřec a lněné semínko. A ocenila bych, kdyby nějaká firma přišla s tím, že otevřeli měsíčkové květové lázně, kde ti uvaří měsíčkový čaj, udělají měsíčkovou masku, omyjou měsíčkovou vodou... Eeeej, to by bylo fajn! Tahle kytka totiž docela dobře hojí akné :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ňuňu, zase to bude dobré ♥ Tělíčko se zbaví všeho zlého a vyhraješ nad tím! A pleť bude hebká jak všecky dětské části těla :D
      Kapátka jsou dar od Boha! Když nadělil ženám PMS, akné, měsíčky a celulitidu, tak pak musel zpytovat svědomí a říct si "dám jim za to kapátko" :D
      Lázně říkáš? Hmmm... Tam bych byla pečená vařená (po výplatě :D). Nechceš si takové lázně otevřít ty? K tomu ten chroustí elixír... cítím byznys potenciál :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥