Osvěžení pro horké nohy


Víte, co jsem v předešlém životě nikdy nedělala? Solné koupele na nohy. Protože mi to přišlo ohromně otravné. Protože mi přišlo, že to zabere moc času a je to hrozná nuda. Dyť si nohy umeju ve sprše, žejo. Proč bych je měla máčet do soli? Nebo do čehokoli? Dyť to jsou jenom nohy... Pak jsem od Míši z Krásná každý den dostala várku lahůdek na testování a mezi nimi byla i Solná povzbuzující koupel na nohy s mentolem a mátou od Joiku. Chvilku jsem přemýšlela, na co mi to bude, až jsem si řekla, že přišel čas překonat svou neznalost a začít o ty svoje nožičky trochu lépe pečovat. Ono to není totiž jen tak. Tolik péče věnuji pleti a vláskům a na nožičky prdím? Ostuda.


První, co mě napadlo, když jsem sůl na koupel nohou otevřela, bylo, že to vypadá jako rozdrcené cukříky. A že bych to chtěla ochutnat :D Pak jsem začuchala a ucítila božskou vůni. Máte rádi takové ty bonbonky Sněhulky? Tak přesně takhle to voní. Chladivý mentol, máta, lahodná vůně svěžesti. Až mi naběhla husí kůže. Joiková koupel nohou v sobě obsahuje krystalky mořské soli, mentol a mátový esenciální olejíček. Je bohatá na minerály a hořčík. Celá kombinace dohromady má chladivé a povzbuzující účinky, je perfektní pro unavené, horké, těžké a oteklé nožičky, které potřebují uvolnit a osvěžit. Sůl dezinfikuje, změkčuje pokožku nohou a odstraňuje nežádoucí pachy. Pro mě je to nejpříjemnější relax po dlouhém dni, kdy běhám v nepohodlných botičkách, mám nohy horké, unavené, upocené, upatlané, těžké... a potřebuju si na chvilku sednout a zrelaxovat se.


Používám ji tak, že vezmu plastový lavůrek, napustím do něj horkou vodu (protože mám ráda teploučko na nožičky), na zem dám ručník, na něj položím lavůrek, do něj rozmíchám dvě lžičky soli a pak už si jen užívám zasloužený odpočinek tak dlouho, dokud mě to baví. A samozřejmě u toho sedím. Většinou si ještě dávám masku na obličej a patnáct minut až půl hoďku si třeba čtu. Co na téhle soli absolutně zbožňuju je ten chladivý efekt. Ono to totiž fakt studí! O to víc je to božské s horkou vodou. A ta vůně, která se rozline, když se sůl smíchá s vodou? To je nepopsatelně božská vůně. Je to skoro jak aromaterapie nebo inhalace :D Myslím, že i s rýmou by to kdekomu mohlo pomoct. Takže pak jen sedím, čuchám tu silnou mentolovou vůni a užívám si, jak mám chladivohorkou koupel. Řeknu vám, že teď v létě je to naprostá bomba k nezaplacení. Na zimu a chladné dny už mám vyhlídlou sestřičku se zázvorem a hořčicí, která bude zase krásně hřejivá a bude pěkně rozprouďovat krev.


Stal se zázrak a do koupelí nohou jsem se zamilovala. Dokonce jsem se dočetla, že k oživení zábavy lze do lavůrku přidat třeba kamínky, po kterých pak během koupele šlapeme, takže si tak děláme vlastně takovou akupresurní masáž. Tak já jdu na ty kamínky :)


Jak pečujete o své nožičky?



Komentáře

  1. Heh, své nohy zanedbávám asi tak stejně, jako si je zanedbávala ty.. že bych to také změnila?

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo... člověku už na nohy nezbyde čas :D Mám pocit, že mám sílu vždycky jen pečovat o jednu část těla :D

      Vymazat
  2. Nooooo, taky své nohy zanedbávám :-D Tohle vypadá fakt dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D Říkala jsem si, jestli nejsem poslední člověk na světě, kdo solné koupele nedělá :D Tak uf, že jsi na tom stejně :D

      Vymazat
  3. Já se o své nohy nějak moc nestarám, kromě nějakých krémů...ale s tou vůní jsi mě docela nalákala:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně... ♥ Ta se snad ani nedá popsat, to fakt musíš zažít :D Nádherná je.

      Vymazat
  4. Tak ta vypadá božsky, musím si konečně pořídit nějakou malou vaničku na nohy, teď přes léto mi trochu natékají po stání v práci, takže by se to hodilo, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám hrozně starý škopíček, pamatuju si ho ještě z dětství :D Na oteklé nohy je to jedna báseň, vždycky si koupel užívám ♥

      Vymazat
  5. O své chodidla se starám tak průměrně, řekla bych. Pravidelně si ve sprše dělám peeling a pak si je každý večer namažu kokosovým olejem :) a plus teď nově jsem si poprvé pořídila dva druhy speciálních masek (ponožek).

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O ponožkách jsem už něco zaslechla, jak to funguje? :-O To budu muset taky vyzkoušet :D A kokosák na noc je prostě nej věc ♥

      Vymazat
  6. To je tak pěkná recenze, že mám okamžitě chuť si jít napustit lavorek vody a nožky si vykoupat! Úplně vidím tu knížku, čajík po ruce (venku je zrovna zima jak v ruském filmu - ať žije léto) a vegeeet... :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, přesně :D I když takhle sůl je na léto ideál, protože fakt studí :D V zima mě z ní trochu zábly nožičky.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥