Přírodní maska na pleť s čokoládou a mashmallow


Když Bůh tvořil ženu a dával jí všechny ty super vlastnosti, jako je akné, chlupaté nohy, menstruace, hormonální výkyvy, porody, přechody, odchody, huňaté obočí, strie a celulitidu, nad svým celkovým výtvorem se zželel a abychom mu odpustily, vymyslel kosmetiku. A čokoládu. Představte si, že se tyhle dvě božské záležitosti spojí dohromady a vznikne čokoládová kosmetika. Hm? To je pro mě představa ráje ♥Mojí novou závislostí jsou proto jednoznačně čokoládové masky na pleť. Začalo to čokoládovou maskou od Joiku a pokračuje to čokoládovo maršmelónovou maskou Akamuti. Čokoládové masky pasuju do stejného objevu lidstva, jako květinové vodičky.


Proč je čokoládová maska na pleť boží? No protože obsahuje čokoládu přece! Čokoláda je známý antioxidant, který pleť udržuje mladou. Antioxidanty totiž bojují proti volným radikálům, které pleť zatěžují a způsobují její předčasné stárnutí. Čokoláda taky pleť prohřívá a tím zlepšuje prokrvení a vůbec je to prostě super. K tomu najdete v masce také marshmaloow s exotickým ovocem cupuacu, což je příbuzná rostlinka kakau a je označována jako superpotravina, a rozdrcené lusky pravé vanilky. 


Prášková směs voní o pocukrování sladčeji než maska od Joiku. Jako by v sobě obsahovala trošku víc sladkostí. Třeba to dělá právě ten maršmeloun? Nebo to možná bude tou vanilkou. Kdo ví. Vůně je to sladká, krásná, čokoládová, jemná, bohatá... prostě to, na co se těšíte celý den. Já alespoň ano. Vždycky, když mám "maskovací den", tak se na něj celý den těším, jak si těch svých pár minut relaxu a odpočinku naplno vychutnám.


Použití je pro sypací maskovače snadné, pro ty, kdo ještě nemají s práškovou maskou zkušenosti, může být docela boj. Připravte si mističku (já mám takovou plastovou), lžičku (tu mám taky plastovou) a odsypte přiměřené množství do mističky (začínám většinou jednou lžičkou a podle potřeby přidávám). K tomu potom po kapkách přidávejte vodu nebo květinovou vodu, podle toho, jak máte masku nejradši. Protože je tahle maska hodně voňavá, míchám s obyčejnou kohoutkovou vodou. Můžete to dělat i opačně, nejdřív dát do mističky pár kapek vody a k tomu pak přisypávat prášek. Říkám pár kapek, protože se mi často stává, že dám vody moc, uvařím si tekuté kakao a musím pak přisypávat a přysypávat, až mám masky pro celou vesnici. Takže bacha na to, děcka. Ideální konzistence je taková kašička, která nebude z obličeje stékat.


K čemu vlastně tahle maska je? To je informace, který mi na stránkách Ladybio, ze kterých masku mám, trochu chybí. Počítám tedy s tím, že účinky mají být podobné, jako je tomu u masky od Joiku. Zpevnění a zkrášlení pleti, vyčištění, zbavení černých teček a přebytečné mastnoty, ze které se dělají pupínky (hlavně teď ze sluníčka se mi na pleti rojí čím dál tím častěji). Zároveň při nanášení masky cítím hrubší částečky, takže maska supluje vlastně i takový jemný peeling, který staré buňky z pleti obrousí.


U masky se píše, že je to 70 gramů, ale já mám pocit, že je jí tak půl kila. Tak málo mi totiž ubývá, i když jí používám každý týden. Jsem s jejími účinky spokojená, pleť se míň mastí, netvoří se mi tolik pupínků, hezky vytahuje všechnu mastnotu a nečistoty a celkově pak působí pleť taková svěží, když se používá pravidelně. Navíc je to voňavá čokoládová rozkoš, kterou si ráda dopřávám. A kdyby to šlo, klidně každý den. 

Holkám z Ladybio moc děkuju, že mi masku poslali ke zkoušení ♥


Je tu taky nějaký milovník čokolády? :)



Komentáře

  1. Já jsem taky velký milovník čokoládové kosmetiky. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno, co je s čokoládou je prostě boží...a já to musím vyzkoušet:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to si taky vždycky říkám :D Škoda, že není z čokolády všechno :D

      Vymazat
  3. Z té první věty jsem odpadla :-D :-D :-D

    Maska vypadá božsky a trochu se bojím, že právě kvůli té čokoládě bych si byla schopná umíchat celý kelímek najednou, potřít se od hlavy k patě a pak to týden nesmývat :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D tak tomu naprosto rozumím. Přesně tohle se mi střídá s "musím si jí šetřit navždy" :D

      Vymazat
  4. Tak ta by byla přímo pro mě :) tyhle sladké a ještě k tomu čoko vůně miluji.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥