24 kosmetických minirecenzí - Adventní kalendář JOIK


Při sepisování tohoto článku se vracím do vzpomínek. Už je to skoro rok, co jsem během prosince otevírala boží adventní kalendář Joik, který jsem dostala od Míši z Krásná každý den. Byla jsem čerstvě přestěhovaná do debilního bytu a zároveň jsem z toho malého pekla chtěla utéct a tahala se s majitelkou o ukončování. Na první pohled nebyl vůbec špatný, ale byl tmavý a studený, s okny v přízemí, co drnčí pokaždé, když kolem projede tramvaj. S vchodovými dveřmi, které se nedovírají a táhne jimi tak, že jsem je měla obalené dekami. Ale úplně nejhorší bylo bušení na okna (!!!), když se třeba někdo z odečtů energií s majitelkou domluvili, že na mě mají zabouchat, protože jsem přeci furt doma (freelanceří život), aniž by se mi to obtěžovali říct. Když se to stalo poprvé, málem jsem chytla psotník, protože to je něco, co prostě nečekáte. Naštěstí mě z mého unáhleného rozhodnutí Kocourek vysvobodil a teď spolu bydlíme v krásném a světlém bytě. A tohle všechno se mi vrátilo, když jsem vytáhla rok staré fotky, na které jsem se snažila nahnat tolik světla, kolik se jen dalo.


Adventní kalendáře miluju, od dětství jsme vždycky měli nějaké čokoládičkové a je to tradice, které se mi těžko vzdávalo, když jsem přešla na bezlaktózovou stravu. V posledních letech se ale objevilo tolik druhů, že mi to ani nemusí být líto. Pravidelně si kupuju čajový adventní kalendář, ale po kosmetických jen toužím. Nejsou nejlevnější a nikdy jsem se nemohla rozhodnout, který vlastně chci. A tak to pro mě byla úplná novinka a naprostá prvotina!


Estonskou přírodní kosmetiku JOIK miluju. Díky Míše a KKD jsem jí naprosto propadla. Má nádherné obaly, vypadá luxusně a je skvělá. Díky 24 krabičkám jsem poznala značku a její produkty skrz naskrz. Miniaturky vůbec nejsou miniaturní a vydržely mi vlastně celý rok. Cestují se mnou, protože jsou praktické. A tak bych vám o nich dneska chtěla vyprávět.


Připravte si hrnek čaje, kávu a nějakou ňamku a jdeme si číst o 24 inspiracích na dárky nejen pro sebe.


Zleva na horním obrázku:

Sprchová pěna grep a mandarinka
Zvláštní vůně, taková hořkosladká, na první čuch bych grep ani mandarinku nepoznala, po přečtení názvu už je to ale jasné a necítím nic jiného. Není to vyloženě citrusová vůně, je víc sladká, zemitá. Pěna pěnila moc hezky a dobře se s ní umývalo. Určitě bych si pořídila i velké balení. Jak se vypotřebovaného obalu zbavím s myšlenkou Zero Waste? Pumpičku vyhodím (bohužel), ale zbytek nádobky si nechám, trochu ho seříznu a zasadím do něj sazeničky kiwi. Nevyhodím tam 100%, ale jen cca 60%. Tuhle na pohled malou redukci se snažím aplikovat u všeho, co vyhazuju.

Tělové máslo s pomerančem a mátou
Máslo je jemné, hebké a dobře se vstřebává jako všechny krémy od Joiku, co jsem zatím vyzkoušela. Vůně je pozoruhodná, citrusy nejsou tak silné, máta docela přebírá vedení a jako kombinace je to pozoruhodné. Chvíli cítím hořký pomeranč, jindy zase svěží mentol. Vůně je zajímavá, v nose se mi střídá s příjemná i trochu otravnou, je pro mě lehce neustálená. Pro velké balení bych si asi vybrala jinou vůni, s malým ráda mažu ruce, protože je máslo skvěle hydratační a hutné tak akorát.

Tělový olej citrus a bergamot
Olej krásně voní, na první dobrou cítím citrus, na pokožce se pak rozvoní do kořeněné a lehké vůně. Pozoruhodné je, že má rozprašovač, což je docela praktické, prostě ho na pokožku jednoduše nastříkáte. Není ani tak mastný, naopak je lehký, pokožku dělá hebkou. Super produkt, který bych si v plném balení nechala líbit.

Povznášející kávový peeling s kávou a cukrem
Tak toto je naprosté blaho, už jsem ho zkoušela v plné velikosti a nemůžu se ho nabažit. Stačí mi k němu jen čuchat a můj život je o sto procent lepší. Jestli něco můžu doporučit všem kávovým milovníkům, tak je to tenhle peeling, který se povedl k dokonalosti.

Rychle absorpční mléko na ruce jsem už zkoušela v plné verzi a je boží, hodně. Voní jako banány, je jemné, lehké, opravdu se vstřebává rychlostí blesku a skvěle hydratuje.


Zleva na horním obrázku:

Pleťové mýdlo
Mýdlo na pleť v kostce jsem předtím nikdy nezkoušela, tak jsem byla na začátku opatrná, ale hned jsem se do něj zamilovala. Nevysušuje, vydrží strašně dlouho (docela ho používám a pořád nejsem ani v půlce) a dobře smyje i masku z oleje, kterou si čas od času na pleť dávám. Mám po něm takový čistý pocit, jakoby mou pleť oživilo, zbavilo nečistot z venku a vrátilo do normálu. Používám ho nejčastěji s houbičkou, která je úplně vpravo.

Tělový peeling šťavnaté jablko
Ta vůůůůně!!! Jablíčková řada Joik je neskutečně voňavá, šťavnatá a lahodná. Mňam! Peeling je se solí, takže ho používám jen na neoholenou pokožku a bez poranění, jinak by mohl štípat. Je příjemný, postupně se rozpouští a ta vůně... Lahodnost na entou! Taky moc doporučuju.

Pleťové tonikum
Pravda je taková, že tonikům zas až tak moc neholduji. Tohle mělo super praktické balení, takže jsem ho brala na dovči, jemně očistilo nečistoty, dalo se s ním i odličovat, ale k srdci mi nepřirostlo. Má takovou zajímavou nasládlou kytičkovou vůni a je dvousložkové. Vím, že je to ale o spíš moje "nesnaha", tonikum jsem do své pleťové rutiny pravidelně zařadit nedokázala, žádné.

Hydratační denní krém
Skvělý jemný krém v geniální velikosti na cestování. To na miniaturkách miluju, když vydrží dlouho a dobře se s nimi cestuje. Jen vůně mi není moc příjemná, je taková mrkvová ocásková, skoro ji ani nedokážu přesně zařadit. Hydratace je taková průměrná, není to špatné, ale někdy nanáším dvakrát. Na léto ale super. Akorát bych asi sáhla po jiném provedení kvůli vůni.

Gumová houbička na čištění pleti
Takovouhle houbičku jsem si dlouho přála a měla jsem z ní velikou radost. Když se používá pravidelně, tak funguje. Používám ji na namydlenou pleť a jemnou masáží obkroužím obličej. Moc příjemné čištění.


Zleva na horním obrázku:

Mýdlo wild berries
Joiková mýdla jsou hodně super. A vydrží strašně dlouho. Tohle malé červené pořád mám, i když se ho snažím používat co nejčastěji! Voní po brusinkách, nedělá žádnou přehnanou pěnu (což je dobře, protože pěnivé sulfáty vysušují) a chtěla bych ho v plné verzi.

Limon & Vanilla Foaming Handwash
Mycí pěna na ruce je vyloženě zábavná věc. Jsem zvyklá na tuhé (a v kuchyni tekuté) mýdlo, pěna pro mě byla úplným zjevením. Je to fakt legrace! Vůně není špatná, vládne citron s ocáskem. Asi by se mi to víc líbilo naopak, kdyby byla dominantní vanilka. Jinak je to ale legrace a čas od času mít doma něco takového by mi nevadilo.

Tělové mléko růžový grep
Tělové mléko není tak hutné, jako tělové máslo, ale pořád má dost výživy. V adventním kalendáři byla hned dvě - růžový grep a jablko. Grepové bych si v plné verzi nepořídila, protože má hrozně zvláštní ocásek, připomíná mi to kočičí pižmo, kterým si značkují teritorium. Taková hořká vůně v kombinaci se sladkostí. Prostě jako grep. Jinak co se hydratace týče, tak ta je bombová.

Osvěžovač vzduchu
Fragrant Room Spray mě v kalendáři moc potěšil, protože je to něco jiného. Má nádhernou jemnou a čistou vůni, takovou lehkou jasmínovou. Občas s ním osvěžím vzduch, občas se s ním navoním sama, protože je fakt super. Koukala jsem k Míše, co by se vůní mohlo podobat, a do oka mi padla svíčka Divoký jasmín. Svíčky JOIK totiž nádherně voní a tahle vůně mi jasmín připomíná.

Super hydratační balzám na rty s esenciálním olejem z pomeranče
Balzámy na rty mě vždycky potěší a v kalendáři bylo plné balení. Už jsem jeden od JOIKu zkoušela, a to čokoládový. Ten ale tak moc barví, že jsem ho nakonec začala používat jako masku, když maskuju celý obličej. Zato pomerančový balzám nebarví vůbec, je jemný i hydratační. "Superhydratační" bych mu sice neřekla, ale docela obstojí. Patří k mým oblíbeným a vydržel mi doteď, už jsem skoro na konci.



Zleva na horním obrázku:

Vyživující vlasový olej
Jsem nadšená, jaká škála produktů v kalendáři je, od hlavy až k patě (doslova). Výživný olejíček na vlásky používám, překvapilo mě, že nemá žádnou specifickou vůni. Míchám ho s dalšími oleji (dělám si takovou vlastní směs "co dům dá", naposledy s ricinovým a ostropestřecovým). Složení je směs olejů, na první místě je kokosový a olej z gardénie tahitské, olej ze semínek hroznového vína, olej z olivovníku, jojobový a avokádový olej, olej z lopuchu a závěrem sojový olej. Alespoň tedy doufám, že mě strýček gůgl při překladu neoklamal.

Tělové mléko šťavnaté jablko
Mňam! Nejlepší! Konzistence stejná, jako u grepového tělového mléka, ale ta vůně! Ta je zase stejná, jako u jablíčkového peelingu. Miluju! Navíc to má super pumpičku, takže stačí pumpnout a jdu. Obě tělová mléka používám nejvíc na ruce a s pumpičkou je to hodně praktické. Jablíčkovou sadu vám doporučuju všema deseti, je sladká, šťavnatá a báječná.

Levandulová sůl do koupele
Od té doby, co máme v bytě vanu, jsem jako v rauši. A to hlavně teď, co začalo být venku chladno. Miluju horkou vodu a strašně ráda si ji něčím ovoňuji. Akorát nikdy nevydržím déle než pár minut, protože mi pak začne být horko a začnu se nudit. I tak je to ale báječný pocit. Navíc jsem teď v listopadu začala dělat jednu báječnou eko věc - vodu z vany nevypouštím, ale splachuju s ní záchod. Važme si toho, že nám z kohoutku teče pitná voda a zkusme ji využít lépe, praktičtěji. Na to konto - kdo má rád soli do koupele, tak je levandulová moc fajn. Jemně voní, ne příliš intenzivně. U Míši nejsou soli do koupele skladem, ale našla jsem alternativu na nohy - Solná hřejivá koupel na nohy se zázvorem a hořčicí. Zkoušela jsem chladivou variantu s mentolem a mátou, na zimu bude ale lepší ta hřejivá.

Softening & Deodorizing foot lotion
Krémy na nohy moc ráda nemám, protože jsem líná je používat. Ty deodorantizující mají ve zvyku dělat takovou divnou vrstvu, která mi není příjemná. Nožičky si mažu většinou večer po koupeli, než jdu do postele, a to deodorantování nepotřebuji. A co víc! Někdy ty krémy na nohy dokonce chladí, což nesnáším, protože mám nohy vždycky studené a hledám spíš opak. Joikovský krém na nohy není tak hrozný, má mentolově kořeněnou vůni, je docela dost tekutý a jemný. Moc jsem ho zatím nepoužívala, protože tento typ kosmetiky prostě nemusím.

Peelingové mýdlo na nohy
Zato tento produkt na nohy miluju! Má hrubé částečky (možná pecičky?) a krásně do hebka vypeelinguje nohy a chodidla. Pochvaluji si ho moc, používám čas od času a taky ho pořád mám. Super!


Omlazující elixír
Tak z tohoto produktu jsem byla od začátku nadšená. V malé verzi je jako roll-on, v plné u Míši bude mít asi nějaké kapátko. Má velmi jemnou až nepatrnou nasládlou vůni směsi květů a zlaté třpytky!!! Složení je naprosto luxusní (kuk sem) - rakytník, vitamín C a B3, kyselina hyaluronová, výtažky z jablka, echinacei, prvosenky, slézu, kontryhele, meduňky, řebříčku a protěže alpského. Náruč květin namačkaná do lahvičky se zlatým hvězdným prachem navrch. Z těch třpytek jsem byla na začátku trochu nesvá, ale jsou drobné a brzy se ztratí - někdy dávám večer a do rána jsou pryč, někdy dávám i ráno a pod pudrem a dalším malováním zmizí, naopak tu pomohou dosáhnout takového jasného a zářivějšího vzhledu. Sérum se vstřebává fakt rychle a ani nemám potřebu další péče. Jestli si chcete dopřát luxus (nebo třeba mamce pod stromeček), tak tohle je vončo.

Citrusový lanýž do koupele
Truffle do koupele jsem vypotřebovala jako první. Nejdřív jsem trochu nevěděla, co to vlastně je, protože bomby a jiné věci do vany moc nepoužívám (protože jsem dlouho žila jen se sprcháčem). Nejdřív jsem se snažila truffle rozčtvrtit, pak rozpůlit. Částečky začaly ve vodě šumět a mně to došlo - to je prostě šumák do vody! Půlka mi nestačila, tak jsem to tam hodila celé. Šumělo to hezky, koupelnou se rozvoněla taková pomerančová šumáková vůně a voda získala mastnější "příchuť". I na těle jsem cítila trochu mastnoty, jako by mě ten šumák naolejoval. Pokožku sice neprovoněl, ale už jsem pak neměla potřebu si mazat tělo. A pěkně omastil i vanu. Uvnitř se schovávaly takové oranžové kostičky (mrkev?) a okvětní plátky něčeho žlutého. Vanu jsem pak musela trochu vydrhnout.

Oh, Christmas Tree
V posledním největším okýnku byla svíčka Oh, Christmas Tree, která voní krásně, lehce sladce a tak vánočnojarně, že ji po troškách pálím celý rok. Joik má skvělé svíčky, tohle je má druhá, první jsem měla perníčkovou a to je prostě blaho. Pokud jste milovníci svíček, tak koukněte třeba na kombinaci jahoda rebarbora, nebo vanilka a lístkový ořech. Svíčky mám ve zvyku si šetřit, přes léto bývají schované v šuplíku, ale s podzimem si s nimi dělám útulné večery. Vždycky bojuju s tím, jestli si svíčku šetřit, nebo ji vypálit co nejrychleji, abych měla tu skleničku, ve které je :D

Omlazující denní krém
Jemný krém se zajímavou sladko kořeněnou vůní, trochu bobulek, hlíny a šípku. Krém má lehkou strukturu a podvědomě si ho šetřím, ani nevím proč. Oba pleťové krémy jsou příjemné, ale tenhle mi o krapítek víc přirostl k srdci. Zase je to velká luxusárna a krásný dárek. V plném balení bych si ho pořídila určitě.


Uf! Stručné, jasné a výstižné psaní není můj šálek čaje, tak jsem měla někdy pocit, že jen střílím myšlenky jako páté přes deváté. Nemůžu ani uvěřit tomu, že už je to rok, co mám produkty doma! Pořád mám skoro všechny, šetřila jsem si je, dokud nenapíšu recenzi, a teď se do nich můžu směle pustit. Průřez kosmetickou značkou se opravdu povedl, v porovnání s tím, co často vidím v recenzích, je adventní kalendář Joik na hodně vysoké příčce. Však je to taky královna mezi přírodní kosmetikou - alespoň pro mě, protože ne každému se povede udělat skvělý produkt a zabalit ho do luxusního high-end balení.


Víte, na co jsem se celý rok těšila? Schovala jsem si krabičky a letos je naplním znovu - udělám z nich adventní kalendář pro rodiče.

Jak se vám celá tahle sbírka líbí? Co byste si vybrali? K mým favoritům rozhodně patří kávový peeling, jablíčková řada, balzám na rty a tuhá mýdla. Moc děkuji Míše za tenhle krásný Vánoční dárek, kterými dělal radost po celý rok. Koukněte taky do obchůdku Krásná každý den třeba na vánoční inspiraci.

Jaký si letos pořídíte adventní kalendář?



Komentáře

  1. Velmi zajímavé a inspirativní. Levanduli mám moc ráda, takže produkty s ní vyhledávám a tuhá mýdla mám v oblibě vlastně odjakživa....☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by se ti levandulové koupání moc líbilo, do vany ji mám taky ráda, hezky se s ní relaxuje :)

      Vymazat
  2. Dcera má ten od Douglas s pečující kosmetikou a já pořád váhám.....

    OdpovědětVymazat
  3. Prirodne mydlo sulfaty neobsahuje, takze sa nemusis obavat ani väcsieho penenia :-)

    Joik ma tradicne velmi pekne kalendare. Stoja sice dost, no balenia su velke a tak ako pises, uz je koniec roka a stale mam nejake kusky este nespotrebovane. Pozerala som estonsku stranku znacky Joik a tento rok vymysleli i mensie 12 kusove balenie. Je vsak lacnejsie a cenovo dostupnejsie.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super, jak dlouho produkty vydrží. Hlavně ta mýdla jako by vůbec neubývala :)

      Vymazat
  4. Primadonnko moje milá, já četla ten začátek úplně se zatajeným dechem! I nehet jsem si kvůli tomu málem ohlodala, jak jsem se bála, abych se nedočetla nějakých dalších příkoří, co by Ti někdo provedl! Bych si ty lidi našla a vzala je notebookem po hlavě! Anebo na ně z okna chrstla kýbl vody! Tak! Kdyby náhodou někdy něco, stačí se ozvat - chroustí komando je vždy připraveno k výjezdu! :-)

    A tenhle článek je totálně boží a musel Ti dát strašně moc práce! Klobouk dolů! Jo a souhlasím, že miniaturky vůbec nejsou miniaturní. Já se podělila i s maměnkou a pak jsme u holčičího kafe probíraly dojmy, jakože co bylo nejlepčejší a tak :-) Tak třeba:

    -- Naprosto s Tebou souhlasím u kávového peelingu! Už jen jeho vůně člověku zlepší celý den (i život :-D a je prostě úžasná! A já teď vážně přemýšlím, jestli snesu takhle navečer kafe, aniž bych měla ještě ve 3 ráno vykulené nevyspalé oči :-)
    -- Houbičku jsem si aktivně nainstalovala do koupelny, protože je fantasticky měkká a jemná a božsky čistí a používám ji nejraději s čisticími smývacími gely. Anebo s ní kolikrát trochu "pošudlím" i pleťové mléko, než ho setřu.
    -- Osvěžovač vzduchu byl strašně zvláštní! Mně připomínal něco mezi luxusním obchodem a návštěvou u pratety :-D Ale vypotřebovali jsme ho celý a tuším mi teď ta vůně i chybí!
    -- Balzám na rty je snad věčný a já ho mám i teď v kabelce. Zbývá mi z něj asi čtvrtinka ještě.
    -- Jo a přidávám se k té vaně. Taky mě to baví, ale jen chviličku a začnu zívat nudou! Naopak chlap se dokáže ráchat i dvě hodiny!
    -- Lanýžek do koupele jsem od JOIK nedávno vypotřebovala a je to velice fajn a užitečná věcička! Akorát je potřeba pak ostatní varovat, že vana trošku klouže... Ehm... :-D
    -- A stromečkovou svíčičku mám právě teď vedle sebe zapálenou! Není tak intenzivní, jako ta brusinková, ale právě díky tomu se mi asi líbí víc.

    A taky si vždycky všechno šetřím, než o tom napíšu! Tak mě uklidnilo, že to má někdo stejně. Hned si připadám normálně! :-D
    Měj se moc pěkňučko, Primadonnko a dík za super počtení!

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, ty jsi zlatá :D Teď už jsme naštěstí o tři patra výš, sem zatím nikdo na okna nedosáhne :D Jooo, sepisování bylo na etapy, ale když se do toho člověk pustí... vždyť víš sama :) Já si je teda sobecky nasyslila pro sebe, ale teď jsem po zrecenzování obdarovala kolegyně v práci pár věcmi, které jsem nestihla spotřebovat.

      S osvěžovačem jsi mě pobavila, to přesně vystihuje :D Vůně luxusní pratety.

      Děkuju za milý komentář :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥