Zimní lakování: šedý lak + matující top coat


Znáte takové to, jak si asi šest hodin lakujete nehty, dáváte si pozor, na nic nesaháte, skoro se ani nejdete vyčůrat, aby se vám lak někde neodřel a neotřel, každou vrstvu necháváte hezky zaschnout. Pak přijde na řadu poslední top coat a vy si nějakým záhadným způsobem sedřete jeden nehet? V tu chvíli mám vždycky chuť si useknout obě ruce a vyhodit je i se všemi laky z okna. Přesně tohle se mi teď nedávno stalo když jsem nanášela matný top coat od L'Oréal Paris. Díky tomu mi ale došlo, že jsem už setsakramentsky dlouho nepřidala žádný článek s dekorativní kosmetikou. Ono je to taky totiž tím, že už na ní tak moc neulítám a spíš se věnuju péči. Ale zásobičky mám slušné, o tom žádná. A co teprve zásoby fotek! Třeba tyhle fotky jsou z roku 2015 a vždycky s novým rokem je přendávám do nové složky "to letos fakt napíšu". No, tak abychom s tím tedy doopravdy začali, ne? :)


Během zimy mám ráda tmavé a studené odstíny, nebojím se ani téměř černých nebo hodně tmavých nehtů. Sice bych mohla barvičkami přivolávat jaro a sluníčko, ale raději jdu s tmou a studeným počasím a jednou za rok si tohle období šedých nehtů užívám. K tomu jsem si zamilovala matný top coat, který podle mě z každého "pouťového" laku udělá eleganci nejvyššího kalibru. Teda samozřejmě pokud k němu nosíte i hezky pěstěné a nejlépe delší nehty. Ty moje krátké kuličky moc elegance nenadělají. I tak si ale nehty lakuju ráda. 


Do dnešní recenze jsem vybrala dva laky. První je Rimmel London 60 Seconds v odstínu nějaká tmavě šedá. Během těch čtyř let, co mi fotky hybernovaly v počítači, jsem lak vylakovala a vesele vyhodila. Zároveň si myslím, že v drogérkách už tuto variantu neseženete. Že to už má nové balení, nové schopnosti, nové všechno. Lak jsem měla dost ráda hlavně kvůli širokému štětečku, které se v tom roce 2015 začal pomalu objevovat a úplně měnit lakovací hru. Na mé nehty jsou tyhle široké štětečky naprosto ideální. 


Lak o sobě tvrdí, že je "one coat" a uschne do 60 vteřin. Vždycky dávám dvě vrstvy, protože tu první často nanesu nerovnoměrně. U tohoto laku byla velmi slušná pigmentace, ale stejně jsem nanášela dvě vrstvy. Všechny čerstvé laky usychají rychle a ani tady to nebyla výjimka. Samotný se mi ale moc nelíbil, přišel mi takový moc tmavý a nezábavný. Proto jsem se vydala na lov matného top coatu, kterým bych ho proměnila na matný samet. 


Pamatuju si, jak jsem běhala po déemkách a hledala něco, o čem jsem netušila, jak to vypadá. Ptala jsem se prodavaček a nějakým kouzlem jsem se dostala k tomuto laku. Myslím, že byl v té době na výběr od dvou značek, ale na tento od L'Oréal Paris jsem našla na internetu lepší recenze. Taky to bylo v době, kdy jsem ještě neměla Instagram a matné šedé nehty jsem našla asi na Pinterestu. To vám ale byly časy! A dokonce se ještě nevyráběly ani matné barevné laky! Dokonce ani nebylo ještě Trend it up, které dělá boží matné laky. Z té doby mám taky goth me up od Miss Sporty, který vůbec nepoužívám, protože vlastně nevím jak a k čemu :D 


Když tak přemýšlím, tak vlastně ani nevím, jestli je tenhle matující top coat v obchodech ještě k dostání. Rozhodně jsem ale viděla spoustu jiných variant, takže pokud Loreálí už nenajdete, určitě koukněte o stojan vedle. 


Líbí se mi na něm dvě věci - stačí jedna vrstva a lak je okamžitě matný. Rychle zasychá a slouží jako plnohodnotný top coat. A navíc je i po téměř čtyřech letech (!!!) pořád jako nový a zasychá přijatelnou rychlostí. Na horní fotce vidíte porovnání laku bez a s matným svrchním lakem.


Hmm... Tak přemýšlím, o čem ta dnešní recenze s archaickými fotografiemi vlastně je. Asi o dvou produktech, které už nemám a možná se už vůbec nevyrábějí? Nebo pochvala, že lak L'Oréal Paris Top Coat Matte skvěle funguje i po tolika letech? Sama nevím. Pokud jste zmatení, nejste sami, jsme všichni :D 


Používáte matné laky nebo matné top coaty? Které jsou vaše nej? 
Jakou barvu laků máte přes zimu nejradši?



Komentáře

  1. To znám, takových fotek bych taky našla asi hodně :D :D Jinak je to krásný láček. Já si nehty radši už nelakuji, protože nemám nervy na to schnutí. A hlavě si je stříhám co nejkrátší a když je nalakuji, tak to pak vypadá jako malý špalíčky :D

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je asi poznávací znamení bloggerek - bambilion fotek z minulosti :D Schnutí... to je na celý víkend nalakovat si nehty :D Taky mám krátké, ale když mám na barvičky náladu, tak si je nalakuju ráda, špalíčky nešpalíčky :D

      Vymazat
  2. Tak já teď už pár měsíců nehty vůbec nelakuji a všechny laky jdou mimo mě. Zkrátka gelovky jsou gelovky :) ale dříve jsem v lacích hodně jela. Také jsem měla matný topcoat, ale od Avonu a byl fajn.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥