Meduňková květinová voda od Saloos


Och a ach! Květinové vody od Saloos jsou neodmyslitelnou součástí mé koupelnové výbavy. Vyzkoušela jsem už Neroli, Santalové dřevo, Levanduli a Rosalinu. V tuto chvíli mi koupelničku zdobí voňavá varianta Meduňka

Zabalená je v klasickém mléčném skle s barevnou přelepkou a šikovným rozprašovačem, bez kterého si květinové vody ani neumím představit. Tyhle bytelné lahvičky si po vypotřebování schovávám na všemožné rosení - kytičky, vlasy před nanesením olejů, obličej, osvěžení v létě, nebo domácí postřik proti škůdcům.


Meduňka je báječná ve své jemnosti a univerzálnosti. Považuji ji za takový všelék - má zklidňující a tlumivé účinky, takže se prý používá i na léčbu astmatu, báječná je na nespavost, deprese a úzkosti. Pomůže bolavému bříšku i hlavě, uleví i bolesti v krku. Můžeme ji brát jako celistvou bylinku, uvolňuje totiž napětí celého těla, ne jen mysli, ale i svalů. Miluju ji pro její typicky medovocitronovou vůni a jemnou lahodnou chuť. 


Od prvního čuchnutí ke květinové vodě Meduňka jsem byla nadšená. To je vám tak krásná vůně! Některé vodičky z kytiček moc nevoní, ale tahle je naprosto luxusní, intenzivní tak akorát a plná přírody. Je to osvěžující citrusová vůně až se závanem hřejivého zázvoru (který tam asi chci teď v zimě cítit) a s lehkým medovým podtónem. Prostě jako meduňka.

Pokud s květinovými vodami ještě nemáte zkušenosti, pak věřte, že kdo jednou do jejich vod vstoupí, už nebude chtít jinak. Pro mě jsou univerzálním pomocníkem na všechno. O všemožném druhu použití jsem psala u Rosaliny a Neroli. Spoustu dalších využití určitě objevíte sami. Já ji nejčastěji používám na (do)odlíčení obličeje - buď jemného makeupu, nebo zbytků, které se nesmyly ve sprše. Ráda s ní navlhčím pleť před nanesení olejů, přidávám ji do pleťových masek, nebo s ní během léta jen tak osvěžuji obličej. Moc příjemné jsou i obklady na unavené oči. 


Meduňková květinová voda pleť hezky tonizuje, harmonizuje, hydratuje a čistí. Rozhodně je to jedno z nejjemnějších odlíčení, jaké znám. A ta krásná vůně, ta vás přenese do obláčku, ve kterém je všechno úplně v pohodě. 😊 Pokud ještě s květinovými vodami zkušenosti nemáte, tak meduňkovou nešlápnete vedle.

Moc děkuji Saloos za další krásnou kosmetickou pomůcku z jejich dílny ♥ Seženete ji v drogérkách, zdravých obchůdcích a tak.



Komentáře

  1. Tyhle vodičky od Saloos mě lákají, ještě jsem neměla ani jednu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Květové vody mám moc ráda a meduňka mi tolik voní :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Meduňka je úžasná, často piji meduňkové čaje před spaním. Nedávno mi došla růžová voda, takže by chtěla nahradit, možná i meduňkou! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Mám, používám a jsou mé oblíbené. Meduňka i krásně voní. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto vody miluji, já jsem zkoušela také levanduli, ta měla jak osvěžující tak uklidňnující účinek, moc ráda jsem si ji šplíchala na pleť. Teď mám tea tree a to je spíš k osvěžení. :)

    <a href="http://somethingbykatep.blogspot.com/Somethingbykate</a>

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥