Přírodní šampon s bobulkami pro poškozené vlasy


Zradáááá! Křičím si sama v hlavě, když pozoruji svoje vlasy, které se zdály mokré, ale přitom jsou mastné. Za deset minut odcházím z domova, tak si zběsile sypu na hlavu suchý šampon. No, tak to bylo zajímavé, říkám si pak cestou na tramvaj. Tuhle olejovou směs teda šamponek nezvládne. Zatím se ale držel statečně. 

Šampony Urtekram jsem si zamilovala už před nějakou dobou. Myslím, že to byly první přírodní šampony, které mi opravdu sedly. Společně s Natura Siberica (a občasným Alverde, které mě ve slabou chvilku zláká v DMku) v mé koupelničce bydlí natrvalo. Když je Míša zařadila do sortimentu nejlepšího eshopu s přírodní kosmetikou Krásná každý den, cítila jsem takové extatické pocity, jako když se po dlouhé době dočkáte nového alba od své oblíbené kapely, po prázdninách se vrátí váš milovaný seriál, nebo se stane něco zajímavého v Kardashians (což nebývá vždycky, poslední dvě série jen seděly všechny na gauči a esemeskovaly si, dokonce pak byla Kim u doktora s tím, že jí ze selfíček bolí ruka. Jo. Jsem na to expert :D).


Kdybyste mě mučili a chtěli vědět, jakým způsobem si vybírám věci na testování, tak mě umučíte bez kloudné odpovědi. Já totiž fakt nevím. Většinou si říkám "hm, toho mám dost, možná bych měla vyzkoušet něco užitečného, třeba věci na úklid nebo na praní", a pak bum "jéééé, nová rtěnka!" Takže logika ve zkoušení šamponů postrádá tu logickou část. Ale zrovna co se péče o vlásky týče, jsem naprosto zaslepená nadšením pro všechno nové, barevné a vysoce pečující. I proto mě zaujal šampon severské bobule, který je určený pro poškozené vlasy. Letos jsem se svými vlásky poznala úplné dno a teď zažívám naprosté nebe. Velkou změnou byl způsob česání/masírování a prokrvování pokožky (koukněte na výběr stories na mém instáčku, jak na to). Na konečky jsem začala používat masku se Skin Foodem a na pokožku hlavy olejovou směs s nimbovým olejem (míchám si ho třeba s kokosákem, ricinovým, ostropestřecovým... a levandulovou esencí, abych přebila ten neskutečný smrad). K tomu jsem do péče zařadila taky tenhle pečující šampon. A změny jsou za poslední měsíce opravdu obrovské. Nemůžu slíbit, že to dělá jen ten šampon, ale myslím, že k tomu taky pomohl. Alespoň maličko. 


O co tady tedy jde? Tento přírodní šampon obsahuje vitamíny a antioxidanty z rakytníku, borůvky, brusinky a šípku, čili severských bobulek, dále pak kyselinu hyaluronovou a extrakt z vrby. Tyhle ingredience nám uvařily jemný šampon, který dodává vlasům vlhkost, navrací mládí a podporuje jejich přirozenou rovnováhu. Má takovou červenomedovou barvu a voní jemně nasládle, ale taky zemitě a půdovitě. Jako když vezmete všechny tyhle bobulky, smícháte je dohromady, přihodíte pár větviček, přebijete výrazný rakytník a místo něj zvýrazníte šípek. Vůně je krásná, nenásilná a příjemná. Přesně takový bych si uměla představit i podzimní čaj. 


Řeknu vám, je to jeden z nejpodivnějších šamponů, jaké jsem kdy zkoušela. Je totiž dost tekutý. Ne úplně jako voda, ale taky se táhne mnohem míň než gelovité šampony, na které jsem zvyklá. Na první umývání mi často skoro vůbec nepění. Na druhé (a třetí a čtvrté, když smývám oleje) už pění hezky, takovou jemňoučkou pěnou. Osvědčilo se mi předtím trochu promydlit v dlaních, nebo mít opravdu dost namočené vlasy. 


Když neolejuju, umývám dvakrát k naprosté spokojenosti. Po druhém umytí smývám tak dlouho, dokud nemám takový ten krásně vrzající pocit, který asi zažíváme a vyhledáváme jen my, přírodomilci :D Žádné kluzké nasilikonované vlasy, pěkné hrubé vrzání, to je vono ♥

Když ale olejuju, tak radši beru jiný šampon, viz to mé úvodní fiasko. Je to vždycky takové padesát na padesát a nikdy nevím. Hodně to záleží na tom, jaké oleje a kolik jich použiju, jak dlouho je na vlasech nechám, jestli se vstřebaly nebo ne... Jemnější olejování zvládne šampon úplně na pohodičku na tři umytí. Ale když použiju všechny zbraně (a Skin Food na konečky, to je jak namazat si na vlasy takovou tu starou mastnou indulonu), tak s tím má někdy problém. 


Jednou z genialit Urtekram šamponů je jejich zavíráníčko. Víčko je totiž mačkací, nemusíte nic složitě páčit, stačí zmáčknout a rovnou se vám otevře takový sosáček, který je tak akorát velký, aby na vás nevytekl celý šampon najednou. Tohle a pumpička jsou moje nejzamilovanější techniky šamponování.


Urtekram šampon na poškozené vlasy severské bobule je pro mě spíš takovým průměrem v šamponovém světě. Líbí se mi, že je jemný k vláskům, hezky voní a šetrně myje. Ale není to takové ach nebo wow, jaké někdy zažívám u jiných šampónků. Myslím, že za vyzkoušení určitě stojí (taky proto, že i při pravidelném použití a několikanásobném šamponování vám vydrží věky věkoucí, používám ho od června a nejsem ještě ani v polovině!), ale zas tak moc mě neuchvátil. I přes to, že po něm nesvědí hlava ani za mák a vlásky mi vydrží umyté a čerstvé několik dní. Hmm, když si ale dávám ty plusíky k sobě, tak nevím, třeba se k němu někdy ještě vrátím.

Moc moc děkuji nejzlatější Míše za urtekramí šampon k recenzování.

Jaký šampon právě používáte? 
Jaký je váš nejoblíbenější?



Komentáře

  1. Já miluji od Urtekram kokosový nebo Rasul, ty jsem si oblíbila a určitě budu pokračovat s Urtekramem dál, abych vyzkoušela i další. Vyzkoušela jsem taky hodně tuhých šamponů ale zatím jsem ten ideální nenašla.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rasul jsem taky zkoušela, ten je super. Ale kokos, tyjo, to ani nevím a to kokos miluju! Zařadím ho do fronty na příští šamponování, děkuju za tip :) Z tuhých jsem taky žádný ideál ještě nenašla.

      Vymazat
  2. Značku znám. Přírodní produkty mám moc ráda, nejen na vlasy. Já ale musím na své vlasy používat šampon z lékárny, protože mám velmi problematickou pokožku.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Hehehe, tuším se Ti povedlo přesně popsat ten okamžik vybírání nové kosmetiky na testování... :-D
    A furt přemýšlím, jak se odhodlat ke každodennímu poctivému prokartáčování vlasů. Vím, žes o tom psala, jak je to zázračná věc a tak vůbec, ale já to prostě nechávám na rychlé prohrábnutí hřebínkem jen ráno. Protože jinak mi vlasy pořád sněží po celé koupelně a sbírám je navlhčeným ubrouskem x-krát za den :-( Jsem se dostala do stádia "chci s tím hrozně moc něco dělat, ale každý vlas, nad kterým zvítězí gravitace, mě štve", a tak kolem nich jen opatrně chodím :o)
    Jo a pobavil mě konec článku :-D Někdy se mi taky stane, že na začátku psaní si říkám, jak je kosmetika taková nijaká a moc mě neuchvátila... A když sepíšu všechny plusy a klady, začne se mi jaksi líbit víc :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥