Přírodní barva na obočí od Alverde


Čím dál tím víc neřeším nic - to je motto mého posledního roku. Snažím se do života vnést větší klid a mír a odpoutat se od všeho toho "musím, chci, potřebuji..." protože vlastně nemusím vůbec nic. S tím souvisí i jedna velká životní změna - přestala jsem si trhat obočí :D Víc než dekádu jsem si pravidelně trhala obočí, až mě to doslova ze dne na den přestalo bavit. Upřímně, nikdy jsem ho nijak jinak neupravovala, nebarvila, nelíčila, nekonturovala... neřešila. Mám jemné světle hnědé obočí a jakákoli tvrdší úprava hned bije do očí. S čím jsem ale ve svém odvážném kroku nepočítala, je proces dorůstání. Obočí se postupně vrací na svá přirozená místa, ale stále je ještě jaksi dvojité - dorůstající část není dost hustá a pravidelná, takže tvoří oddělující linii od obočního základu. Občas se s tím snažím něco udělat, ale ve většině případů nad tím prostě mávnu rukou a spokojeně si žiju dál.


V jednu chvíli jsem samu sebe něčím poblouznila (většinou je to článek někoho, kdo si umí upravit obočí, a říká, že bez namalovaného obočí nemůžu vyjít do světa) a rozhodla se, že do své malovací péče zařadím i něco na ty nadočnicové chlupy. Mé první kroky vedly samozřejmě do DMka do stojánku s dekorativkou Alverde. Na Alverde si totiž často zkouším, zda je produkt pro mě a jestli chci jít do vyšších sfér a pořídit si něco lepšího, nebo jestli zůstane ležet doma bez povšimnutí (třeba lesky na rty nebo korektor).


Vybrala jsem si barvu na obočí se štětečkem alá řasenka, měkkým kartáčkem a hřebínkem. Na chvíli jsem se pozastavila nad výběrem odstínů a nakonec vybrala 03 Aschblond. A poprvé v životě jsem se v odstínech trefila naprosto přesně.


Barva mi sedí krásně a se štětečkem se dobře pracuje. Používám nejvíc ten alá řasenka, kterým jen tak rychle přepucnu obočí a hodím ho do latě. Občas zkouším i ty další hřebínky, ale moc se s nimi dělat nedá, obočí zas tak pracné česání nepotřebuje. I když je klidně možné, že by to měly být tři kroky - nejdřív sčísnout plastovým hřebínkem, pak nanést barvu a nakonec uhladit tím štětinkovým?


Koncept barvy na obočí je takový pozoruhodný. Průhledný plastový uzávěr se sundavá, následuje šroubovací část s barvou. Odšroubovat se dá i bez odendání.


Pracuje se s tím hezky, barva sedí, upraví obočí, drží... Ale stejně mi to přijde jako takový produkt, který ve skutečnosti nepotřebuji. Používám ho vlastně jen proto, že ho mám (a jen když si vzpomenu). 


Bohužel (nebo bohudík?) je spotřeba barvy tak malá, že mi vydrží navždy, což je vlastně i výhoda, produktu je hodně a vydrží dlouho, mám ho už dlouhá léta a zatím nevysychá, jako to po čase dělají řasenky. Přemýšlím, komu bych ho doporučila - asi všem, kteří chtějí nějakou jednoduchou věc na úpravu obočí, jen takové srovnání bez násilného vzhledu. Obočí s tím vypadá hezky přirozeně. Vůbec to není špatný produkt, ale až jednou dojde, už ho asi znovu domů nepozvu. Obejdu se i bez něj.

Barvíte si obočí? Jaké kosmetické vychytávky používáte?



Komentáře

  1. ☺ Ahoj, přeji krásnou neděli. Tuto "obočenku" jsem dostala a byl to můj vůbec první produkt tohoto typu. Nebyl špatný, vyhovoval mi, ale kartáček je na mě příliš až "humpolácký".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, to máš pravdu, že je kartáček trochu humpolácký. Já si s ním ale docela vystačím :)

      Vymazat
  2. Ja používam podobnú farbu od Essence a veľmi mi vyhovuje :) Aj táto vyzerá super, ja som si tento druh produktu na moje nespratné obočie veľmi obľúbila :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥