Provoněná domácnost se Saloos


Přemýšlím, kdy jsem se začala zamilovávat do vonění domácnosti. Už od malička jsem ráda pálila všemožná vonítka - svíčky, vonné tyčinky, lampičky na esenciální olejíčky a o Vánocích jsem se vždycky těšila na františky. Ale to, že existují osvěžovače sprejové jsem zjistila během posledních měsíců. Samozřejmě jsem věděla, že existují, ale nelákaly mě. Až když jsem metodou pokus omyl zjistila, že s deoušky od Weledy se dá nejen deodorantovat, ale i sprejovat, otevřely se mi úplně nové obzory. Speciálně růžový deodorant jsem do domácnosti vítala s jasným úkolem - osvěžení a provonění vzduchu.

Dneska si popovídáme o doopravdických aroma sprejích, které jsou k provonění domácnosti přímo určené. Od Saloos jsem dostala na hraní dva - osvěžující Litsea Cubeba a kořeněný Vánoční sen.


Vánoční sen. Ach! Ten název mě okamžitě bere z reality a vrací do očí zářící hvězdičky. Vidím blikající stromeček v tmavém pokoji, hromadu dárečků a zlatou záři, která se vine všude kolem. Je to Ježíšek? Nebo zlaté prasátko? Je to všechno, jsou to Vánoce! I když jsou Vánoce poslední dobou pro všechny spíš obdobím neklidu, tak je miluju a zase se příští rok těším, protože ať už je to jakékoli, tahle tradice má pro mě kolem sebe tu nejmocnější auru. Sen. Vánoční sen


Osvěžovač vzduchu s pohádkovým nádechem Vánoční sen je přírodní osvěžovač vzduchu. Na tom je fajn především to, že nebudete nechtěně čuchat něco, co nechcete. Místo toho čekejte skořici, santalové dřevo, hřebíček s lehkým citrusovým závanem. Esenciální oleje od Saloos máme doma snad odjakživa a pamatuju si, že byly dlouho jediné a správné, které jsme do vonných lampiček používali. Maminka mě naučila tohle kouzlo a já pak ovoňovávala a očmuchávala všechny lahvičky a vybírala, na co mám zrovna náladu. Skořici jsme měli doma vždycky, taky třeba borovici nebo právě to santalové dřevo. Saloosovské éterické oleje jsou v aromaspreji cítit. Jsou to přesně ty krásné vůně, na které si můj nos pamatuje z dětství.


K provonění místnosti stačí jedno dvě pumpnutí. Kolem vás se rozline jemná a příjemná kořeněná vůně a před očima vám naskočí obrázek mističky se skořicí, badyánem, pomerančovou kůrou a dalšími lahodnostmi. Místnost samozřejmě nevydrží provoněná celý den a záleží, jak je velká, jak často větráte nebo za jak dlouho si váš nosík zvykne. Pro mě je to takové navození nálady. Jako když ucítím vůni čerstvé kávy a najednou se mi zbystří smysly. Vánoční sen je pro mě večerní vonění, díky kterému se cítím v teple, zahřátá a zachumlaná. Jen kdybych k tomu měla výhled na zasněžené stromy a ne na uhánějící tramvaje. To by byla atmosféra dokonalá :D


Jedním z úkolů, který aroma airspray Vánoční sen má, je pohlcování vůní. Čestné místo má proto v koupelně a jiných místnůstkách :) Zároveň mi ale pomáhá i v kuchyni, když něco připálím (a že se to občas stává). Pak větrám a voním, abych připálenost vyhnala z bytu co nejrychleji.


Druhý voňavý kamarád má jméno jako nějaká africký šaman - Litsea Cubeba. Není to ale žádná cizokrajná specialita, Litsea Cubeba je totiž latinský název pro vavřín kubébový. Jak byste si tipli, že voní? Už zelenožlutá etiketa možná napoví, že to bude osvěžující vůně. Plná, sladká, citrusová. Jako zelené Calippo! Doteď o sobě tvrdím, že mám radši kořeněné vůně a citrusy v kosmetice moc nevyhledávám. Pravda je ale taková, že zrovna Litsea Cubeba patří odteď k mým nejoblíbenějším vůním. To je totiž úplný nářez!


Pokud se chcete probudit, nastartovat, nažhavit mozkové závity, zbystřit pozornost a přivolat slunečné dny, cákněte si jednu pumpičku Litsea Cubeba nad sebe (rozkaz, provedu!). Najednou jste uprostřed voňavého obláčku sladkých citrusů a máte chuť dokonce běžet i luxovat! Umím si představit, že mám tento sprej po ruce i v autě a když na mě padá únava, osvěžím s ním autový prostor. Saloos o tomto přírodním osvěžovači vzduchu říkají jedno krásné slovíčko - povzbuzení. Mají naprostou pravdu. Povzbuzení, nakopávačka, startovačka. Miluju!


Aby byla aplikace a rozprašování co nejpříjemnější, oba flakonky mají na konci šroubovací rozprašovač. To na Saloos miluju - stejnou lahvičku mají i jejich květinové vodičky a po dopotřebování si ji nechávám, naplním holou čistou vodou a osvěžuju kytičky, nebo před aplikací olejů na vlasy tak namokřím hlavu. Stejně to můžete po dobrém vymytí udělat i s lahvičkami od aromasprejů, nebo vymyslet nějaký jiný ženiální nápad. 


Lahvičky jsou z mléčného skla a na vrchu rozprašovače je ještě plastové víčko. Ze začátku, když jsem se před těmi mnoha lety začala seznamovat s přírodní kosmetikou, mě sklo v koupelně trochu děsilo. Na holý pupík ale přísahám, že se mi zatím nic nerozbilo. Párkrát už mi samozřejmě něco upadlo, ale Saloosácké lahvičky jsou pekelně bytelné (a taky jsem měla štěstí). Házení o zem bych ale samozřejmě nikomu nedoporučila. 


Aromaspreje a osvěžovače vzduchu jsou mým novým miláčkem a vždycky chci mít nějaký po ruce. A zásadně jen přírodní kosmetiku, abych si domácnost nesprejovala něčím nedobrým. Zálusk mám na Saloosácký Energie nebo Levandule, mmm to musí vonět jako léto v plném proudu! 

S Vánočním snem i citrusovou Litsea Cubeba jsem moc spokojená, lepší vonění si ani neumím představit. Pokud si o nich chcete přečíst něco víc, koukněte na stránky Saloos, nebo přímo na detail osvěžovačů Vánoční sen a Litsea Cubeba.

Moc děkuji milému týmu Saloos za provoněnou domácnost ♥


Voníte si svou domácnost? Čím a jak?



Komentáře

  1. Já hodně pálím vosky a svíčky :-) Ale občas kápnu i nějaký ten olejíček. Prostě to u nás musí stále vonět. A zatím si to užívám co, to jde, protože až se narodí malá, tak ji asi nemůžu pak vehementně pálit pod nos. Ale tyhle spreje se mi zdají i dobrou alternativou :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vosky a svíčky mám taky ráda, i když poslední dobou už je tolik nepálím, tak alespoň provoním domácnost sprejem. Sice nevydrží tak dlouho, ale je to rychlé osvěžení :-) A moc gratuluju, Hevičko, ke krásné novince! Ať jste obě zdravé a silné :) ♥

      Vymazat
  2. Saloos rozprasovace su super. Maju dobre zlozenie, su lacne, dlho vydrzia a pekne vonaju. Jeden mame na toalete a jeden v kuchyni :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko tyto vonné rozprašovače vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsem doma oba tyto spreje a Litsea cubeba mi seděl víc :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Litsea Cubeba se mi moc líbí, je to nejsvěžejší osvěžení, co znám. A skořicová vánoční pohádka mě zase hezky naladí do odpočívací nálady, tak je ráda střídám :)

      Vymazat
  5. Myslím si, že vůně Vánoční sen by mi voněla :) Nikdy jsem tyhle bytové spreje od Saloos nezkoušela, ale lákají mě.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥