Opalování s Weledou - 3. díl: Mléko po opalování


Když jsem byla malá, koukala jsem na televizi. Na všechny detektivky a vůbec všechno, co dávali na jedničce nebo na Nově kolem třetí, když jsem přišla ze školy. A vždycky na začátku říkali "V minulém dílu jste viděli...". Nu, my jsme v minulém dílu viděli Mléko na opalování a Krém na opalování. V dnešním posledním třetím dílu, kdy konečně uvidíme paní Colombovou a Esmeralda si vezme Dona Juana Fernanda, se rozuzlí i opalovací péče od Weledy - představíme si totiž třetího hráče, bez kterého by opalování nebylo kompletní. Jedná se o Mléko po opalování.


Asi všichni víme (alespoň doufám), že bez opalovacího krému se na sluníčko neleze. Můžeme si totiž způsobit spoustu neplechy, od spálenin až po vážné onemocnění. Naše pokožka dostává na sluníčku pořádně zabrat - musí nás před ním ochránit, ale zároveň z něj musí vstřebávat vitamín D. Víte, že každý třetí člověk trpí nedostatkem vitamínu D? Jedním z projevů nedostatku vitamínu D je třeba chornická únava. A víte, proč tomu tak je, vy milovníci podzimu? Protože jsme celý den zavření v kanceláři a v době mezi 11 a 3 odpoledne, kdy se vitamín D nejlépe vstřebává, ven nechodíme. A taky proto, že je od podzimu do jara sluníčka málo. Myslím, že by se nám ze "studených zemí" měla v zimě povinně předepisovat nějaká sluníčková dovolená. 

Nu, ale, zpátky k opalovací péči. Protože naše pokožka dostává dost zabrat, je třeba se o ni postarat i po opalování, dodat ji potřebnou ochranu, kterou nás bránila před slunečními paprsky, nechat ji odpočinout a zregenerovat. Nebo dopadneme přinejlepším jako seschlé vrásčité čtyřicetileté babičky, které milují slunce, ale zapomněli na regeneraci. Proto nám inženýři z Weledy nadělili Mléko po opalování s Aloe Vera, které krásně chladí horkou pokožku a dodává ji všechnu výživu, kterou potřebuje. Už jen ta Aloe Vera je známkou dobře zvolené kosmetiky, protože (jak jsem vyčetla v internetech), je skvělá na popáleniny a spáleniny. Klíčovou rostlinkou, kterou obsahuje celá opalovací řada, je taky protěž alpská. Dál tu najdeme pečující olivový olej, extrakt z kopřivy a celé tomu korunuje krásná vůně kombinace eukalyptu, vavřínu a levandule. No nezní to jako sen?


Mlíčko po opalování má 200 ml, je ze všech třech opalovacích brášků největší. Voní trošku jinak, tak nějak svěžeji a chladivěji. Na první kouknutí se může zdát husté, ale hned, jak začnete roztírat, se změní na tu nejheboučtější emulzi, která opravdu krásně chladí, zklidňuje a regeneruje. Úplně cítím, jak se mi rozpálená pokožka uklidňuje a sosá vláhu, kterou jí sluníčko sebralo. 

Sice si tu teď hraju na opalovacího poctiváka, ale mockrát jsem si připálila nosík (hlavně z "nedáme si kafe na zahrádce?") a následně jsem bolavá červená místa intenzivně regenerovala vším, co mi přišlo pod ruku. Letošní připeklé popruhy od tílek a kabelek jsem mazala tímhle poopalovákem a žádné bolestivé sykání a několikadenní skuhrání se nekonalo. Myslím, že Mléko po opalování je opravdový záchranář na poslední chvíli, opravdu vás zahojí a pokožce pomůže. Proto si myslím, že bude skvělý na popáleniny z vaření (můj poslední počin bylo chňapnutí nerezové konvičky na mléko s rozpáleným ouškem), jako péče po solárku (kde jsem ale nikdy nebyla) nebo po saunění. Zajímavé bude ho zkoušet i jako péči po holení na podrážděnou pokožku, nebo na suchá místa - to všechno ale provedu až přes zimu. Zatím ho můžu vyhlásit králem zdravé letní péče. 


Jak se vám opalovací seriál líbil? 

Moc děkuji krásnému Weledímu týmu za to, že mi během léta chránil opalovacími přípravky kůžičku :)



Komentáře

  1. Ja mám tento krém po opaľovaní veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
  2. Každý 3. má málo déčka? Sakryš, to je dost! Já vím, proč se v tuhle dobu snažím snídat na zahradě venku! Si chytře doplňuju vitamin! :-D

    Nemohli tam dát ve Weledě nic lepšího, než právě aloe, to souhlas! Jsem před týdnem vařila dýňovku a jak jsem na rozpálenou cibulku na oleji nasypala kostky dýně, olej mi vyšplíchl na zápěstí a od té doby tam mám pět hnedých fleků. Ale když se něco takového stane, okamžitě stříhám lístek aloe a ránu potírám a nejenže přestane do deseti vteřin bolet, ale neudělají se puchýře a rychle se i zahojí. Dávám tomu ještě tak 1-2 týdny a bude to beze zbytku z ruky fuč :o)

    Akorát - jelikož jsem holka "šikovná", v kuchyni jsem imrvére a nezřídka kleju jak dlaždič, když se popálím, měla jsem příležitost vyzkoušet mléko i na popáleninu těsně po tom, co jsem chytla plech a nezabralo mi vůbec. Místo pořád bolelo jak čert a začalo opuchat. První pomoc je fakt nejlepší čerstvé aloe. Mléko je super až na následné domazávání a hojení během příštích dnů :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovná holka jsi! :D Sluníčko je potřeba pochytat, dokud svítí :)

      Ojoj, tak to mě tedy zklamalo, to asi není na popáleniny dost silné... Vždycky po Aloe koukám v IKEA, když jdu kolem, ale odolávám a odolávám. Na just bych se začala popalovat, kdybych si ji domů přinesla :D

      Vymazat
  3. Mala som ho a je fakt skvelé. Jednak krásne voňalo a jednak fakt úžasne hydratovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ho máš ráda! Už se nemůžu dočkat dalšího léta, až ho zase začnu používat :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥