Opalování s Weledou - 1. díl: Mléko na opalování


Vypadá to, že léto na nás už definitivně hodilo bobek. Spousta lidí juchá, že jsou tropy pryč a konečně je tu podzim. Já patřím k té menšině, která miluje léto a v podzimu vidí mlhy, pošmourno, nedostatek světla a slunce, chřipky, usínající přírodu... Nejsem podzimní fanynkou a nejradši bych až do jara spala a vylezla s prvními silnými slunečními paprsky. O podzimu a jeho (ne)lásce jsem vedla už spoustu (méně či více) zuřivých debat, protože si myslím, že když už někdo prohlásí, že miluje podzim, musí milovat všecko. Ne jen slunečné dny s modrou oblohou, krásně zbarvené stromy, poletující lístečky, vlající šály, rozeplý kabát, v ruce Grande Pumpkin Spice Latté se sojovým mlékem bez šlehačky s extra shotem navíc... takový podzim miluju taky! Ale když přijdou deště, chladno, mlhy, tma, žádné slunce po dlouhé týdny, šedivo... to je podzim, který nesnáším. A v tu chvíli se podle mě projeví praví milovníci podzimu, který trvá skoro až do Ježíška. Abychom ten poslední letní den pořádně oslavili, popovídáme si o opalování. Přes léto jsem vyzkoušela své první přírodní opalovací krémy od Weledy. Vlastně jsem až do letoška netušila, že dokáže přírodní péče ochránit i proti takové bestii, jako je to naše sluníčko. 

P.S.: Když jsem začala sepisovat tenhle článek, myslela jsem si, že všechny opalováky shrnu šupšup do jednoho článku. Když už jsem ale psala hodinu v kuse a pořád měla co říct, bylo mi jasné, že byste se buď učetli k smrti, nebo článek ani nedočetli, tak jsem ho rozdělila na tři díly. Ať vás netýrám :)


Od Weledy jsem dostala na vyzkoušení jejich opalovací novinky - Mléko na opalování, Krém na opalování a Mléko po opalování. Mléko na opalování jsem zkoušela na českém sluníčku, krém na opalování u moře a mlíčko po opalování kdykoli jsem se cítila přismahlá. O každém si povíme pár slov a dozvíte se taky pár tipů a triků, jak se nespálit. Dneska začneme mlíčkem, zítra si povíme o krému a v pondělí na nás čeká péče po opalování.


Mléko na opalování od Weledy je velká tubička s ochranou voňavou protisluníčkovou bílou náplní, která vám vydrží celé léto. Ochranný SPF faktor je tu 30, což považuji za takovou osobní klasiku - já totiž pod třicítku nejdu a když s opalováním začínám, šáhnu klidně i po padesátce. Ale desítku? Tu bych na sebe nedala! Možná tak v zimě. Na hory bych ale určitě brala i něco silnějšího. 


Opalovací mléko nádherně voní! Celá tahle opalovací řada moc krásně voní. Je to taková sladká bylinková vůně, hezky konejšivá a dlouhotrvající. Už jen kvůli vůni vám doporučuji zajít do Weledího obchůdku nebo do nějaké prodejny, kde Weledu mají, a čuchnout si. To je taková krása, že bych se jím chtěla mazat i ve volné chvíli a na doma. 


Mlíčko je příjemně tekuté a dobře se roztírá. A teď dávejte pozor! Stačí ho tak akorát, spíš méně než více, protože jinak budete vypadat spíš jak sněhulák. Opalovacího mléka opravdu není potřeba tak moc, jako jsem byla zvyklá u jiných opalovacích přípravků. Chvíli mi to dávkování trvalo, ale pak jsem zjistila, že se jednak dobře roztírá a druhak stačí fakt málo. Na pokožce zanechává bílý ochranný film - pokud ho nanesete přiměřeně, pak je skoro neznatelný, pokud na sebe kydnete půlku lahvičky... no, já vás varovala :D Opalovací mléko totiž obsahuje pouze minerální UV filtry bez nanočástic, které odrážejí sluníčko zpátky do vesmíru a tím pokožku chrání. Nebo tak nějak. Nějaké kouzlo se tam děje. A nevěřte všemu, co se píše na internetu! 

Funguje to totiž tak, že si na pokožce vytvoříte takový ochranný skafandr, který k vám škodlivé části sluníčkového záření (UVA a UVB záření) nepustí, tudíž vás chrání nejen před spálením, ale hlavně před vážným onemocněním kůže. Mléko obsahuje taky výtažek z BIO alpské protěže, která pomáhá chránit právě před těmi UVA UVB zářeními. Díky slunečnicovému a kokosovému oleji taky zároveň pokožku vyživuje. A jako bonus je silně voděodolné. 


Mléko na opalování jsem testovala na českém sluníčku u našich na zahrádce, kde fungovalo přesně tak, jak má. Občas jsem si ho mázla taky na ramena a na nos, když jsem šla do vyhřátého světa na procházku a neměla jsem ani jednu spáleninu. Přes léto jsem si v tom udělala jasno - odteď už jenom přírodní sluneční péče, ve které u mě Weleda jednoznačně vede. Sluníčko miluju, ale zároveň z něj mám respekt (právě proto, že na něj lezu kdykoli to jde). Protože si nechci ublížit, mažu se od uší po palečky na nohách a nemohla jsem začít s ničím lepším než s péčí od Weledy. 


Asi to budu opakovat ještě několikrát, ale opravdu jsem až do letošního léta nevěřila, že může přírodní kosmetika účinně chránit proti slunci. Myslela jsem si, že tohle je jediná část, kdy musím používat chemču. Zjistila jsem ale, že je to právě naopak, že nechci, aby má pokožka vsosávala ty chemické hnusy, naopak chci, aby byla proti slunečním paprskům chráněná. Do budoucna taky vím, že budu vyhledávat už jen a pouze sluneční ochranu s UV filtry, které sice pokožku trochu obělítkují, ale upřímně, nechodím na soutěže miss plavky na pláži, chodím se tam slunit a načerpávat energii. A to krásné opálení, které díky tomu pak mám, všechno přebíjí.

Moc děkuji Weledě za opalovací péči a vy se nezapomeňte u mě zítra stavit na druhý díl ♥




Komentáře

  1. Mám také rozepsaný článek o přírodních produktech na léto a je mezi nima i tenhle opalovák, ale upřímně, já už bych si ho znovu nekoupila a ani nevím, jestli ho vůbec někdy zvládnu dopotřebovat. Dělá totiž přesně to, co u opalováků nesnáším - bílý povlak, který je vidět i na mě, jakožto bleduli největší, o to víc pak na opáleném příteli. Weledu mám ráda, ale tohle se jim v mých očích moc nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolik ho nanášíš? Mi se po nějaké době povedlo zjistit, co píšu v článku - že stačí pidi množství, takže i ten povlak není moc vidět, a to žádná bledule nejsem :) A navíc mě tak skvěle chránil, že i kdybych zbělala nejvíc, budu ho opěvovat do alelůja :)

      Vymazat
  2. Maličko :) Jako účel to splnilo, ale za ty komplikace s nanášením a výsledným "vzhledem" mi to nestojí. Myslím si, že existují lepší, složením stejně dobré přípravky, s větším komfortem nanášení a nošení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :) Já z něj měla radost a přiznám se, že na pláži stejně žádnou nádheru nehoním a neznatelná bílá vrstva mi vůbec nevadila :D Hlavně, že jsem nebyla červená, jak rajčátko.

      Vymazat
  3. Hlásím se k jedincům, kteří si najdou snad na každém období něco a milují je všechny :-D Vždycky říkám, že bych nemohla žít v tropech, nebo úplně na severu, protože bych se začala hrozně rychle nudit. Třeba dneska venku prší a je zima jak v ruském filmu, ale já jsem maximálně spokojená, usrkávám čaj na gauči a půl metru odě mě chrupká kočiček. Líbí se mi i slunečný podzim, i tenhle mlhavý a zadumaný. A jak se těším na Dušičky! Oujééé, vůně zetlelého listí, chladno, co zalézá pod nehty a všude svíčky! Miluju to! :-) Mimochodem - přesně TAKHLE voní pleťová maska L'Occitane ze slaměnkové řady. Jako dušičkový den. Pro představu :o))

    U opalovací péče taky volím nejčastěji SPF 30. Přijde mi akurátní jak na české sluníčko, tak klidně k moři. Akorát jsem se chtěla zeptat, Primadonnko - u opalovacích krémů všude píší dávkování jak pro slona a kolikrát mi lezou oči z důlků, že jako kolik bych měla krému podle doporučení použít - několik lžic! Vážně stačí u Weledy míň?

    Mě letos nejvíc dostal asi krém Alphanova, Mara Naturals, Eco Cosmetics a Butterbean Organics :o)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je správný a obdivuhodný přístup! Letos na sobě pozoruji, že mi ten podzim zas až tak nevadí. Dlouho bylo sluníčko... a možná jsem prostě ráda za každý nový den :)

      Dušičkový den ♥ To mi připomíná, že se blíží Vánoce a mělo by se napsat Ježíškovi o něco od L'Occitane, když už díky tobě vím, že to není zapovězená kosmetika :D

      Třicítka mi taky přijde dostatečná, zvlášť po letošním extrémním opalování. Pro jistotu ale beru tu padesátku, hlavně když jsem měla čerstvá tetování, tam se bojím jak čert kříže.

      Stejně, jako u receptů, tak i u kosmetik si to upravuji podle sebe, tak jsem zjistila, že abych nebyla bílá od krému, stačí mi máznout mnohem míň a neobnovovat nutně po každém výlezu z moře. Ale je to hodně individuální. Mi to tak stačilo (krčím rameny :D).

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥