Sloníkový krém na ruce Čaj a máta


Miluju krémy na ruce od Yope. Vůbec tak nějak miluju celou tuhle značku přírodní kosmetiky a eko produktů do domácnosti. Jejich design je hravý a zvířátkovský, každá lahvička nebo tubička má svého zvířecího kamaráda, který je trochu ztřeštěný a hodně roztomilý. V dnešním povídání si představíme pana Sloníčka - Krém na ruce Čaj a máta

Krémů na ruce nemám nikdy dost, vždycky jich chci hodně a pořád mám pocit, že nemám žádný (i když jen na pracovním stole mám kolem sebe 6 načatých v různém stádiu spotřebovanosti). Ráda je zkouším a s každou změnou počasí sahám po něčem jiném. Už jsem jich vyzkoušela poměrně dost a jedny z mých oblíbených jsou právě ty od Yope, které jsem na testování dostala z obchůdku Krásná každý den. Najdeme tam tři varianty - Mývalokočka šalvěj + kaviár, který jsem už vyzkoušela (kuk na recenzi), Tučňáčka zázvor a santalové dřevo, které zkouším teď, a Slonečka čaj a máta, o kterém si dneska popovídáme.


Téměř zběsile se raduju, když vidím ten temperkový design. Nevím, proč to na mě tak působí, ale žeru to. Jemná růžová, skvělé víčko, které se dobře šroubuje a navrch papírová krabička. Krásné, jednoduché a efektní. Obal je navíc hliníkový, takže se dobře recykluje (za předpokladu, že ho správně vyhodíte do kontejneru na železo).


Co jemný bílý krém obsahuje? Klíčovou roli hrají extrakty z máty zeleného čaje, které působí protizánětlivě a zároveň stimulují přirozenou regeneraci pokožky. Zpomalují taky stárnutí, brání rozpadu kolagenových vláken (která mají za následek vysychání pokožky a tvoření vrásek), jsou to silné antioxidanty, omezují růst bakterií a chrání před UV zářením. Krém obsahuje taky bambucké máslo, které hezky vyživuje a ochraňuje, olivový olej, který působí proti podráždění a zvyšuje přirozenou odolnost a kokosový a arganový olej jako taková třešinka na dortu pro zvláčnění a zjemnění. 


I přes vysoký podíl olejů a másla krém vůbec nemastí, ani nezanechává žádnou nepříjemnou vrstvu. Krásně a docela rychle se vsakuje a zanechává ručky jemné. Stačí mi ho jako kuličky cizrny - pro běžnou péči před namočením, na suché po nafouknutí. K tomu se přidává i božská vůně. Zelený čaj v kosmetice vždycky nádherně voní (alespoň co jsem očuchala já) a tento krém má takové jemné mátové tóny do sladka. Příjemná jemná uklidňující vůně, která nijak nedráždí a nevadí.


S účinky jsem spokojená moc. Textura krému je taková střední. Pro mě je to celoroční krém - je dost hutný na ochranu a výživu pacek v zimě, ale i dost jemný na to, aby nedusil tlapky přes léto. Ruce dokáže uzdravit i ze suchého neštěstí, zabojuje proti suchým šupinkám a při pravidelném používání je zanechává hebké, jemné a dostatečně vyživené. 


Během léta moje tlapiny tolik krémů nepotřebují, tak se mažu alespoň před spaním. Takové namazání sloníčkovým krémem před spaním mi pak bohatě vystačí na celý den. V zimě nebo po nějakém delším mytí mažu častěji. Obrovskou výhodu vidím i ve zmenčujícím se balení - tubičku vždycky roluju a když je krém menší, nosím ho někdy i v kabelce, kde preferuji menší krémy na ruce. 

Krém mám doma půl roku a pořád z něj ještě ždímám. Myslím, že 4 měsíce vám vydrží určitě, pokud budete používat podobně jako já (množství i intenzitu - přes zimu víc, v létě míň), dáte bezproblému i ten půl rok. Krém je totiž 100 ml, což je poměrně hodně. 

Slůňátkový Krém na ruce Čaj a máta najdete u Míši v obchůdku Krásná každý den.

Jaký je váš nejoblíbenější krém na ruce?


Komentáře

  1. Já mám doma fakt hodně krémů na ruce, ale nejraději stejně používám Skin Food od Weledy. Od Yope mám teď nově kuchyňské mýdlo, nevím jak se jmenuje, ale voní úžasně po hřebíčku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skin Food mám taky ráda, ale ten klasický je na mě někdy moc mastný a nevpíjí se tak rychle, takže na takové to rychlé namazání moc není. Docela jsem si ale oblíbila tu light verzi :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥