Kráska bez zvířete - přírodní rtěnka 100% Pure


Věříte na přírodní rtěnky? Věříte, že existuje taková, která se vyrovná těm konvenčním? Moc zkušeností s nimi nemám, zatím jsem vyzkoušela jen pár od Alverde. Po tom, co jsem se zamilovala do řasenek 100% Pure jsem se rozhodla vyzkoušet i rtěnku z této dílny, která vyrábí božskou dekorativní kosmetiku, barvenou patentovanou technikou z ovocných pigmentů. U Míši jsem si v obchůdku Krásná každý den vybrala na testování polomatnou rtěnku s kakaovým máslem v odstínu Sandstone


Hned na první pohled je jasné, že odstín na webu je trochu jiný než ten ve skutečnosti (kuk sem k porovnání). Můj odstín Sandstone je takový cihlový, antukový. Žádný podobný doma ještě nemám, tak jsem se trochu poděsila, jestli mi bude slušet. A samozřejmě jsem si ho zamilovala od první chvíle. Pro mě je jiný, takový hezky podzimní i jarní. Jiní to nevidí, ale díky tomuto odstínu vystupuju trochu ze své komfortní zóny.


Obal rtěnky je železný, pevný, lehký a chladivý. Je takový měděno-starorůžový se stříbrnými lístky a kakaovými boby. Rtěnka samotná pak byla ještě v papírové krabičce. 


Z čeho je taková přírodní rtěnka vyrobená? Ta naše obsahuje kakaové a bambucké máslo, extrakty z třešní, švestek, malin, borůvek, ostružin, broskví, meruněk, rajčat, granátových jablíček, kakaa, okvětních lístků růží a levandule. Taky obsahuje rýžový prášek a extrakt z rozmarýnu. Pozoruhodné, co? Sama se tomu divím, že jedna rtěnka obsahuje pomalu celou zahrádku.


Rtěnka voní jako něco jemného, slaďoučkého, jako něco, o čem vlastně nevíte, ale pokukuje to po vás za rohem. Jako taková schovaná borůvka v lese. Je to vůně, která vůbec neruší. Voňavé rtěnky mi nevadí, ale fakt nemám ráda ty, které smrdí jak fabrika na chemii. To jsem radši, když je vůně minimální. Ve rtěnce od 100% Pure nejsou žádné přidané parfemace.


Pomalu se dostávám k barvení a výdrži. O barvičce jsme se už bavili, je taková cihlová s oranžovým podtónem. Je neskutečně sytá a rty hezky překryje. Efekt dělá polomatný a tím i trochu zvýrazní třeba suché rty. Jenže já si na suché rty rtěnky nedávám, naopak rtěnky si dávám na zdravé rty. Všimla jsem si za poslední půlrok jedné veliké změny. Už nepotřebuju tolik balzámů na rty. Před čtyřmi roky jsem zkoušela vydržet bez balzámu týden (v pokusném článku balzámový závislák - kuk) a bylo to krušné. Dneska, po čtyřech letech, mám trochu jasnější představu, co mi kdysi rty vysušovalo. V první řadě to bylo používání nepřírodní kosmetiky  - chemické balzámy, po kterých jsem měla rty ještě horší než bez nich. Na nich si mé rty vytvořily závislost a byl to takový začarovaný kruh. Později pak přišly nepřírodní rtěnky, které už tak suché rty ještě víc vysušovaly. Jako třetí bod trochu na vážkách je hydratace "zevnitř". Vždycky jsem hodně pila a většinou nejvíc čajů, to jsem ale kvůli hydrataci vlasů upravila a teď vypiju denně největší podíl čisté vody. Tělo je potřeba hydratovat hlavně zevnitř a výsledky jsou znát na pleti, vlasech i rtech.


Trochu jsem tím utekla, ale chtěla jsem prostě říct, že poslední dobou už bez balzámů v klidu vydržím třeba celý den. Samozřejmě, že je mám všude po ruce, ale často si na ně ani nevzpomenu a mažu se pro radost než pro suché rty. I přes to, že rtěnka šupinky trochu zvýrazní, je na rtech strašně příjemná a sama vůbec nevysušuje. Ba naopak mám pocit, že všechny ty přírodní ingredience rtům předává. 


Na rtech nelepí a dělá sametově hebký a matný pocit. Jako by to byla moje druhá kůže. Příjemně mě překvapila i výdrž. Jídlo rtěnka nedá (která tyčinková ale ano, že?), pití zvládá v pohodě. Dobré odličování je samozřejmostí. 


Polomatná rtěnka s kakaovým máslem Sandstone od 100% Pure mě příjemně překvapila a oblíbila jsem si ji úplně hned. Nosila jsem ji denně celé jaro a nyní má čestné místo v kabelce. Je to totiž taková ta rtěnka "namažu v pohodě a běžím". Navíc se neroztéká ani během těch veder, co jsou teď v červnu, tak se nemusím bát, že ji budu mít po celém dni v kabelce rozteklou jak čokoládu. Jsem s ní moc spokojená a určitě vyzkouším i další odstíny. Jako začátek kvalitních přírodních rtěnek je značka 100% Pure určitě dobrá volba.

Rtěnku seženete v obchůdku Krásná každý den



Komentáře