Tuhé šampony Alverde kokos a madarinka


Bylo, nebylo... Byl jednou jeden hezký den a já si to štrádovala do DMka. Vykračuju si tak mezi regály, když tu padl můj zrak na něco nového a nevídaného! Tuhé šampony od Alverde! Popadla jsem obě dvě varianty a pádila si domů okamžitě umýt hlavu, tak moc nadšená jsem byla. Pravda je teda ale taková, že jsem tuhé šampony už předem viděla v reklamě na IG, hned po nich zatoužila a do DMka šla účelně. Můj lov tuhých šamponů totiž stále není u konce a hledání toho NEJ je bohužel pořád v nedohlednu.


Tekuté šampony Alverde byly mé první přírodní, proto pro ně budu mít vždycky slabé místečko v srdci. Ale přiznejme si to, nejsou nic moc, balancují lehce kolem průměru. Mnohem lepší a cenově pořád dostupné jsou šampony Urtekram nebo Natura Siberica (pánský jelen je top). Tuhé šampony mě fascinují - jsou malé, skladné, jednoduché a zatím dost hrozné. Ty, co jsem v minulosti vyzkoušela, mi akorát zmastily vlasy. Zpětně už vím, že na tuhý šampon se musí pomalu, protože obsahují o něco víc olejů než šampony tekuté. Olejnaté jsou i šampony od Weledy, na které si člověk taky musí zvyknout - ale hlavně musí vlasy odvyknout všem konvečním chemčám. Má první zkušenost s weledím šamponem byla naprosto tragická, vlasy byly mastnější než před umytím. Pořád mám k jejich šamponům lehkou nedůvěru, ale vlasy mi už nemastí. Stejný efekt na mě měly i tuhé šampony. Možná byly opravdu mastící, možná jsem na ně jen nebyla připravená.


Zpátky k Alverde. Šampony seženete ve dvou variantách - žlutý mandarinka s bazalkou a modrý kokos. Na ten jsem se vrhla jako první, protože mám kokos ráda. Umyla jsem si s ním vlasy, nechala je proschnout a s napětím sledovala, co se bude dít. Vlasy uschly do zářivé čistoty! Žádné zmaštění, nic! Na první dobrou jsem byla nadšená.


Po pár dnech mě začala posvěďávat hlava a musela jsem ji umýt znovu. Šampony jsem zkoušela v době, kdy mi vlasy vydržely bez mytí 3 - 4 dny (zatím můj rekord), používáním tuhého šamponu Alverde se doba zkrátila na 2 dny. Hlava mě svědila o trošku víc, ale doufala jsem, že si zvyknu. 


Časem jsem vyzkoušela i druhý žlutý a efekt byl stejný, jako u kokosového. Vlasy báječně umyté, ale za dva dny svědivá hlava a potřeba umýt znovu. Šampuky jsem proto začala střídat s tekutými a nechala si je na různé cestování, protože jsou ohromně praktické a jednoduché na převoz. 

Vůně kokosového šamponu mě zklamala, protože jako kokos nevoní ani trošku. Spíš je to jak čuchnout si k nějakému modrému pracímu prášku. Ani mandarinka s bazalkou v sobě tuto kombinaci nemá. Když se hodně soustředím, lehký závan mandarinky asi cítím, ale spíš je to taková nasládlá žlutá vůně.


Když jsme se sestěhovali s Kocourkem, nabídla jsem tuhé šampony k vyzkoušení i jemu. Nejdřív si je nedůvěřivě prohlížel, pak je zkusil a okamžitě se do nich zamiloval. Umývá si hlavu každý den (i přes mé protesty, taky to vaši chlapi dělají?) a šampuky mu přijdou ohromně praktické. Protože si hlavu myje tak často, tak ho ani nestihne začít svědit tak, jako mě. A tak si vesele umýval asi měsíc až do chvíle, kdy mu začaly hrozně padat vlasy. Okamžitě šampony vysadil, nasadili jsme naopak ozdravné olejování ostropestřecovým olejem a za nějakou dobu byl klid. 


Má teorie ohledně tuhých šamponů od Alverde je taková, že přesušují vlasovou pokožku, proto mi nepřijdou vhodné ke každodennímu používání, ale jen občas. U mě se suchá pokožka projevuje svěděním, u Kocourka padáním vlasů. Nemyslím, že jsou úplně zlé, to ne, ale rozhodně ještě nejsou dokonalé. Myslím, že na vyzkoušení dobrý, na cestování skvělý, ale na dlouhodobé používání jako denní šampon ne.



Komentáře

  1. Tento týden jsem o tuhých šamponech uvažovala, právě v souvislostí s DM drogérií. ☺♥ Děkuji za tip, ráda vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem se na ně už dívala a musím přiznat, že mě též lákají svým vzhledem. Teď už vím, že jim musím odolat. Byly by to zbytečně vyhozené peníze. Mně taky zatím nesedl žádný tuhý šampon, takže pochybuji, že u těchto by to bylo jinak. Každý den bych vlasy určitě neumývala a nedělá to ani můj manžel. Ale trochu mě mrzí reakce po každodenním používání v podobě vypadávání vlasů.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Jej, myslela jsem, že je také vyzkouším, ale po této recenzi radši ne. Už tak mám hodně suchou pokožku hlavy. :(

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥