Péče o pleť Víly Amálky: Mokřadkový krém


Samozřejmě, že značku české přírodní kosmetiky Nobilis Tilia znám. Co znám, vždyť já k ní vzhlížím s respektem a považuju ji za jednu z úplných top minimálně na českém trhu. Takové o ní mám povědomí a takový je v mé hlavičce obrázek, který navozuje. O to překvapující je, že jsem ji vyzkoušela poprvé až teď. Fakticky. Hodně jsem o ní četla, tak mi přišlo, že už se známe, ale když ji zkusím vyhledat na blogu, tak je tam pusto prázdno. Díky Míše z obchůdku Krásná každý den se mi do pacek dostala naprostá skvostnost a svojí seznamku jsem nemohla začít ničím lepším. Mokřadkový krém je totiž mazání pro všechny víly a lesní princezny.


Mokřadkový krém, který byl dřív známý jako Nobela, mám doma od listopadu. Není to žádná náhoda. Během chladných měsíců totiž potřebuje moje pleť nějakou větší výživu. Letní lehoučkárny přestávají fungovat a já je nanáším v několika vrstvách, abych přestala cítit pnutí. Stejně nešťastně mi přestává fungovat i olej, který mám vlastně mnohem radši v létě než v zimě. Mokřadkový krém mě trknul do oka ale hlavně kvůli vanilkové vůni. A taky samozřejmě proto, že je určený na normální i suchou pleť a má unikátní vlastnosti kytičky mokřadky - posiluje odolnost pleti, je velmi výživný a působí antioxidantně. Krém obsahuje taky kyselinu hyaluronovou, která je sama o sobě nebeské kouzlo pro uchování hydratace v pleti. Co najdeme ve složení? Třeba například taky mandlový a sojový olej nebo extrakt z kůry magnólie. Celou kombinaci podtrhují výtažky z kytičky mokřadky - ta má ráda vlhkost, ale zároveň také slunce. Její účinky jsou hydratační a určitě nám předá i trochu toho sluníčka. 


Ohromně zajímavé je i balení s pumpičkou. Celá ta vrchní část je totiž pumpička! Docela mě zajímá, jak to vypadá uvnitř, ale bojím se pumpičku příliš páčit, abych si krém nerozbila. Až ho vypotřebuji (což bude nejdřív tak za měsíc nejdřív, protože krém je snad nekonečný), tak se stopro podívám dovnitř. A pravděpodobně to budu komentovat na Instagramu :) 


Pumpička byla uzavřená takovým ochranným pipíkem, který se snadno otrhnul a hodil do tříděného odpadu. Co se o to třídění a spol zajímám trochu víc, tím víc si všímám i obalů od kosmetiky. Třeba tyhle tvrdé bílé plastové obaly patří v odpadkovém průmyslu k těm nejžádanějším, proto je téměř stoprocentní, že dojde k jejich recyklaci. Pokud výrobce nepoužívá sklo (u kterého je stejně vždycky plast jako víčko), tak je tento tvrdý plast nejlepším eko řešením. 


Lahvička má taky ještě průhledné plastové víčko, které bych vám doporučovala na krém nasazovat. Dávkovač na krém je docela velký a plastové víčko uchrání krém proti tvoření zaschlých cucků, které se na otvoru dělají, když ho necháte postávat jen tak. 


Mokřadkový krém Nobilis Tilia jsem si zamilovala ohromně moc. Ani jsem to sama nečekala, ale postupně obalil mé srdce sladkou jemnou vanilkovou vůní a mou pleť hedvábností. Krém neskutečně skvěle hydratuje. Je jemný, ale přitom hutný, dobře se do pleti vsakuje a neucpává póry. Stačí mi ho na jedno namazání jako kulička hrášku a pleť je bezpečně hydratovaná. V zimě jsem oceňovala tu jeho jemnou hutnost, která mi pomohla přežít suché mrazy i změny počasí. Teď na jaře zase oceňuji kytičkovost a jemnost, se kterou pleť hladí. A po celý rok oceňuji tu nádhernou vůni. 


Kdyby si měla Víla Amálka vybrat svůj nejoblíbenější pleťový krém, určitě by sáhla po něčem kytičkovém. Mokřadka v sobě spojuje sílu vody a vláhy se sílou tepla a slunce. Tyhle dva živly dávají přežít všem kytičkám i nám lidem, takže kromě vyživování pleti zvenku nezapomeňte taky pít spoustu čisté vody a choďte sosat dopolední sluníčko, ať se vám může obnovit nízká hladina vitamínu D po zimě :)




Komentáře

  1. Ma pekne zlozenie a i popis vyzera dobre. To by veru mohlo sediet i mne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, je to fakt úžasný krém, jeden z nej hydratačních a vyživujících :)

      Vymazat
  2. Vypadá jako kouzlo v kalíšku :-) Já mám NT doma květové vody, na které nedám dopustit. S heřmánkem usínám a s růží vstávám :-)

    TIPY NA JARNÍ A LETNÍ VŮNĚ Z ESHOPU ELNINO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplné kouzlo, schované do kalíšku :) Květinové vody miluju, určitě taky nějaké vyzkouším! Děkuju :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥