Skin Food v akci: Záchrana roztřepených konečků


Pamatujete si na můj zoufalý a smutný článek o marném boji s roztřepenými konečky? Už to jsou dva měsíce od jeho sepsání a v té době jsem byla nesmírně zoufalá. Mé zoufání umocňovaly vlastně i vaše rady a komentáře, ve kterých jste mi psaly, že jste nikdy s třepením konečků problém neměly (y my ženy). Mě trápí roztřepené konečky snad odjakživa. Roztřepené konečky, lupy a svědivá hlava, to je moje. Kdybych měla indiánské jméno, tak by to určitě bylo jedno z toho. 

Ze zoufalství jsem popadla nůžky a dobrých 10 centimetrů vlasů šlo dolů. Jednou roztřepený koneček totiž znovu neslepíte. Začala jsem taky přemýšlet o tom, co to vlastně mám na hlavě za vlasy. Dobře znám svojí pleť, ale s vlasy se vlastně pořád ještě poznáváme. Víte, na co jsem přišla? Že jsou suché. Že potřebují víc výživy. Že se možná stalo to, že když se po přechodu na přírodní kosmetiku vymyly všechny ty silikony a podobné věci, tak jsem jim nedodala potřebnou vzpruhu a ony se prostě oslabují a třepí. V jednu chvíli jsem dokonce zvažovala, že si pořídím CHEMICKÉ kondicionéry a masky, kterými je začnu zachraňovat. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak.


Z Weledy mě v dubnu a květnu pozvali na dvě blogerské akce - březové dopoledne a představení nového kosmetického salónu WELEDA SKIN RETREAT. Na akci jsme taky dostaly dárečky. A mezi těmi dárečky byl i kultovní krém Skin Food. Tenhle zázrak na všechno jsem už před lety zkoušela. Když se teď zpětně koukám na svou recenzi, tak vidím, že na vlasy jsem ho nezkoušela, i když jsem si myslela, že na ně je určený taky. V té době jsem ho používala hlavně na pokožku a zahojil mi mé pravidelně zimou vysušené ručičky. Po dopotřebování jsem si na něj ani nevzpomněla. Až do teď. 


Vlastně nevím, co byl ten prvotní impulz k tomu, abych si Skin Food napatlala na vlasy. Možná jsem si na všechny pověsti a báje, které se kolem něj tradují, vzpomněla až ve chvíli, kdy jsem ho po letech zase držela v ruce. Nebo to byla fáze "vyzkouším cokoli". Ať to bylo jakkoli, jednoho dne jsem se prostě probudila s tím, že si Skin Food na vlasy dám jako masku před mytím.

Ve chvíli CHÁ jsem si do dlaně vymáčkla oříškovou dávku skinfůdu, vlasy rozdělila do dvou dílů a začala mazat konečky. Už jste si někdy zkoušely mazat vlasy hutným krémem? Jde to pěkně blbě. Když jsem byla po několika vteřinách opatlaná víc já než vlasy, měla jsem chuť se rozplakat a utéct pryč. Pak mi padlo očko na mandlový olej od Weledy na poličce a bylo to jasné - zkusím to naředit olejem. A stal se zázrak! Vytvořená mastná kašička se krásně nanášela do vlasů. Masku jsem nechala působit dlouho, skoro tři hodinky. Pak jsem umyla stejným způsobem, jak když smývám z vlasů olej. 


Už po třetím aplikování SkinFoodové masky bylo vidět, že jsou vlasy krásnější, zdravější, pevnější... a neroztřepenější! Fakt! Skin Food mi prostě zachránil vlasy! Teď už ho používám skoro měsíc a dávám skoro před každým mytím a je to tak obrovský rozdíl, až bych štěstím plakala. Zázrak nad zázraky!

Zkoušela jsem už všemožné variace - na suché/mokré vlasy, s různými druhy olejů (kokosový, mandlový nebo jakýkoli, co mám zrovna po ruce) a vlastně jsem žádnou nejlepší nenašla, všechny mě totiž baví a takhle obměňovaný způsob mě neomrzí. Nechávám masku působit tak dlouho, jak to jen jde. Vždycky alespoň hodinku, někdy klidně tři a víc. Na vlasech je to neskutečně znát. Konečně jsem jim dala napapat! 


Přijdu si jako Sherlock. Objevila jsem sama pro sebe nejlepší hojící věc, která na slabé, suché a roztřepené vlásky funguje. Teď už nedám na Skin Food dopustit a hodlám si udělat zásoby na doživotí :D Pokud vás taky trápí roztřepené konečky a slabé vlásky, tak za mě je Skin Food fakt absolutně nejvíc kouzelná věc, která existuje. 

Zároveň jsem se poučila o spoustě nových věcí. Musím si víc všímat svých vlásků v celku a nebrat je jako jeden celek. Musím jít po částech hezky rozděleně - pokožka hlavy chce jednu věc, konečky chtějí druhou. Nesmím taky zapomínat na řádné olejování a maskování před mytím - moje vlásky mají tendenci být suché a musím jim dát pořádně napapat. Co mi bohužel nefunguje, to jsou olejíčky PO mytí, ty mi vlásky akorát zmastí a můžu umývat znovu. Ale před umýváním oleje miluju, to skoro vidím, jak vlas tu vláhu blahodárnou nasává. 

Když jsem zkoušela Skin Food od Weledy poprvé, vlastně jsem moc nevěděla, jak s ním zacházet. Krémů na ruce jsem měla doma mraky a nenapadl mě žádný způsob, kromě suchých praciček, jak ho využít. A přitom je v něm obrovský potenciál. Stačí ukázat na problém a Skin Food ho za vás vyřeší. Jen čekám, kdy na něm někdo začne smažit řízky :D Jak byste Skin Food využili vy?


Jaký je váš největší kosmetický objev?



Komentáře

  1. Teda, tak to je super objev. Taky jsem už jedno balení SF spotřebovala, ale nenapadlo mě ho dát na vlasy :-) Určitě si SF ještě někdy pořídím a vyzkouším ho na to.

    OdpovědětVymazat
  2. Super objev, určitě to také vyzkouším, já Skin Food také miluji, nejčastěji ho používám jako masku na pleť ,ale tohle rozhodně také zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, díky ti za tento článek! mé vlasy neustále chtějí výživu a používám taky jen přírodní šampony. Skin Food doma mám, tak to hned při dalším mytí vyzkouším! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Skin food používám taky často vždy je doma a někde se povaluje a kdykoliv mám někde suché místečko sahám po něm a spolehlivě pomůže.

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento krém som už videla a veľmi ma zaujal :) Z času na čas mám veľmi vysušené ruky a myslím, že na regeneráciu chodidiel je na leto taktiež ako stvorený

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  6. Takto som Skin Food použiť ešte neskúšala. Je však pravdou, že je to hotový zázrak a kupujem si ho fakt každú zimu. Má krásnu vôňu a perfektné hydratačné schopnosti. Pre mňa je to rozhodne TOP produkt. Na skúšku som tento rok siahla aj po nechtíkovom kréme, no Skin Food to stále vyhráva.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥