Saloos: Vanilkové mámení na tělo i na duši


Dřív jsem v tom měla docela jasno. Zima = skořice, vanilka, horké jablíčko, nové koření. Léto = citrusy, máta, piňakoláda a vůně moře. Jenomže, pak přijde to opravdické léto a s ním vanilková zmrzlina. Do studeného kafe. Mňam. A celá ta moje vymyšlená struktura vůní se rozpadá v základech, jako domeček z karet. Co tím chtěla bloggerka říct? Asi to, že se vůní nebojím a když se mi chce, klidně si dám svařák v létě a zmrzlinu v zimě.

Jednu takovou letní zimu mám v koupelničce od Saloos. Je to Bio tělový a masážní olej Vanilla, vanilkové potěšení od českého výrobce olejových specialit pro pohlazení na těle i na duši. A prosím, jedná se o čistou přírodní kosmetiku v bio kvalitě. No řekněte, co může být víc? ♥


Když se řekne vanilka, jaká vůně vám vyskočí pod nosem? Je to vanilkový puding, vanilkový lusk, zmrzka, vanilkový cukr, nebo nějaká vaše oblíbená kosmetika? Mě vždycky naskočí vanilkové rohlíčky a vanilková zmrzka ve vaničce Carte d'Or. Je spousta vanilkových vůní, některé jsou přírodnější a čistější, jiné jsou trochu chemčou stříknuté. Vanilkový olej Saloos mě vůní překvapil, i když vlastně nevím proč. Možná jsem čekala takovou "hrubou, drsnou, syrovou" vůni vanilky, ale ona je to přitom sladká, podmanivá, lehce otupující vůně. Taková, která po mě chce, abych si lehla do houpací sítě, jemně se pohoupávala sem a tam, střídavě dřímala a četla si celý líný den. Taková krásně uklidňující, která mě nejdřív obejme, uvolní a když se z toho opojení proberu, cítím se osvěžená, okouzlená a s úsměvem na rtech. 


Ve složení najdeme samé krásné věci - rostlinné oleje lisované za studena (bio sezamový, mandlový, bio slunečnicový, makadamiový, meruňkový), esenciální oleje (vanilla bourbon, limeta lisovaná, lemon tea tree), vitamíny A, E, F a lecitin. Právě poslední obsažená látka - lecitin - mě zaujala, protože ho znám jako kamaráda ve zkouškovém. Lecitin je přirozeně součástí našeho těla, ale lze ho tělu dodávat taky jako tabletky, pokud procházíte nějakým náročným obdobím, kdy se jeho hladina v těle snižuje a vy potřebujete trochu "boostnout". Lecitin pomáhá všemu - zlepšuje paměť, krevní oběh, rozpouští špatný cholesterol, pomáhá játrům a je dobrý na vlasy, nehty a kůži, proto ho najdeme také v kosmetice. 

Mandlový a makadamiový olej jsem od Saloos taky zkoušela (klik na název pro recenze), tyhle dva oleje jsou dokonce papatelné, takže vím, že si na tělíčko dávám opravdu to nejlepší složení. 

Vanilkový olej používám tak, že kápnu do dlaní (ale pozor, olej je tekutý a z lahvičky se lije jako ďábel, tak radši pomalu a opatrně, ať si ho nevyšplíchnete celý), rozetřu v dlaních, tím ho zahřeju a následně mažu, kam je mi libo. Oblíbila jsem si ho po koupeli na celé tělo, když mám pokožku ještě hezky rozehřátou. Ta pak olej saje jedna radost. Olej se vpíjí tak středně, chvilku jsem ještě mastná, ale po nějaké době o něm ani nevím. Většinou se takhle olejuju před spaním, takže pravděpodobně skončí půlka mastnoty obtisklá v peřinách, ehm :D Olejík taky výborně zklidňuje pokožku po holení, můžu ho nanést hned a vůbec nepálí, neštípá ani nedráždí. Zkoušela jsem ho i na obličej, jako univerzální péči, kterou si vezmu s sebou při cestování a taky to nebylo špatné. Když už obličej, tak i rty se jím můžou přetřít (ale to jsou praktiky, za které nenesu zodpovědnost). 


Olej má za úkol dvě věci - uklidnit naši mysl a zjemnit pokožku. Když ho budete používat pravidelně po koupeli, tak v pokožce "uzamkne vlhkost", udrží ji hydratovanou a tím i jemnou, hebkou a pružnou. A ta vůně, která se vám rozline koupelničkou? To se fakt nedá popsat, to je slast nejvyššího stupně ♥ Olejíček lze používat všemožnými způsoby, taky jako masážní třeba, takže pokud se rádi necháváte masírovat a máte někoho, kdo vás rád masíruje, pak olejíček určitě přijde vhod. 

Moc děkuji společnosti Saloos za další boží produkt na testování ♥


Jaká je vaše nejoblíbenější vanilková věc?



Komentáře

  1. Juuuu, ten musí ale hezky vonět. Vanilku miluju a oleje taky.

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherně voní! Je to pravá nefalšovaná plná vanilková vůně ♥

      Vymazat
  2. Jéé, to musí být opravdu náádherná vůně. Miluji vůni vanilky :)) Děkuji Ti za další tip, jaký produkt od Saloos vyzkoušet!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední dobou mám hrozně ráda olejíčky, už se těším až se s nimi budu v zimě natírat. a vanilkový je skvělá volba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanilkový bude na zimu božský. Ještě k tomu vanilkové rohlíčky a vanilkové latté a moje vanilková obsese bude kompletní :D

      Vymazat
  4. Vanilkový musí vonět krásně Primadonnko :)

    OdpovědětVymazat
  5. Najviac mi voňal sprchový gél od Yves Rocher. Mne rozhodne pri vanilke napadne práe vôňa vanilkového cukru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yves Rocher umí krásné vůně, to se jim musí nechat :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥