Bezoplachový zázrak na konečky? Olej Natura Siberica


Vždycky, když z archivu vytáhnu nějakou starou fotku, připravenou k recenzování, trochu mi cuká v oku. To už ani sebevíc filtrů nezachrání. Takových fotek mám kvanta a jsem děsně líná je protřídit a promazat. I přes to, že většinu z nich ani recenzovat nechci. Jsou to třeba kosmetiky staré 4 roky, ještě z dob, kdy jsem na přírodní péči teprve přecházela a dneska už to prezentovat nechci. Abych ale nepsala jen o produktech ze spoluprací, občas nějakého takového zapomenutého bobka vytáhnu, chvíli se s ním trápím v editoru, pak jen zvýším jas a řeknu si, že to prostě jen vodbouchnu a vynahradím slovy. To je případ i dnešní recenze na Rakytníkový olej pro konečky vlasů. Ten jsem si koupila v největším období zoufale roztřepených konečků před rokem a půl, kdy jsem hledala fakt cokoli, co by na roztřepení konečky pomohlo. Pomoc přišla a byla mechanická - začala jsem se víc česat a hřebenem masírovat pokožku hlavy (to dělám přes rok a pomohlo mi to s lupy a svěděním), na konečky pak pomohlo nepoužívání klasických gumiček. Skoro pořád nosím culíky, drdoly a copy a gumičkami jsem si vlasy od půlky dolů pěkně ničila. Teď používám takové ty zatočené plastové hnusky invisi bobble či jak (koupila jsem ty nejlevnější v DMku) a voilá, konečky se třepí minimálně.


Vlasovou péči Natura Siberica mám ráda, je pro mě hned na druhém místě po Urtekramu. Jejich rakytníková řada krásně sladce voní, vyzkoušela jsem jejich rakytníkový šampon, který byl fajn a kdysi dávno i olej pro růst vlasů, který je vizuálním dvojčetem oleje na konečky. Taky má krásnou barevnou krabičku, skleněnou lahvičku i velmi praktické kapátko. A taky nijak extra nefunguje.


Návod k použití u oleje na vlásky je bezoplachový, nanáší se na čisté mokré konečky vlasů, které se následně nastylují do požadovaného účesu. Tento způsob aplikace mi nevyhovuje, na to jsou mé vlásky moc jemné. Jakékoli množství olejů je zmastí, proto mi doporučená aplikace nepřijde úplně šťastná, hodí se ale třeba pro kudrnaté vlasy. Taky vím, že roztřepený koneček už nic neslepí, neobnoví, neopraví, takže tady jsou to trochu sliby chyby. 


Způsob použití jsem si proto upravila podle svého - nanáším před umytím jako masku, někdy namíchám se Skin Foodem, jindy s jiným olejem. Nechávám působit podle nálady a následně smývám šamponem. Do mokrých vlasů pak už žádné oleje nenanáším.


Abych oleji jen nekřivdila a neofrňovala nad ním nos, tak pochválím ve složení rakytníkový, arganový, cedrový olej a olej z pšeničných výhonků. Olejům na vlasy věřím a mám je ráda, jen si už dávám trochu větší pozor, co jak a kam. Věděli jste třeba to, že kokosový olej vysušuje, proto by neměl přijít na konečky? 


Co můžu pochválit, je kapátko, které je na aplikaci oleje praktické. A sladká vůně, která mi připomíná oranžové bonpary. 


Rakytníkový olej pro konečky vlasů patří do skupiny kosmetiky pro snílky. Pro nás všechny, kdo doufáme, že se stane zázrak, olejíček nás zbaví roztřepených konečků, celulitidy, vrásek, strií... všeho. A jako většina z této kategorie nefunguje. Ne, že by nic nedělal, vlasy jsou po něm vyživenější, ale to zvládne obyčejný oliváč. Já se bez něj do budoucna obejdu a vy si taky radši ušetřete penízky na nějaký jiný "zázrak". 



Komentáře

  1. Mne sa od tejto značky celkom pozdava ich tonikum s kyselinou salycilovou a sampon proti lupinam. Na nejake serum na konceky vlasov by som asi bola leniva :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NS má super vlasovou péči, šampony a kondicionéry/masy mám ráda. Jen ty olejíčky na vlasy, co slibují zázraky, moc zázračné nejsou... Vlasy olejuju pravidelně, tak lenivost vždycky překonám :D

      Vymazat
  2. Verunko já si dávám teď na konečky vlasů ten Weleda Skin Food, dle Tvého doporučení. A jsem nadmíru spokojená. Sérum od Avonu již nepoužívám, od té doby skoro vůbec!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko milá, to mám velkou radost! Mícháš ho s nějakým olejíčkem? Ať ti radost vydrží co nejdýl a Skin Food se na vláskách hezky činní :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥